Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 14:39, 20 cze 2026

Szkolka Jawor koło Myślenic - brzozy Doorenbos po 20 zł
Polecam
Rojodziejowa 16:28, 20 cze 2026

Ile mają wysokości? Metr będzie, czy mniejsze?
Kontonaogrod 16:32, 20 cze 2026

Asia jedź, wybierzesz i dwumetrowe. Ciągnę je na wózku na pierwszym zdjęciu Brałam multi stemy i chyba takich już nie ma ale pojedyncze są mojego wzrostu spokojnie

Kontonaogrod 17:04, 20 cze 2026

Kupiłam i posadziliśmy już 7 wielopiennych brzóz Doorenbos, 3 ambrowce slender silhouette, 3 dzikie bzy green tower, 1 variegata i 1 monstrosa (znaczy wielki rośnie ale wygląda jak dziki ale m chciał więc niech ma
Ostrokrzew zielono żółty variegata 1szt i 1 szt jesion variegata. Prócz ostrokrzewu wszystko powinno dobrze rosnąć na tej glinie. Bez już mamy na bardziej dzikiej części działki, dokupię jeszcze black lace albo black tower może wysyłkowo (Asia mi dała namiar), bo w okolicznych szkółkach nie ma. A są dobre dla pszczół.
Zamówiliśmy dwie rodziny pszczele z królowymi - będą końcem lipca

Dziwny dzień dziś, pobudka o 4 żeby zawieźć Młodą na pociąg do Sopotu. W domu cicho jak makiem zasiał lało rano więc wyciągnęłam M do szkółki, brzozy namierzyłam po drodze do Dobczyc ale spieszyłam się na umówione spotkanie więc nie kupiłam (a potencjalny kupiec nie tylko się nie zjawił ale też nie odwołał oglądania). A że się nie dało nic na działce robić to pojechaliśmy

Kupiłam też i posadziłam 24 sadzonki kapusty białej, bo karczowniki nie dają spokoju. A kapustę w ilościach hurtowych kupuje i daje kurom bo trawa na tym małym wybiegu nie ma szans odrosnąć…

Tyle zostało po 20 minutach z przerośniętej sałaty

Kontonaogrod 19:56, 20 cze 2026

Dopiero co kupiony orzech laskowy, jedna gałązka, a ile orzechów

Papierówka, jedno jabłuszko na mini jabłonce