Kontonaogrod
14:44, 11 sie 2026
Pewnie są ale nie mam pojęcia ile tu ludzie zarabiają.
Spytam M-a jak przyjdzie, robi sobie testy u optyka.
W sklepie spożywczym nie jest jakoś tragicznie drogo, w restauracjach może bardziej. Choć jadamy w pubach i danie to 12-16 funtów, napój 4-5 funtów, piwo 6-7. Śniadania mamy w hotelu, kupione razem sa tańsze (osobno 8-10 funtów czyli jak u nas chyba?)

Zgubiłam się bo w Polsce ceny też ostro poszły do góry a ja nie bardzo bywam
spędzam tydzień w lecie w Anglii i 2-3 tygodnie w zimie w Azji. I po urlopie. W Polsce nad morzem czy w Zakopanem chyba jest drożej teraz 
Byliny 4-5 funtów Mala doniczka, większa 9-10-12-15 funtów. Jeżyna, malina w doniczce 12.99
Róże Austin 35 funtów
Drzewa i krzewy drogie. Choć u nas było jeszcze parę lat temu dużo taniej, teraz już nie jest. I kilkaset złotych bardzo łatwo szybciutko wydać na parę egzemplarzy
Spytam M-a jak przyjdzie, robi sobie testy u optyka.
W sklepie spożywczym nie jest jakoś tragicznie drogo, w restauracjach może bardziej. Choć jadamy w pubach i danie to 12-16 funtów, napój 4-5 funtów, piwo 6-7. Śniadania mamy w hotelu, kupione razem sa tańsze (osobno 8-10 funtów czyli jak u nas chyba?)

Zgubiłam się bo w Polsce ceny też ostro poszły do góry a ja nie bardzo bywam
Byliny 4-5 funtów Mala doniczka, większa 9-10-12-15 funtów. Jeżyna, malina w doniczce 12.99
Róże Austin 35 funtów
Drzewa i krzewy drogie. Choć u nas było jeszcze parę lat temu dużo taniej, teraz już nie jest. I kilkaset złotych bardzo łatwo szybciutko wydać na parę egzemplarzy