Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ożankowy ogród

Ożankowy ogród

Ulina 18:26, 15 kwi 2025

Ciemierniki z siewek od Sylwi i Anitki prezentują się coraz lepiej

Ulina 18:34, 15 kwi 2025

Pierwiosnek od Madzi i mój biały

Pierwiosnki z siewek od Sylwi, były to mikruski 1,5cm gdy je przywiozłam
Ulina 18:34, 15 kwi 2025

Magnolia startuje
Gosialuk 20:46, 21 kwi 2025

Ula ciemierniki są ładniejsze z roku na rok. Widzę, że masz pełnego białego pierwiosnka. U ciebie w gruncie już zimował?
Twoje białe u mnie już dwa lata mają, tak ten czas leci. Będę je rozsadzać w tym roku. Jedną siewkę zeszłoroczną mam.
Ogród twój pięknieje, cierpliwa praca daje efekty. I małymi kroczkami da się coś osiągnąć.
Czekam na okazję wyjazdu w twoje i Madzi strony. Miałam trochę rodzinnych komplikacji. Może w połowie maja się uda. Będę dzwonić. Na razie dużo zdrowia i szczęścia w ten świąteczny czas.
Ulina 06:26, 22 kwi 2025

Gosialuk napisał(a)
Ula ciemierniki są ładniejsze z roku na rok. Widzę, że masz pełnego białego pierwiosnka. U ciebie w gruncie już zimował?
Twoje białe u mnie już dwa lata mają, tak ten czas leci. Będę je rozsadzać w tym roku. Jedną siewkę zeszłoroczną mam.
Ogród twój pięknieje, cierpliwa praca daje efekty. I małymi kroczkami da się coś osiągnąć.
Czekam na okazję wyjazdu w twoje i Madzi strony. Miałam trochę rodzinnych komplikacji. Może w połowie maja się uda. Będę dzwonić. Na razie dużo zdrowia i szczęścia w ten świąteczny czas.

Gosiu, pierwiosnek ten biały jest bezproblemowy, staram się nie dzielić tych na kuchennej bo uwielbiam wiosenne kopułki. Co kilka lat jednak trzeba, żeby odmłodzić kępę.
Ciemierniki już cieszą, podsypałam trawą
Gosiu przyznam szczerze że chwasty mnie wyprzedzają i nie dam rady z wypieleniem, zasypuję je trawą. Koszenie raz w tygodniu robi się obowiązkowe. Poza tym działałam w przedogrodku i tak jakoś to ciągnę dalej.
Zapraszam w maju,to piękny czas. A ogrodu sprzed dwóch lat już nie ma. Zmienił znacznie swoje oblicze. Czekam też na drzewa, bo bez nich jakoś łyso.

Ulina 06:28, 22 kwi 2025

Magnolia Yellow latern do identyfikacji dla Alicji, powoli kończy kwitnienie

Ulina 06:30, 22 kwi 2025

Alija 21:54, 22 kwi 2025

Ulina napisał(a)
Magnolia Yellow latern do identyfikacji dla Alicji, powoli kończy kwitnienie

Ulcia, specjalistką od magnolii nie jestem, ale Twoja żółta wygląda tak samo jak moja, więc to pewnie ta.
Pięknie Ci wszystko rośnie, bujnie i zdrowo, wiosennie i kolorowo, super.
Pozdrawiam poświątecznie.
LIDKA 22:23, 22 kwi 2025

Pięknie i kwitnąca ta Twoja wiosna. Magnolia śliczna, narcyzki nadzwyczajnej urody, ciemierniki cieszą a pierwiosnki uwodza.

Praca daje efekty. Piękne
Ulina 22:18, 23 kwi 2025

LIDKA napisał(a)
Pięknie i kwitnąca ta Twoja wiosna. Magnolia śliczna, narcyzki nadzwyczajnej urody, ciemierniki cieszą a pierwiosnki uwodza.

Praca daje efekty. Piękne

Praca zwykle daje efekty, ale mnie przeraża jej ogrom. Nie wiem po co się tak męczyć, lepiej sobie uprościć życie i dlatego postanowiłam bodziszka korzeniastego użyć w nadmiarze w moim ogrodzie. Poza tym zerkam w kierunku krzewów i wyłącznie dużych bylin.
Jakby ktoś nie wierzył to doprowadziłam do równowagi tylko kuchenną w dzisiejsze popołudnie.

Ciekawe na jak długo starczy efekty tymczasowe są zadowalające