Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

kami 10:48, 10 maj 2026

Minus 2 dobrze, że nakryłam truskawki. O 6stej na dachu samochodu była warstwa kruszonego lodu i 3 stopnie na plusie na 2metrach.

Po ile płaciłaś za te kurki, ilo tygodniowe są?
Zasypkę dla niemowląt przetestuje bo będę łączyła moje już 2 miesięczne kurki, a dopiero co je kupiłam Szkoda mi że nie mam zielononóżek ehh

Kiedyś mi przeszło na myśl, żeby kaczki biegusy na ślimaki kupić ale rozsądek po pewnym czasie mnie dopadł.
Kontonaogrod 11:21, 10 maj 2026

O nie. Mam nadzieję nic nie zmarzło.

Kury 14 tygodni po 48 zł
Spytałam o rabat dowiedziałam się że to stolica Maroka

Biegusy były, nie spytałam po ile. Jajka od kaczek też były. 95 procent nie widziałam a teraz żałuję bo trasa długa trzeba było się rozejrzeć spokojnie skoro zaparkowałam nawet legalnie (korek na pół miasta a ludzie porzucali auta wszędzie gdzie się dało).

Chętnie bym przytuliła te kaczątka króliczki i całe mnóstwo innego dobra ale lubię jeździć na wakacje jednak bardziej z kurami i psem jest kłopot już wystarczającoy

Koperkowa z jednym kwiatkiem

Kury nadal w kurniku, za godzinę lub trzy jeśli nie wyjdą to im pomogę
kami 13:24, 10 maj 2026

Będzie co ma być, człowiek się stara a czasem tylko czas traci. To nakrywanie, podlewanie to czasowy absurd.

Ja to bym i krówkę chciała, ewentualnie kozę ale to same problemy, więc kury są ok

Koperkowa fajna
Kontonaogrod 13:58, 10 maj 2026

Nieeeee mleko tylko bez laktozy bo Młoda uczulona więc pijemy śladowe ilości. Jogurty tak, jakieś sery, ale to już by się trzeba było bawić porządnie. W przetwórstwo odzwierzęce do tego. Przetwarzanie owoców i warzyw mi wystarczy Doba już za krótka więc wystarczy tego dobrego

Pielę dziś, irysy w większości ogarnięte, rabata z hostami też. Coś wypiję zimnego i wracam ryc
Kontonaogrod 15:34, 10 maj 2026

Gruszki

sylwia_slomc... 15:55, 10 maj 2026

Czemu nie pisałaś, że jedziesz do Proszowic. Byłaś ode mnie 10 km ledwie... Metody z zasypką dla niemowląt nie znałam.
Kontonaogrod 15:59, 10 maj 2026

Sylwia pisałabym gdyby nie kurczaki. Nawet większości targu nie obejrzałam bo chciałam je przywieźć jak najszybciej żeby miały większą część dnia na aklimatyzację. Nie lubię kupować z klatek bo zwierzaki od startu są już wymęczone głodne i spragnione. Jest 16ta a nie wiem czy piły w ogóle siedzą pod kurnikiem w kącie. 3 się kręcą i pewnie coś skubnęły z jedzenia i picia, 3 nie.

Następnym razem - na pewno się jeszcze wybierzemy - dam znać i Cię nawiedzę po podziwiać Ogrod ki przywieźć obiecane roślinki
kami 16:06, 10 maj 2026

Daj dzisiaj kurom spokój, moje 4 tygodniowe zawsze śpią bądź siedzą wtulone w siebie a o 8rano je przywożę. Następnego dnia jedzą, pija i rozrabiają. Chyba taka ich natura.
Kontonaogrod 16:09, 10 maj 2026

Taki plan. Ale w szopce mimo otwartych drzwi jest 30 stopni. Wolałabym żeby chociaż piły

4tygodniowe? W domu je trzymasz? Zimne noce, w kurniku chyba jakaś lampa by się przydała? Nigdy nie miałam takich młodych
sylwia_slomc... 17:17, 10 maj 2026

Kontonaogrod napisał(a)
Sylwia pisałabym gdyby nie kurczaki. Nawet większości targu nie obejrzałam bo chciałam je przywieźć jak najszybciej żeby miały większą część dnia na aklimatyzację. Nie lubię kupować z klatek bo zwierzaki od startu są już wymęczone głodne i spragnione. Jest 16ta a nie wiem czy piły w ogóle siedzą pod kurnikiem w kącie. 3 się kręcą i pewnie coś skubnęły z jedzenia i picia, 3 nie.

Następnym razem - na pewno się jeszcze wybierzemy - dam znać i Cię nawiedzę po podziwiać Ogrod ki przywieźć obiecane roślinki

Czyli wracając na targi ogrodnicze na Tomexie w Hucie też nie zajrzałaś pewnie. My byliśmy trochę pokupiłam, ceny bardzo przystępne były.