Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowy początek z wilkiem w tle

Nowy początek z wilkiem w tle

magewa 21:13, 21 lut 2026

TAR napisał(a)
Ślicznie Madziu u Ciebie bylo w sezonie. Ciesze sie, ze powoli wracasz do nas.

Ania dziękuję ja też się cieszę ,że wróciłam

Agatorek napisał(a)
Piękne te fotki wiosenno-letnie ❤️

Ale wiesz co? Te zimowe też są cudowne . Tak, wiem że odśnieżanie to ciężka praca (w tym roku miałam tą przyjemność), ale przecież zima nie trwa wiecznie. Dzięki tym opadom, ziemia będzie ładnie nawodniona

Aga dziękuję

tak -plusy tego śniegu napewno będą mam jeszcze jesienne fotki ,ale tylko z telefonu ,więc już takie bez czarowania -te aparatem upiększają przestrzeń

ciekawa jestem Twojego nowego ogrodu -będziesz w tym sezonie coś zaczynać ?

Gosialuk napisał(a)
Hej Madzia
Przyjemnie pooglądać te letnie foteczki. Ja jeszcze w letargu ogrodowym. Nawet wysiewać mi się tak bardzo nie chce, a kupiłam pelargonie zwisające na balkon. Ty pisałaś, że masz już listki właściwe. A jak siejesz? Na tackę czy po parę nasionek do doniczki? Kurczę nawet nie wiem jakie pelargonie nasionka mają. Jutro się zmobilizuję za twoim przykładem. Napisz czy długo kiełkują.

Gosia ja wysiewam te stojące pelargonie -z tymi zwisającymi mi nie bardzo szło
wysiewałam na tackę -tylko tak oddzienie po nasionku -moje nadają się już do przesadzenia w pojedyńcze doniczki .
szybciutko wzeszły -dosłownie kilka dni

nicol21 napisał(a)
Wspominki lata - cudne!
Ale i zimowe też piękne.
JEszcze chwilę i będziesz działać i kontynuować nowe początki!

Nicol dziękuję u Ciebie to już widziałam praca ogrodowa na pełnej petardzie

antracyt napisał(a)
Jak fajnie że wróciłaś

Zuza fajnie ,że zajrzałaś też się cieszę ,że wróciłam
Gosialuk 09:02, 22 lut 2026

Pelargonie posiałam wczoraj do doniczki, bo tylko siedem nasionek było w torebce. W szoku byłam jak to zobaczyłam. W internecie to już się przyzwyczaiłam, że po 5 nasionek sprzedają, ale w torebeczce z marketu takiej niespodzianki jeszcze nie miałam.
Gruszka_na_w... 16:11, 22 lut 2026

Mimo tych wszystkich przeciwności losu, jakie Cię dopadły, ogród prezentował się w sezonie wspaniale i z pewnością jego omiatanie sprawiało Ci wiele radości. W większych ogrodach nigdy nie skupiam się na szczegółach (typu jakiś chwaścik tu i ówdzie), ale na tym, czy układ barwnych plamek się zgadza. U Ciebie ten układ to mistrzostwo świata o każdej porze roku. Nic, tylko gratulować.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Alija 20:14, 22 lut 2026

magewa napisał(a)

Madziu, jak dobrze, że wróciłaś i pokazujesz cudne zdjęcia, uwielbiam oglądać takie widoczki, tym bardziej, że za oknem jeszcze zimno i ponuro. Potrafisz tworzyć piękne zestawienia roślinne i kolorystyczne, zawsze je podziwiam.
ewsyg 09:03, 23 lut 2026

Magda, zrobiłaś mi ogromną przyjemność tymi zdjęciami. Fantastyczny masz ten ogród. Widać, że rośliny maja u Ciebie bardzo dobre warunki. Budowy za płotem nie zazdroszczę. Możesz mi zrobić sadzonkę tego białego pierwiosnka ?
magewa 19:16, 23 lut 2026

Gosialuk napisał(a)
Pelargonie posiałam wczoraj do doniczki, bo tylko siedem nasionek było w torebce. W szoku byłam jak to zobaczyłam. W internecie to już się przyzwyczaiłam, że po 5 nasionek sprzedają, ale w torebeczce z marketu takiej niespodzianki jeszcze nie miałam.

Gosia
no niestety -tak właśnie malutko jest tych nasionek -ja zakupiłam 2 opakowania -mam chyba 16 sadzonek z tego

Alija napisał(a)

Madziu, jak dobrze, że wróciłaś i pokazujesz cudne zdjęcia, uwielbiam oglądać takie widoczki, tym bardziej, że za oknem jeszcze zimno i ponuro. Potrafisz tworzyć piękne zestawienia roślinne i kolorystyczne, zawsze je podziwiam.

Alicja dziękuję mam jeszcze jesienne tylko ,że z telefonu -wstawię ,jak odnajdę kabelek

ewsyg napisał(a)
Magda, zrobiłaś mi ogromną przyjemność tymi zdjęciami. Fantastyczny masz ten ogród. Widać, że rośliny maja u Ciebie bardzo dobre warunki. Budowy za płotem nie zazdroszczę. Możesz mi zrobić sadzonkę tego białego pierwiosnka ?

Ewa dziękuję
oczywiście ,że zrobię Ci sadzonkę
magewa 19:18, 23 lut 2026

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mimo tych wszystkich przeciwności losu, jakie Cię dopadły, ogród prezentował się w sezonie wspaniale i z pewnością jego omiatanie sprawiało Ci wiele radości. W większych ogrodach nigdy nie skupiam się na szczegółach (typu jakiś chwaścik tu i ówdzie), ale na tym, czy układ barwnych plamek się zgadza. U Ciebie ten układ to mistrzostwo świata o każdej porze roku. Nic, tylko gratulować.

Haniu cieszę się ,że zajrzałaś dziękuję za komplementy

z tym omiataniem ,to różnie bywało w zeszłym sezonie ....
ale teraz już przebieram nóżkami i nie mogę doczekać się pierwszych prac
Agatorek 21:45, 23 lut 2026

magewa napisał(a)

Aga dziękuję

tak -plusy tego śniegu napewno będą mam jeszcze jesienne fotki ,ale tylko z telefonu ,więc już takie bez czarowania -te aparatem upiększają przestrzeń

ciekawa jestem Twojego nowego ogrodu -będziesz w tym sezonie coś zaczynać ?

D

Jeśli już, to jesienią. Nie wiem jeszcze kiedy będę montować ekologiczną oczyszczalnię, a to na pewno musi być przed wyznaczeniem rabat . I później kostka (też przed wyznaczeniem rabat).
Na pewno muszę posadzić wszystkie rośliny w doniczkach, które przygotowała mi mama. Ale one głównie do cienia, będę je sadzić od strony tarasu, więc tu nie muszę patrzeć na inne prace.
nicol21 21:55, 23 lut 2026

magewa napisał(a)

Nicol dziękuję u Ciebie to już widziałam praca ogrodowa na pełnej petardzie

nie mam wyjscia. chęci są, czas goni, pogoda w miarę sprzyja. Nic tylko działać trzeba!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Magara 22:48, 23 lut 2026

Madzia, wysiewasz jakieś kwiaty jednoroczne w tym sezonie?
Jeżeli tak, to pisz koniecznie jakie W szczególności pytam o takie, które można szybko przenieść do szklarni, na zimne, żeby nie zabierały w domu miejsca paprykom i pomidorom