Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

gaby3003 00:48, 08 lip 2011

udało sie
a co powiesz o tym egzemplarzu.....
gaby3003 01:09, 08 lip 2011

gardenarium napisał(a)
Tak wyglądał w ogrodzie

dla porównania z zdjeciem u góry
Lena 06:59, 08 lip 2011

Witaj Danusiu.
Na forum trafiłam dzięki "greglis" a "Gardenarium" znam i od jakiś dwóch lat i wciąż jest moim guru w świecie projektowania ogrodów.Niebanalnie,ze smakiem i w kolorach zieleni-wszystko co lubię.
Twój ogród bukszpanowy to dla wielu niedościgniony wzór ,ale dzięki Tobie posadziłam wiosną 100 sztuk bukszpanu,niestety był w nie najlepszej kondycji(kupiony okazjonalnie) i pozostaje mi czekać rok,dwa aż pokaże swe piękno.
Co mnie ujęło w Twym ogrodzie to są to "dywany " między bukszpanami , z żurawek itp.
Dodatki typu kule tylko podkreślają wyjątkowy charakter ogrodu.
Cieszę się ,że tutaj trafiłam i chyba uzależnię się od kolejnego forum
Pozdrawiam Lenka
Gardenarium 07:36, 08 lip 2011

Witaj Leno, cieszę się, że do nas trafiłaś, tyle tu życzliwych i wspaniałych ludzi kochających kwiaty i ogrody. Witam Cię.
Czekamy zatem na zdjęcia Twoich zmagań z ogrodem

Mam jeszcze inne pomysły na dywany: "trawiaste" Liriope - wczoraj je obserwowałam w centrum ogrodniczym, tylko że było w wielkich doniczkach, a takich nijak już nie upchnę między moimi kulami

Bukszpany można łatwo doprowadzić do świetnego stanu, wsyatrczy je przyciąć , zasilić. Nowe przyrosty przykryją te stare, brzydkie listki i będą wyglądały jak "nowe". Ja także często kupowałam takie przecenione np. stożki, kilkakrotnie tańsze i teraz mam ładne

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:39, 08 lip 2011

gaby3003 napisał(a)

udało sie
a co powiesz o tym egzemplarzu.....

No, wygląda na taką samą odmianę. Masz taki?

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:41, 08 lip 2011

annka napisał(a)
Wszyscy zazdroszczą Danusi pomysłów i ogrodu a ja chyba zacznę zazdrościć tego co te pomysły realizuje. Widziałam ten detalik ze starych niemieckich dachówek w ogrodzie Babci Jasi ... przecudny.

No,No, spostrzegawcza z Ciebie kobitka
A Wituś chciał je wyrzucić, a ja zbierałam nad Wilanówką, na tyłach pałacu w Wilanowie... Ale sporo poszło do śmieci, bo Witek nie czuł wtedy jeszcze tematu

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:54, 08 lip 2011

Wczoraj miałam gościa, Hania S. przywiozła mi książkę Davida Austina z autografem autora
Zostawiliśmy je w Anglii do podpisu i teraz właśnie odesłali.
Oto ona

Instagram Ogrodowiska
ana_art 08:09, 08 lip 2011

gaby3003 napisał(a)

Tak wyglądał w ogrodzie

dla porównania z zdjeciem u góry

masz takie piękny pachnący truskawkami? On rośnie w taki krzew? OOOO ja taki chcę wsadzilabym rogu mojego miejsca do wypoczynku jak duży on rośnie, masz więcej zdjęć z dalszej perspektywy?
ana_art 08:10, 08 lip 2011

gardenarium napisał(a)
Wczoraj miałam gościa, Hania S. przywiozła mi książkę Davida Austina z autografem autora
Zostawiliśmy je w Anglii do podpisu i teraz właśnie odesłali.
Oto ona

to taki album?
anula_wn 08:13, 08 lip 2011

waw ! to jest coś taki autograf !