Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowy początek z wilkiem w tle

Nowy początek z wilkiem w tle

Wafel 18:29, 19 lut 2026

Szczęściara
Margo2 10:39, 20 lut 2026

Przybiegłam zobaczyć, czy są jakieś zdjęcia.

Jak miło teraz oglądać letnie widoki.

Daga u mnie też biało ,zimno i koparka za płotem koniec z widokami z tarasu -trzeba będzie wiosną czymś zacząć się obsadzać -pewnie jakeś tuje i drzewa dosadzę

Ja mam tuje i w sumie nie narzekam, ale mimo wszystko już chyba bym ich nie posadziła. Mają zabójcze korzenie. Fakt rosną chyba najszybciej

TAR 13:18, 20 lut 2026

Ślicznie Madziu u Ciebie bylo w sezonie. Ciesze sie, ze powoli wracasz do nas.
Agatorek 16:14, 20 lut 2026

Piękne te fotki wiosenno-letnie ❤️

Ale wiesz co? Te zimowe też są cudowne . Tak, wiem że odśnieżanie to ciężka praca (w tym roku miałam tą przyjemność), ale przecież zima nie trwa wiecznie. Dzięki tym opadom, ziemia będzie ładnie nawodniona
Gosialuk 17:22, 20 lut 2026

Hej Madzia
Przyjemnie pooglądać te letnie foteczki. Ja jeszcze w letargu ogrodowym. Nawet wysiewać mi się tak bardzo nie chce, a kupiłam pelargonie zwisające na balkon. Ty pisałaś, że masz już listki właściwe. A jak siejesz? Na tackę czy po parę nasionek do doniczki? Kurczę nawet nie wiem jakie pelargonie nasionka mają. Jutro się zmobilizuję za twoim przykładem. Napisz czy długo kiełkują.
nicol21 22:31, 20 lut 2026

Wspominki lata - cudne!
Ale i zimowe też piękne.
JEszcze chwilę i będziesz działać i kontynuować nowe początki!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
antracyt 10:01, 21 lut 2026

Jak fajnie że wróciłaś
magewa 20:48, 21 lut 2026

Judith napisał(a)

W najmniejszym nawet stopniu nie zwróciłam . Teraz wróciłam do tego zdjęcia i faktycznie widać kilka chwaściorów w ścieżce . Ale tylko dodają uroku . Ja jestem obecnie na etapie naturalizmu w ogrodzie - przeszłam długą drogę od cacania każdej powierzchni do luzu ogrodowego . I autentycznie podobają mi się chwaściory tu i ówdzie .

Judith ja też wrzuciłam w zeszłym sezonie mocno na luz -ogólnie ogodowo i nie tylko rok był dla mnie trudny -co będzie w tym -życie pokaże
chwaściory niestety podobają mi się na łąkach -u mnie nadal ich nie lubię -ale kto wie -może polubię

LIDKA napisał(a)
Rabaty jak obrazy. Kolory,struktury, faktury,kwiaty. I ta zieleń taka soczysta.
I co z tego że gdzieś tam chwast się wcisnął. Ano nic bo jest rajsko pięknie.

Lidka dziękuję tyle komplementów -nie zasłużyłam

olciamanolcia napisał(a)

Ależ porosło .ależ gestwiny-pieknie

Justyna dziękuję
u Ciebie też już gęsto coś tam zajrzałam do tyłu -teraz już będę na bieżąco

tulucy napisał(a)
Jaka piękna zima ja jeszcze się nie nacieszyłam tym śniegiem, tak dawno nie było takiej prawdziwej zimy u nas.

