Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Juzia 07:13, 21 mar 2012

Hehe to buzi jej daj....tak jak Gosiak
agata_chrosc... 11:01, 21 mar 2012

Hej, też wpadłam zobaczyć jak Ci idzie. Ja to zazdroszczę, że Wy tak umiecie sobie na tych komputerach wyrysować wszystko i już widać - dobrze czy źle. Ja to jakaś atechniczna się zrobiłam, odkąd rzuciłam pracę na rzecz dziecka
A jeśli mogę trzy grosze do tego płotu z cisami - moim zdaniem to jest idealne miejsce do przeniesienia niemal żywcem tych cudnych kompozycji Danusi. Czyli przed cisami (oczywiście, że równo z płotem) kilka kulek - jak kto lubi bukszpan, albo berberysy kolorowe, do tego miskanty białe rzecz jasna i żurawki dołem jakieś jasne - może być ulubiona na ogrodowisku Citronelle, a może być np. Lightstop - byle jasna. A w kącie może nawet i jakaś hortensja albo hibiscus, albo kalina - zależnie jak tam z oświetleniem. I tak trochę nie symetrycznie. I sąsiedzi umrą z zazdrości! Ja tam uważam, że jak coś jest super wymyślone, to trzeba propagować. Na pewno nie wszystko i nie wszędzie należy powielać, ale akurat taki fragment nadaje się idealnie. Może mało oryginalnie ale pięknie!
Mala_Mi 11:22, 21 mar 2012

nawet 45 cm - to jest mało na szaleństwo..... szerokosć żurawki to min. 20 cm
trawa to więcej niż 45cm....
45 cm - to szerokość klawiatury
Ervin 11:34, 21 mar 2012

Witam

wybór roślin jest przeogromny ale zaczytując forum to podpowiedz i tak będzie jak zawsze :

żurawki kwestia tylko jedna do rozpatrzenia jaka odmiana

pozdrawiam
agata_chrosc... 11:40, 21 mar 2012

No a może kolega własną propozycję przedstawi - coś jasnego, dającego tło, niskiego? Akurat żurawki idealnie spełniają te wymogi. Czy coś jeszcze? Bo ja się nie znam.
Na 45 cm to nawet 2 żurawki można zmieścić i już całkiem sporą kulę. Na prawdę da się tam zrobić piękny zakątek. Wzorów jest bardzo wiele. No i to raczej długość klawiatury niż szerokość
Juzia 11:47, 21 mar 2012

Aniu... i tu jest właśnie ten ból! 45cm to jest całe nic.

Jakoś mi się ten płot w ogóle nie widzi
Juzia 11:50, 21 mar 2012

agata_chroscicka napisał(a)
No a może kolega własną propozycję przedstawi - coś jasnego, dającego tło, niskiego? Akurat żurawki idealnie spełniają te wymogi. Czy coś jeszcze? Bo ja się nie znam.
Na 45 cm to nawet 2 żurawki można zmieścić i już całkiem sporą kulę. Na prawdę da się tam zrobić piękny zakątek. Wzorów jest bardzo wiele. No i to raczej długość klawiatury niż szerokość:)

Zależy jak kto patrzy

A co do zakątka to w rogu będzie hortensja. I pewnie coś jeszcze....
Juzia 11:51, 21 mar 2012

Ervin napisał(a)
Witam

wybór roślin jest przeogromny ale zaczytując forum to podpowiedz i tak będzie jak zawsze :

żurawki kwestia tylko jedna do rozpatrzenia jaka odmiana

pozdrawiam

Najprędzej jakaś żółta
Joaska 11:58, 21 mar 2012

Hej justynko,
No masz faktycznie problem z ta rabatą a może podsadź cisy Tawułą japońską 'Goldmound' lub Golflame na całej długości rabaty i kształtuj je na jeżyki od najmniejszego (tam gdzie jest 20 cm do najszerszego, a na końcu hortensja Limeligt obsadzona kulkami z bukszpanu.
Juzia 12:11, 21 mar 2012

Jakoś mi za dużo tego kulkowego szczęścia na raz i nie wiem czy nie za ciemno tam dla tawuły...
Ale muszę to przemyśleć