Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lniskowo na Kaszubach

Lniskowo na Kaszubach

MagdaLenka 10:45, 06 lut 2025

annbra napisał(a)
podobają mi sie jeszce tawuły brzozolistne maja śliczne białe kwiatki.

Tawuły brzozolistne dodatkowo przepięknie przebarwiają się na jesień. Też je u siebie planuję.

Działkę masz fajną, nie za dużą i nie za małą. Taką jak w sam raz, żeby otulić się roślinami, a nie narobić się przy pielęgnacji jak wół. Poza tym jest ciekawe ukształtowanie terenu. Skarpy wprowadzają do ogrodu dynamikę.
annbra 11:43, 06 lut 2025

MagdaLenka napisał(a)

Tawuły brzozolistne dodatkowo przepięknie przebarwiają się na jesień. Też je u siebie planuję.

Działkę masz fajną, nie za dużą i nie za małą. Taką jak w sam raz, żeby otulić się roślinami, a nie narobić się przy pielęgnacji jak wół. Poza tym jest ciekawe ukształtowanie terenu. Skarpy wprowadzają do ogrodu dynamikę.

Super, tego nie wiedziałam
Już sie przyzwyczaiłam do tych skarp, jak kopali pod fundamenty i zobaczyłam te hałdy ziemii to ryczałam jak bawół, jaka działkę wybrałam, a tyle mieliśmy do wyboru - m.in tą położoną wyzej i działki na przeciwko a mnie spodobała sie właśnie ta, przez te rozwidlenie między sosnami. Zresztą ta działką było zainteresowanych wiele osób. Mąż tłumaczył, że tą ziemie sie rozplanuje i jeszcze będzie za mało. Dlatego nie dziwię się Makao jak zapyała "czy bedziemy budować w tym dole" Teraz ją lubie jaka jest. Jak na pinterst ogladałam jak mozna ją obsadzić to byłam juz spokojna
TAR 12:03, 06 lut 2025

O kolejny ogrod bedzie po sasiedzku. Witaj Aniu
annbra 12:08, 06 lut 2025

TAR napisał(a)
O kolejny ogrod bedzie po sasiedzku. Witaj Aniu

Witaj Tar, a m/w w jakiej okolicy jesli mozna wiedzieć?
Makao 12:28, 06 lut 2025

annbra napisał(a)

Tak, jest w dołku, nie mamy piwnicy ale fundamenty sa porzadne. Dobrze wywnioskowałas ale sasiedzi obok maja jeszcze niżej, lecz nie maja takiej dużej skarpy.

To mi się wydawało że sąsiedzi są wyżej niż Wy.
TAR 12:54, 06 lut 2025

annbra napisał(a)

Witaj Tar, a m/w w jakiej okolicy jesli mozna wiedzieć?

niedaleko Straszyna
annbra 15:17, 06 lut 2025

Makao napisał(a)

To mi się wydawało że sąsiedzi są wyżej niż Wy.

Ci sąsiedzi sa wyżej, inni obok sa niżej, na tej fotce gdzie widać biały garaż. Na początku tez byłam przerażona skarpami, ale teraz juz sie przyzwyczaiłam
annbra 15:17, 06 lut 2025

TAR napisał(a)

niedaleko Straszyna

No to faktycznie blisko
LIDKA 18:24, 06 lut 2025

Koło mnie też jest dom w podobym położeniu. Sie zastanawiałam z czego wynika taka spora różnica wysokości. Jak były puste działki to nie widzialam żeby była aż taka różnica.

U mnie jest spadek ok 90 cm na 28 m dł boku dzialki Ale koparkowy tak rozplantował ziemie z wykopu ze tego nie widsć.
Lekko pod górke mam tylko wjazd do garażu.
TAR 18:39, 06 lut 2025

U mnie teren obniza sie w stosunku do bajora o ponad metr. Sasiedzi z kolei sa jeszcze wyzej a za nimi znowu kolejni na dolku. Taki urok.
Ja doceniam skarpki i zmienne uksztaltowanie dzialki. Piewsza nasza działa byla plaska jak nalesnik. Umordowalam sie na niej okrutnie by cos wyczarowac sensownego.