Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 16:41, 08 sie 2026

Nie znalazłam przepisu na ciasto beżowo orzechowe, ale poszukam i wkleję i panią Ukrainkę spytam bo pewnie wie jak je zrobić

Buziaki z Antwerpii w Belgii. 12h w samochodzie. Ja jadłam i spałam na przemian, M prowadził

Stan trawy w hotelu w Belgii… ojjj

Od rozwodu wybudowałam 4 domy, sama w jednym mieszkamy, dwa sprzedałam, jeden mam na sprzedaż ze sprzedaży wybudowałam ten, spłaciłam kredyt i mam na wkład własny na mieszkanie we wrocku dl Młodej i na hektar w lesie. Jest dobrze
Kontonaogrod 16:43, 08 sie 2026

Judith napisał(a)

Kościuszki to długa ulica. I ma różne oblicza na każdym z odcinków. Gdy pisałaś o Jadzi wiadomo było że to przy Kołłątaja .
Zalety tej lokalizacji są bezsprzeczne i o większości z nich już tu napisano. Natomiast ten odcinek Kościuszki nie należy do najbezpieczniejszych (wspomniała o tym także Polon). To miałam na myśli.
Ale nie mieszkam we Wrocławiu od kilkunastu lat, zatem moja opinia może być w tym momencie nieuprawniona. Dlatego nie powinnam była z nią wyskakiwać.

Nie przejmuj się. Każda opinia jest ważna dla kogoś kto był pierwszy raz we Wrocławiu (nie przejazdem) żeby obejrzeć kilka mieszkań w celu kupna
Pogooglałam przedtem o skali przestepstw, patologii, mieszkaniach komunalnych miasta itp itd

Na pięć lat studiów myślę się nada. Mogłoby być bliżej szkoły ale nie znalazłam. Gosia mi podesłała ogłoszenie na Borowskiej ale parter z ogrzewaniem gazowym. Okaaalo się że ogrzewanie tych 40 paru metrów kosztuje 2x więcej niż naszego 150m2 domu.

Przy jednym z ogłoszeń okalazalonsie ze Gosc łowi naiwnych na skradzione dane mieszkania i kasuje 2procent (10 tys zł) za umowę rezerwacyjną żeby je obejrzeć jak przyjedzie z zagranicy specjalnie w tym celu. Ma kamerce pokazać dowodu nie chciał, przelewu próbnego na 1 zł też nie.

Cieszę się że mam z głowy i niczego już nie szukam. Działki kupuje się dużo łatwiej jednak
daszum 21:19, 08 sie 2026

Kontonaogrod napisał(a)

Od rozwodu wybudowałam 4 domy, sama w jednym mieszkamy, dwa sprzedałam, jeden mam na sprzedaż ze sprzedaży wybudowałam ten, spłaciłam kredyt i mam na wkład własny na mieszkanie we wrocku dl Młodej i na hektar w lesie. Jest dobrze

Nie byłam pewna czy domy były 3 czy 4
Brawo Ty
Kontonaogrod 05:14, 09 sie 2026

Haha

Nie wiem jak to się stało, jakoś wyszło
Jedno doprowadziło
Do drugiego i jest jak jest a jest dobrze
daszum 14:55, 09 sie 2026

Przyjdę do Ciebie na kurs, ale ja potrzebuję wsparcia, żeby dojść do czegoś z niczego, przy skromnej emeryturze
Kontonaogrod 15:22, 09 sie 2026

Zbiegi okoliczności i szybkie decyzje. Inflacja i wszystko drożejące… ściskam
Kontonaogrod 15:49, 09 sie 2026

Spalone tu wszystko gdzie te zielone trawniki

W ogrodzie nie teściów

Klon strzepiastokory

Maliny zawsze miały wielkie owoce a teraz kiszka

Kontonaogrod 16:02, 09 sie 2026

Biedne drzewo

Dostałam nasiona tych kosmosów

Pierwszy lepszy sklep spożywczy i taaaaakie róże

Wybór melonów i brokuł gałązkowy

Juzia 17:26, 09 sie 2026

Kosmosy boskie!!!
Jak u ciebie już się zadomowią, to piszę się na nasiona
Kontonaogrod 18:14, 09 sie 2026

Wysieje i pozbieram dla Was pozbieram tu też pewnie, mamy pol dnia zaplanowane na prace ogrodowe i tak codziennie sie staramy cos ogarnąć - jednak starsi ludzie maja trudności z ogarnianiem rzeczy które normalnie zajmują (mi?) pięć minut…