Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

noemi 15:40, 22 maj 2012

Skandal z tymi trawami !!! ja czekam na przesyłkę , ma być na dniach ... dzisiaj Abiko pokazała swoje to już całkiem całkiem ...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1091-ogrodkowe-perypetie?page=94

... Karola u Ciebie też historia nieciekawa ... szkoda bardzo

Juzka donice fajnie wyglądają z ciuradełkiem u mnie ciuradełko ciągle jako atrapa niestety , M. nie ma weny ... a runianka na słońcu słabo daje sobie radę , a nie chcesz zamiast niej lawendy ???

agniecha973 16:01, 22 maj 2012

Ja myślę, że do Mariusza doszły jakoś nasze skargi i musi się jakoś pozbierać i opinię zszarganą nadrobić. Może przez ten szum będzie lepiej, bo facet pójdzie z torbami. Poczekajmy, zobaczymy co dalej.
agniecha973 16:02, 22 maj 2012

Aha, ja ciągle mam pochwalić robotę u Justyny i za każdym razem jak mam napisać to coś mi przeszkodzi. Fajnie jest, Justyna!
agata_chrosc... 16:29, 22 maj 2012

popcarol napisał(a)

A nie możesz tych traw u Mariusza Surowińskiego na www.ogrodytraw.eu kupić? Przynajmniej na pewno będą dobrej jakości i z dostawą do domu
Runianka ma prawo się palić na słońcu niestety.

Zajrzyjcie na strone 237 u mnie, zobaczycie co MAriusz wysyla... i 8 stron narzekan na niego...
NIE KUPOWAC!!!

Runianke mam w cieniu, tam gdzie slonko ja przylapuje nie pomaga jej niestety...

Nawoz do bukszpanow kupilam w Lidlu - nie wiem czy dziala, ale podlewam co 2 tygodnia

W sprawie traw to jest tak, moje kochane - z tego co wiem, to Mariusz kupuje trawy w Holandii. A za cenę ok.3/3,5 euro to własnie takie minitraweczki można tu kupić. Mariusz zapewne kupuje nieco taniej i sprzedaje z niewielkim zyskiem, a cena jest mniej więcej taka jak w holenderskich centrach handlowych. Za większy okaz trzeba zapłacić ok.7 euro czyli ok.28 zł. Z tego co wiem, nikt w Polsce nie hoduje miskantów więc nie ma tańszego źródła dostaw. Jeśli przypadkiem coś tańszego i większego udało wam się kupić w takim sklepie jak Praktiker to to jest okazja wynikająca z międzynarodowych źródeł zaopatrzenia takich sklepów. No niestety nie wynika to z chęci oszukania tylko takie są realia. I żeby było jasne - nie znam Pana Mariusza, nie widziałam go na oczy, kilka razy udało mi się od niego poradę uzyskać w sprawie traw. Myślę, że bardzo dobrze zna się na tym, co robi. A trawy urosną

A nawóz do bukszpanu miałam na mysli taki długo dziłający w granulkach.
Juzia 17:16, 22 maj 2012

Trawy miałam kupić właśnie u Mariusza....miałam pisać do niego maila, bo na stronie większość traw nie ma, ale po tych opiniach to już sama nie wiem...

Muszę mieć coś i na słońce i do cienia, bo mam dwie rabaty symetryczne....runianka nie daje rady, a trzmielinę mam jakąś taką wysoką....się wkurzę i dam żwirek....

Bukszpany....dużo z nimi roboty, ale może będą ładne...kiedyś.

Dzięki za odwiedziny!!!
agniecha973 21:24, 22 maj 2012

Trzmielinę wydaje mi się można raz na jakiś czas skosić na równo i wtedy łądnie wygląda jak odrośnie, ale dokładnej recepty kiedy i na jaką wysoko.ść nie pamiętam. Inaczej ona się wypiętrza, nawet pnie się do góry.
noemi 21:34, 22 maj 2012

Jutro odbieram przesyłkę, pokażę Wam co przyjdzie ... może teraz już te trawki się pozbierały ... u Abiko są bardzo ładne ... Juzka nie rezygnuj jeszcze z zakupu u Mariusza ... wybór gatunków u niego jest bardzo duży.
Juzia 21:38, 22 maj 2012

Poczytam o trzmielinach i spróbuję swoją podciąć...zobaczymy co wyjdzie. Jak będzie dobrze, to zamiast runianki będzie trzmielina

Noemi a u Mariusza ten wybór to gdzie? Bo na stronie prawie wszystkie miskanty niedostępne
Nie wiem o co chodzi.....
agniecha973 21:44, 22 maj 2012

Wymarzły. I to nie tylko jemu. Tomek z Radkowa, też producent traw napisał tak:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1628-nasz-ogrod-kasia-i-tomek-z-radkowa?page=19
Czytaj pod zdj. żaby następny post.
agniecha973 21:45, 22 maj 2012

Ja kupowałam kilka traw na trawki.pl Zakupy ok jako jedne z nielicznych przez internet.