Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 16:56, 08 maj 2026

Placyk do zawracania zamiast sterty granitu

Juzia 18:32, 08 maj 2026

Ale wam zazdroszczę tej drogi
Piękna jest!
Hahahaha!

Ja dzisiaj w gumakach szłam 100m bo do domu się dostać autem znów nie można
Kontonaogrod 19:10, 08 maj 2026

U nas pokropiło wczoraj a tak to jest sucho jak wiór

Ciekawe ile wytrzyma bez kolein

Szkoda ze asfalt to 100 zł za m2 a ja mam 750 m2 drogi
ElzbietaFranka 20:10, 08 maj 2026

Kontonaogrod napisał(a)
Ale super! Rewelacja

Zdjęcia pewnie wrzucę. W Albanii byłyśmy parę razy, raz w Czarnogórze, Macedonia jest blisko, ale jeszcze nas tam nie było. Pewnie będzie podobnie jak w regionie, ale zawsze inaczej niż w domu. Macedonia to nazwa regionu w Grecji i mieli spór, stąd Macedonia Północna (i jest git, na to wygląda

Nie wiem jak to działa ale w tej chwili wszędzie ludzie są milsi niż w Polsce. Polak Polakowi... Polakiem to co się ostatnio porobiło to jakaś masakra jest, serdecznych otwartych ludzi w okolicy nie ma praktycznie żadnych, chyba że starej daty. Ludzie 30-40-50 lat - zapomnij. Dziecko mi zawsze mówi że jestem "zbyt miła" i daję sobie wejść na głowę. To prawda, ale gdyby więcej ludzi takich było (nie że jestem ideałem, ale nikomu nigdy krzywdy nie zrobiłam, pomagam jak mogę)... to żyłoby nam się wszystkim lepiej - uważam.

To polityka do tego doprowadziła. Będzie lepiej jak wymarą stare grzyby nie będzie rywalizacji. Teraz kłamstwo goni kłamstwo. W rodzinach się kłócą. Wystarczy popatrzeć w mediach społecznościowych jak jeden drugiemu dowala bez żadnych podstaw. Nie znają się, ale się kłócą.

Poza tym bardzo ladna lokalizacja Kar... Widzę na innej focie że jakiś sąsiad się też buduje.
Kontonaogrod 20:25, 08 maj 2026

Nie, domy wyżej i z boku są już od dawna. Sasiad od franczyzy buduje boisko do nogi i kładzie kostkę stąd palety z materiałami.

Bardzo fajni ludzie, zrobimy niedługo dla nich grilla i się bliżej poznamy przy kiełbasie to ci którzy odśnieżają nam podjazd kladem

Nie wiem na kogo głosują i w sumie nie rozmawiam z nikim o polityce. Babcia z synem starym kawalerem rolnicy pewnie na prawicę, a ludzie do rany przyłóż.

Moim zdaniem są dobrzy i chujowi ludzie po obu stronach… żrą się i jedni i drudzy, ja się nie żrę bo staram się żyć spokojnie i z daleka od dramatów, nie prowokować ani nie dawać ludziom pożywki do gadania…
Niektórzy mimo to i tak będą gadać. I Ok, ale jest gadanie i gadanie - są ludzie którzy się cieszą jak innym się wiedzie, są też ludzie zawistni… generalnie może być bardzo różnie. Cieszymy się bo tym razem mamy super ludzi za sąsiadów
Kordina 21:29, 08 maj 2026

Kontonaogrod napisał(a)
...

O, ten widok pokazuje z szerszego ujęcia waszą hacjendę, pracowite mróweczki z Was
Margo2 23:15, 08 maj 2026

Rewelacyjnie to wygląda po uporządkowaniu.
Zresztą wygląda jakby ogród miał juz ze 3 lata, albo i dłużej.
Głazy super.
Kontonaogrod 06:38, 09 maj 2026

Dzialka jest od grudnia 2023, w lutym 2024 sadziłyśmy z Nloda świerki, ciepło było.

Dwa lata. Niech rośnie. Nigdy więcej łysych działek bez drzew bo doczekać się nie można

Miłego weekendu!

Scotch eggs z jajkami od przepiórki

Kontonaogrod 08:38, 09 maj 2026

Jej

Kontonaogrod 10:49, 09 maj 2026

Kolejne 60 ton kruszywa ups

Kawałek do obsadzenia przed

I po

Nic nie widać i krzywo ale będzie pięknie

Po gościach Wiórki w to miejsce i podlewanie