Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lniskowo na Kaszubach

Lniskowo na Kaszubach

TAR 18:42, 06 lut 2025

annbra napisał(a)

No to faktycznie blisko

Szukalismy swego czasu dzialki w tamtych okolicach, nawet upatrzylismy kilka w Przyjazni. Ale te co chcielismy nie byly na sprzedaz a inne zbyt drogie. Ale latem czesto bywalismy w tamtych okolicach nad jeziorem. Teraz mamy inne jeziorko troche blizej.
annbra 19:27, 06 lut 2025

TAR napisał(a)

Szukalismy swego czasu dzialki w tamtych okolicach, nawet upatrzylismy kilka w Przyjazni. Ale te co chcielismy nie byly na sprzedaz a inne zbyt drogie. Ale latem czesto bywalismy w tamtych okolicach nad jeziorem. Teraz mamy inne jeziorko troche blizej.

My jeszcze kupiliśmy działkę w sensownej cenie, ale 2 lata temu na mojej ulicy babka chciała za działkę z pięknym widokiem, płaska,trochę ponad 1000 m2 300 tys. Nawet nie wiedziałam, że w Przyjaźni jest jezioro, mamy bardzo blisko tam
annbra 19:29, 06 lut 2025

LIDKA napisał(a)
Koło mnie też jest dom w podobym położeniu. Sie zastanawiałam z czego wynika taka spora różnica wysokości. Jak były puste działki to nie widzialam żeby była aż taka różnica.

U mnie jest spadek ok 90 cm na 28 m dł boku dzialki Ale koparkowy tak rozplantował ziemie z wykopu ze tego nie widsć.
Lekko pod górke mam tylko wjazd do garażu.

Póki nie zaczną kopać to wszystko wydaje sie takie proste.
annbra 19:30, 06 lut 2025

TAR napisał(a)
U mnie teren obniza sie w stosunku do bajora o ponad metr. Sasiedzi z kolei sa jeszcze wyzej a za nimi znowu kolejni na dolku. Taki urok.
Ja doceniam skarpki i zmienne uksztaltowanie dzialki. Piewsza nasza działa byla plaska jak nalesnik. Umordowalam sie na niej okrutnie by cos wyczarowac sensownego.

To mnie pocieszyłaś
TAR 20:17, 06 lut 2025

annbra napisał(a)

My jeszcze kupiliśmy działkę w sensownej cenie, ale 2 lata temu na mojej ulicy babka chciała za działkę z pięknym widokiem, płaska,trochę ponad 1000 m2 300 tys. Nawet nie wiedziałam, że w Przyjaźni jest jezioro, mamy bardzo blisko tam

W Przyjazni jest małe jezioro pomylilam z tym w Łapińskim. Znalezlismy tam wlasnie fajne działki ale drogo. Z kolei jedna miala 12,5 tys. m2 za k. 800 tys. i moze bysmy zaszleli ale okolica menelska. Posesje z gora smieci, złomu, beczkami z niewiadomo czym, zaniedbanych zagłodzonych psow uwiazanych na łąncuchach, nie na moje nerwy. Cala jedna strona jeziora w takich "gospodarstwach". Z kolei druga strona jeziora dosc ladnie zagospodarowana. Ostatecznie zdecydowalismy sie na dzialke i innym miejscu. Ale okolice teoje znam dosc dobrze, bardzo ładna miejscowka.
annbra 08:35, 07 lut 2025

TAR napisał(a)

W Przyjazni jest małe jezioro pomylilam z tym w Łapińskim. Znalezlismy tam wlasnie fajne działki ale drogo. Z kolei jedna miala 12,5 tys. m2 za k. 800 tys. i moze bysmy zaszleli ale okolica menelska. Posesje z gora smieci, złomu, beczkami z niewiadomo czym, zaniedbanych zagłodzonych psow uwiazanych na łąncuchach, nie na moje nerwy. Cala jedna strona jeziora w takich "gospodarstwach". Z kolei druga strona jeziora dosc ladnie zagospodarowana. Ostatecznie zdecydowalismy sie na dzialke i innym miejscu. Ale okolice teoje znam dosc dobrze, bardzo ładna miejscowka.

Pijaków a szczególnie psów na łańcuchach nie zdzierżę, doskonale Cię rozumiem.
To kawał ziemi 12.5 tys m2, teraz przy tych cenach milionerką byś została
Miejscówka fakt sliczna
Wczoraj dowiedziałam się, że jest jeszcze jedna dziewczyna spod Gdanska - Miskantowy dom, też ma skarpy. Musze do niej koniecznie napsać
TAR 08:42, 07 lut 2025

Dziewczyn z okolic jest wiecej Niektore do mnie zagladaja na wątek.
W poliżu jest Ewa z ogrodu Do raju daleko, jest Magara, jest Jola Joku, pod Elblagiem jest Bożenka - Grzebiuszka ziemna
annbra 13:18, 07 lut 2025

TAR napisał(a)
W poliżu jest Ewa z ogrodu Do raju daleko, jest Magara, jest Jola Joku, pod Elblagiem jest Bożenka - Grzebiuszka ziemna

No to super, dziewczyna z Miskantowego chyba tez mieszka w poblizu, ma skarpy i gline jak ja, i doswiadczenie, moze cos mi podpowie
mirkaka 16:09, 07 lut 2025

TAR napisał(a)

I jest jeszcze Mirka z Wszystkiego po trochu
Witaj Aniu, robisz piękne zdjęcia, mimo że to Twój rozsadnik to pięknie połączyłaś rośliny
Róże też masz cudne, fajnie jakbyś podpisała te piękności
annbra 16:15, 07 lut 2025

mirkaka napisał(a)

I jest jeszcze Mirka z Wszystkiego po trochu
Witaj Aniu, robisz piękne zdjęcia, mimo że to Twój rozsadnik to pięknie połączyłaś rośliny
Róże też masz cudne, fajnie jakbyś podpisała te piękności

Witam, Cie serdecznie, dziekuje za miłe słowa. Zaraz podpiszę