Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

kami 19:43, 14 cze 2026

Ja się dzisiaj cieszę z deszczu, punktowy ale mam nadzieję że będzie ulga dla mnie w podlewaniu. Nawet z chęcią jutro idę do pracy.
Ja zamiast emerytury chciałabym 3 dniowy tydzień pracy lub zejście do 4h dziennie.
Pomarzyć można
Kontonaogrod 19:57, 14 cze 2026

U nas padało prawie codziennie przez ostatnie pięć dni jak nas nie było. Wszystko podlane, rośnie w oczach, a najbardziej chwasty Ale cemiesze się bo bardzo sucho było.

Jak nie pracować to już na porządnie. Tylko żeby konto w banku się nie opróżniało, takie “stoliczku nakryj się”

Trzeba zaplanować, ogarnąć dochód pasywny i mieć aktywa które mozna będzie spieniężyć w razie potrzeby. Walka trwa, za 11 lat zamierzam być zdrowa i kasiasta buahahaha w sensie na tyle żeby czuć się bezpiecznie i się nie martwić inflacja i niską emeryturą.
sylwia_slomc... 23:27, 14 cze 2026

U nas pada prawie codziennie od przeszło trzech tygodni...
kami 05:20, 15 cze 2026

Ostatnie 11 lat mi szybko zleciało więc to jakby jutro już będzie

Deszczu zazdroszczę, susza hydrologiczna od maja dała mi w kość w tym roku a deszczu dalej nie za wiele.
Kontonaogrod 07:02, 15 cze 2026

Sylwia deszcz obserwujemy od długiego czasu, jak sobie chodzi dookoła i pada gdzie indziej

Ostatnie parę dni M narzekał że pogoda fatalna a my mamy cudowną w Macedonii

Tak ostatnie 10 lat od rozwodu całkiem szybko poszło, żeby kolejne szły wolniej trzeba robić dużo rzeczy. Nowych najlepiej. Wtedy mózg rejestruje se coś się dzieje (niezwykłego, niecodziennego) i czas tak szybko nie leci.

Praca praca, jakichś ambicji nie mam i w mojej pracy awansować się nie da więc robię swoje póki mnie chcą. Konto się samo nie napełni niestety a bilety lotnicze nie są darmowe

Miłego dnia!