Zmyłki, zmylki przegapiłam nowy wątek, więc w ogóle nie poznałam, nowy awatar i w ogóle

Łucja zmiany ogólne i życiowe wpisane w życiorys ale powoli do przodu ....
jak dla mnie to ten śnieg mógłby już zniknąć

Magara napisał(a)
Piękne "zielone" widoczki
A z widokiem z tarasu - no lipa trochę Ale wiem, że dasz radę i coś wymyślisz

P.S. Gdybym kiedyś wiedziała to co wiem teraz, o zagrożeniach sąsiedzkich i "kradzieżach" krajobrazu zapożyczonego - podziwiałabym obecnie przy swoim płocie co najmniej siedmioletnie świerki, gęsto posadzone

Daga dziękuję

ja trochę się liczyłam z tym ,że pewnie po zmianie planu zagospodarowania ,to widok się zmieni -coś wymyślę, na pewno jakiś żywopłot trzeba dosadzić i drzewa -coby sobie ścianę zrobić -tylko wiąże się to znowu z roszadami na rabatach

magewa 20:58, 21 lut 2026

MartaCho napisał(a)
Jeśli tak wygląda niezbyt udany sezon, to ja już nie wiem, jak może być w tym udanym! Przepięknie wszędzie było i tyle bogactwa i różnorodności!
Super, że jesteś!

Marta dziękuję ,wiesz - na fotkach ,to nawet nieźle wygląda też się cieszę ,że w końcu zmobilizowałam się do powrotu

Ulina napisał(a)

Madzia, fantastyczne te różane fotki. Już przebieramy nogami, żeby choć cieplej było, wiosennie.

Ula dziękuję
i tak -już wiosna mi w duszy gra -już niedługo coraz bliżej

sylwia_slomczewska napisał(a)
Tyle samo śniegu mamy. Widzę, że prace za ogrodzeniem już się rozpoczęły... Życzę Ci jak najlepszych sąsiadów, którzy też będą cenić zieleń i dbać o otoczenie.

Sylwia narazie tylko koparka stoi -śniegu dowaliło ,a drogę dojazdową mają najpierw do działek robić -może przynajmniej tyle chwastów nie będzie się siało ,jak tam zrobią -pożyjemy ,zobaczymy

Kordina napisał(a)

Ach, rozmarzyłam się no cóż czekamy... widzę nowy ładny avatarek

Bożena
mi też już tęskno za takimi widokami fajnie Cię widzieć
awatorek dziękuje

Wafel napisał(a)
Też nie widzę nic nieudanego w prezentowanym sezonie, pięknie było

Asia dziękuję

czasem na fotkach coś tam uda mi się poczarować

ajka napisał(a)
Jak fajnie widzieć cię znów Madzia na forum. Jestem zauroczona twoimi klonami, co ty im sypiesz, że jeszcze musisz je ciąć? Ja płaczę nad każdą gałązką

Ania
też się cieszę ,że wróciłam

fajnie ,że zajrzałaś -u Ciebie też już na gęsto i nowa nazwa wątku super
klony u mnie jakoś rosną -nic im nie daję

magewa 21:04, 21 lut 2026

Wafel napisał(a)
No właśnie te klony... jak to możliwe, że takie dorodne?

Asia już swoje latka mają -niektóre już nawet koło 9 lat u mnie

sylwia_slomczewska napisał(a)
U Madzi klony rosną tak jakby to było ich naturalne środowisko. Chyba tamtejszy klimat i ziemia dla nich odpowiednie są.

Sylwia no właśnie trochę dziw ,że tak rosną -ogólnie to wygwizdowo tutaj

Wafel napisał(a)
Szczęściara

nieskromnie dziękuję

Margo2 napisał(a)

Przybiegłam zobaczyć, czy są jakieś zdjęcia.

Jak miło teraz oglądać letnie widoki.

Ja mam tuje i w sumie nie narzekam, ale mimo wszystko już chyba bym ich nie posadziła. Mają zabójcze korzenie. Fakt rosną chyba najszybciej

Gosia
jakąś zieloną ścianę chcę tam zrobić ,tylko mam tam pełno powojników na płocie -może nowi sąsiędzi posadzą tuje ,to ja bym już tylko w drzewa poszła -życie pokaże ...
Fajnie Cię widzieć