Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Gardenarium 10:16, 15 sty 2012

Z ogrodem nie mam Zawsze trawnik był poprawiany na bieżąco i idealny, to był mój konik na czas budowy - nie dopuścić do zniszczeń
Mam budowę, ale to nie ogród. Cyfrówkę mam od 2006 roku, więc nie mam wcześniejszych zdjęć, chyba muszę spróbować zeskanować archiwa

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:18, 15 sty 2012

Chyba pokażę Wam surową działkę Nikt nie wierzył, że tu się dom zmieści

Instagram Ogrodowiska
Sebek 10:24, 15 sty 2012

Ale się udało - i do tego jaki ogród się zmieścił - na całą Polskę znany
Kaisia 11:16, 15 sty 2012

Danusiu zdjęcia zimowe piękne, można oglądać i oglądać, widzę ze u Was przysypało tylko symbolicznie zupełnie jak u nas.
anika 12:30, 15 sty 2012

U nas też troszkę posypało. Wybraliśmy się nawet całą rodzinką na sanki. Nie lubię zimy ale jak spadnie świeży śnieżek to jest ładnie.
an_tre 12:36, 15 sty 2012

U nas jest trochę za mało śniegu, żeby dzieci mogły jeździć na sankach, ale idealna pogoda na niedzielny spacerek
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
anika 12:49, 15 sty 2012

Tak, ślicznie było. Dość ciepło bez wiaterku i ten świeżutki biały śnieżek. Jeszcze żaden piesek nie zdążył go zabrudzić

beamilusia 14:12, 15 sty 2012

Gardenarium napisał(a)
Mieszkamy w tym domu gdzieś od końca lipca 2003 roku, ale była to faza budowy i wykańczania domu. Mieszkaliśmy w tym całym bałaganie na dole, a zaczęliśmy wykańczanie od góry, aby każdy wprowadził się do swojego pokoju, dopiero potem zrobiliśmy gabinet, salon i łazienkę na dole.

Ten nasz ogród rzeczywiście nie ma jeszcze 7 lat
Zaczęliśmy od tarasu w 2007 roku - uzyskał nawierzchnię z kostki granitowej i cegły, a reszta poszła dalej wokół domu.

Maj 2008 rok - były chodniki i rozpoczęłam przesadzanie bukszpanów.

Witaj Danusiu!Dziękuję za odpowiedź .To ciekawe ,ale ja zmieniłam miejsce zamieszkania w czerwcu 2003roku.Ogrodu tutaj nie było ,tylko wąska rabata pod płotem z kilkoma bylinami .Ale ja teskniłam za kwiatami ,za kolorami w ogrodzie ,,za pięknym widokiem za oknem,a że w starym miejscu zamieszkania był ogród ,wszystkie (no prawie wszystkie) byliny zostały wykopane i przetransportowane 50 km i posadzone na rabatach .Dom jest stary ,jeszcze przedwojenny,ale całkowicie wyremontowany ,toteż nie miałam w nim większych prac budowlanych .A ogród powoli powstawał,taki jaki chciałam ,by był.Piszę ,powoli ,bo w miedzyczasie przyszły na świat dwie małe istoty i im trzeba było poświęcic dużo ,dużo czasu .Zdjęć powstawania ogrodu od początku nie mam ,bo aparat dostałam zimą 2007roku i na większości zdjęć są moje skarby .Pozdrawiam serdecznie .
Gardenarium 14:20, 15 sty 2012

I teraz tak się zmienił, dojrzał i rośliny równe są

Instagram Ogrodowiska
babopielka 19:18, 15 sty 2012

Danusia - podziwiam Twój ogród, już chyba trzeci dzień .Oczywiście ja jako miłośniczka hortensji ,głównie na nie patrzę Przechowujesz je przez zimę w tych doniczkach .Wiem ,że nie jest to proste,
trzeba mieć odpowiednie warunki. Jeszcze lustro w ogrodzie mnie zaciekawiło, świetny pomysł.
Ogród jak z bajki ,ale jak może być inny u takiej profesjonalistki !