Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

greglis 19:18, 02 maj 2011

Witam serdecznie, to mój pierwszy post i od razu zostawiam go tu, w tak cudownym i zaczarowanym miejscu. Zupelnie przez przypadek trafilam na to forum i do tego ogrodu i zdumialam sie ogromnie gdyz zobaczylam " moj ogród" tzn dokładnie taki jaki sobie wymarzyłam. Jestem dopiero na poczatku trudej drogi ale takie widoki potrafą zachęcić tak niedoświadczone w ogrodnictwie osoby jak ja.
Pani Danusiu pędze zatem prędziutko zakladać swój wątek i mam nadzieje na szybkie w nim odwiedziny i wsparcie mnie swa widzą tajemną aby i w moim zakatku mogły zalęgnąc sie wróżki i elfy )))

Gardenarium 22:41, 02 maj 2011

Już szukam i witam na Ogrodowisku

Instagram Ogrodowiska
Martek 22:56, 02 maj 2011

gardenarium napisał(a)
Kochani, dziś nie miałam prądu do 16 i otwieram komputer a tu taka niespodzianka.
Wyobraźcie sobie, szukałam ostatnio w Werandzie art. o meblach, w którym wystapiłam i patrzę:
Konkurs na wiosenne dekoracje, no to bach, pierwsze lepsze zdjęcie z wiankiem na ławce.
Dziś patrzę: i oczom nie wierzę:
Nagroda główna, przyznawana przez jury: gardenarium
Popatrzcie, jak mój wieniec wielaknocny się prezentował wśród innych dekoracji

http://www.weranda.pl/konkurs/?controller=konkurs&kid=33&page=3

Tyle się tego naszukałam,że muszę puścić dalej ...
Gratuluję !!! Konsekwencja i całkiem nieobca ławeczka
Ewa 22:57, 02 maj 2011

O! jak dobrze Danusiu, że już jesteś. Ach ten prąd, mam to samo u siebie, jak się śmieje "na wsi"
Danusiu chciałam zapytać , choć z pewnością pisałaś o tym (nie moge znależć) jakie cisy nadają sie najlepiej na przegrode? ( kupiłam, ale mężowi się nie podobają) i jeszcze jedno pytanie: jakie masz wiśnie za murkiem?
Gardenarium 23:10, 02 maj 2011

Ewa napisał(a)
O! jak dobrze Danusiu, że już jesteś. Ach ten prąd, mam to samo u siebie, jak się śmieje "na wsi"
Danusiu chciałm zapytać , choć z pewnością pisałaś o tym (nie moge znależć) jakie cisy nadają sie najlepiej na przegrode? ( kupiłam, ale mężowi się nie podobają) i jeszcze jedno pytanie: jakie masz wiśnie za płotem?

Panowie elektrycy wywiesili na słupach, że 29 nie będzie prądu i nie było Ale widać nie zdążyli dokończyć prac, bo dziś już bez powiadomień także wyłączyli, no i masz babo placek.
A ja zaczęłam pisać o Erythronium (psiząb) i wypadłam z rytmu.

Na strzyżoną przegrodę nadaje się Hicksii, Hilli i czasem T. baccata, ale czasem są siewki w sprzedaży i one mają różny wygląd i różnie rosną.
Ostatnio te trzy moje cisy na ekran to kupiłam odmianę http://www.iglaki24.pl/p2162,taxus-baccata-overeynderi-cis-pospolity-odm-overeyndera-140-160cm-c20-f.html

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 23:11, 02 maj 2011

Wiśnia to jest Prunus cerasus "Umbraculifera". Teraz ślicznie wygląda, jutro muszę jej porobić zdjęcia

A tutaj za zgodą zapożyczone zdjęcia

http://plantsgallery.blogspot.com/2010/04/prunus-cerasus-umbraculifera-wisnia.html

Instagram Ogrodowiska
Ewa 23:13, 02 maj 2011

Pięknie dziękuję i pozdrawiam
U nas też panowie na słupach wywieszają eleganckie zawiadomienia
Joku 10:36, 03 maj 2011

Te problemy z prądem dobrze pamiętam z czasów, gdy mieszkałam na wsi. Teraz tu, gdzie mieszkam chyba raz albo dwa w ciągu 15. lat coś takiego się zdarzyło.
Sebek 11:31, 03 maj 2011

U mnie też rzadko to się zdarza a przecież mieszkam na końcu świata
Joku 11:50, 03 maj 2011

Do "końca świata" czyli granicy trochę brakuje