Kupiłam i posadziliśmy już 7 wielopiennych brzóz Doorenbos, 3 ambrowce slender silhouette, 3 dzikie bzy green tower, 1 variegata i 1 monstrosa (znaczy wielki rośnie ale wygląda jak dziki ale m chciał więc niech ma

Ostrokrzew zielono żółty variegata 1szt i 1 szt jesion variegata. Prócz ostrokrzewu wszystko powinno dobrze rosnąć na tej glinie. Bez już mamy na bardziej dzikiej części działki, dokupię jeszcze black lace albo black tower może wysyłkowo (Asia mi dała namiar), bo w okolicznych szkółkach nie ma. A są dobre dla pszczół.
Zamówiliśmy dwie rodziny pszczele z królowymi - będą końcem lipca
Dziwny dzień dziś, pobudka o 4 żeby zawieźć Młodą na pociąg do Sopotu. W domu cicho jak makiem zasiał

lało rano więc wyciągnęłam M do szkółki, brzozy namierzyłam po drodze do Dobczyc ale spieszyłam się na umówione spotkanie więc nie kupiłam (a potencjalny kupiec nie tylko się nie zjawił ale też nie odwołał oglądania). A że się nie dało nic na działce robić to pojechaliśmy
Kupiłam też i posadziłam 24 sadzonki kapusty białej, bo karczowniki nie dają spokoju. A kapustę w ilościach hurtowych kupuje i daje kurom bo trawa na tym małym wybiegu nie ma szans odrosnąć…
Tyle zostało po 20 minutach z przerośniętej sałaty