Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

LIDKA 22:57, 24 kwi 2026

Matko dumna bądź bo córka wspaniała!!!♥️♥️♥️ Gratulacje dla Was obu!!!
Kontonaogrod 05:44, 25 kwi 2026

Haha uśmiałam się

Dzięki Dziewczyny!

Na drugiej budowie nie byłam wcale odkąd się zaczęła tak więc ups pilnuje mój Kierbud - mieszka ulice dalej bo to małe miasteczko - jak mówi że ok to płacę kolejną fakturę

Jeszcze pokrycie dachu dachówką zostało i koniec.

Pewnie ze dumna jestem z Młodej, zwłaszcza ze to tak prawie bez wysiłku jej wszystko idzie

Miłego weekendu!!!
Polon 07:47, 25 kwi 2026

No właśnie dawno fot z nowego domu nie było

Matura pójdzie szybko, najgorzej to czekanie na wyniki, a później już tylko 6 lat plus rok stażu plus 5 lub 6 specjalizacji i jesteś w domu, czyli w pracy jak to mawiał klasyk
Kontonaogrod 07:57, 25 kwi 2026

Buahahaha

Jak z płatka

W domu nic się nie dzieje i tu pracuję więc jak tylko mogę to wychodzę Ogrod to życie

A chałupka w Dobczycach od miesiąca stoi bo ekipa od dachu zajęta na innej budowie.

Wczoraj się zastanawiałam nad marzeniami czy planami versus rzeczywistość. Projekt domu jego usytuowanie na tej działce wybrał jakiś gościu w 2015 roku. Kupiłam działkę z pozwoleniem na budowę i nic nie można było już zmienić. Położenie domu wymusza wszystko dookoła.

Następnym razem tylko płaska działka w lesie powoli działamy w tym kierunku
Polon 08:01, 25 kwi 2026

To jak już tą płaską z lasem zrealizujesz, to coś czuję dom na palach w morzu lub oceanie będzie
Kontonaogrod 10:32, 25 kwi 2026

Buahahaha

Nie. Chyba ze na morzu poludniowo-chińskim - to może

A na serio to nie lubię morza aż tak bardzo, zwłaszcza zimnego jak nasze. Blisko plaży tylko w ciepłym kraju. Nawet w Anglii nie - teściowie mają 50 km do morza i to jest ok, już tych zimnych słonych wiatrów nie ma i można mieć normalny ogród nie narażony na sól wysychanie i mroźne wiatry przez pół roku
Choć kto wie czy tam nie wylądujemy jak jedno z nich umrze a drugie będzie miało wybór sprzedać dom żeby mieć miejsce w domu opieki….
Kontonaogrod 11:00, 25 kwi 2026

Irysy i świdośliwy

Może dzisiaj bo zarośnięte strasznie

Kontonaogrod 11:19, 25 kwi 2026

Moja ulubiona Szkolka w okolicy (Marcyporęba po drodze na Wadowice) ma nową przybudówkę tylko na sadzonki warzyw

Raj! Haha kupiłam 6x kapustę pekińską 6x kalarepę gigant zielona i 6x kalarepkę bordową

Mają szczepione pomidory, 14zl, nigdy nie miałam, warto?

To ja

kami 12:11, 25 kwi 2026

Ponoć rosamunda powinna być szczepiona dla lepszych efektów ale Tobie też urosła i to z żywego pomidora jak dobrze pamiętam?.

Może na 1 szt bym się skusiła zobaczyć czy jest różnica ale na więcej to wolę jakiegoś kwiatka
Kontonaogrod 12:59, 25 kwi 2026

No właśnie. Nie kupiłam.

Rosamunda niby jest f1 a z nasion to co mi wyrosło wyglądało i smakowało jak Rosamunda bez szczepienia i nowych nasion za kupe kasy

Bawimy się kamieniami czekając na Tatę. Jak przyjedzie będziemy grillować

Ułożone