Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

popcorn 10:30, 11 paź 2012

Weroniko dziękuję za obszerną odpowiedź i zdjęcia pięknych róż!!! Cudne!! Bonicę mam na liście, Rosarium piękna, ale akurat ten sprzedający nie ma - może gdzieś jeszcze znajdę. Czy miałabyś ochotę zrobić zdjęcie Chopina z odległości? Jak wygląda krzak? Czy on wysoko u Ciebie wyrósł?
Będę wdzięczna za odpowiedź

2h w Uniejowie? Trochę krótko, jak na taki kawał drogi... pewnie dziecię by mnie nie wypuściło musimy koniecznie się wybrać

pozdrawiam, miłego dnia!!
weronika77 18:40, 11 paź 2012

monteverde napisał(a)
Klikasz na zdjęcie ale w folderze jakim go trzymasz, może w Pobieranie , więc klikasz na zdjęcie prawym myszki i u góry jest opcja obróć zgodnie ze wskazówkami zegara lub druga w przeciwnym kierunku i co wybierzesz klikasz lewym myszki na regułkę i finito

Dziękuję za kwiatuszek.
Niestety, mam zdjęcia w albumie związanym z aparatem (CAMEDIA), zdjęcie jest odwrócone, ale na Ogrodowisku ląduje przed odwróceniem.
weronika77 18:45, 11 paź 2012

popcarol napisał(a)
Weroniko dziękuję za obszerną odpowiedź i zdjęcia pięknych róż!!! Cudne!! Bonicę mam na liście, Rosarium piękna, ale akurat ten sprzedający nie ma - może gdzieś jeszcze znajdę. Czy miałabyś ochotę zrobić zdjęcie Chopina z odległości? Jak wygląda krzak? Czy on wysoko u Ciebie wyrósł?
Będę wdzięczna za odpowiedź

2h w Uniejowie? Trochę krótko, jak na taki kawał drogi... pewnie dziecię by mnie nie wypuściło musimy koniecznie się wybrać: pozdrawiam, miłego dnia!!

Karolino, ostatnio mierzyłam się z krzakiem Chopina, sięgał mi do oczu czyli ok.160 cm.
Przy okazji zrobię fotkę.
weronika77 19:03, 11 paź 2012

Elizo, Urszullo, Reni[/img] , dziękuję za "spostrzegawczość" i pochwały.
popcorn 19:34, 11 paź 2012

Weroniko - 1,6 jest jeszcze akceptowalny.. A ile lat masz tę różę, jak dużo pędów ma u Ciebie, nie przemarza? Będę wdzięczna za fotkę krzaka. A ta Rosarium to Rosarium Utersen?

pozdrawiam
Mirka 20:27, 11 paź 2012

U ciebie wcale jesieni nie widać tak wszystko pięknie kwitnie.
weronika77 21:14, 11 paź 2012

popcarol napisał(a)
Weroniko - 1,6 jest jeszcze akceptowalny.. A ile lat masz tę różę, jak dużo pędów ma u Ciebie, nie przemarza? Będę wdzięczna za fotkę krzaka. A ta Rosarium to Rosarium Utersen?

pozdrawiam

Rośnie od wiosny (2012r). Mam dwie i każda ma ze trzy pędy. Umyłam włosy, więc na fotkę poczekaj, nie dzisiaj. Rosarium Uetersen.

Cyknęłam Chopina, jeden zmniejszony o przekwitłe pędy i drugi jeszcze w pąkach (dzisiaj szronem potraktowany).
AniaDS 22:37, 11 paź 2012

Rosarium U. to jedna z lepszych róż, dośc rzadko przemarza .
BozenaK 10:33, 12 paź 2012

Witam ponownie włascicielke mojego ulubionego ogródka!
Faktycznie mam nieduzy ogrodek (niecałe 3a)przy domu a własciwie to dopiero zaczyna wygladac jak ogrodek.Bo to było tak:mieszkamy 21 lat i poczatkowo jak sie tu sprowadzilismy zrobilismy tylko trawnik,duuzą piaskownice i dużą (5x2,5 m) hustawke na 3 miejsca dla dzieci.Dzieci rosły a mąż odwodził mnie od pomysłu sadzenia roslinek zeby dziewczynki nie musiały sie w zabawie ograniczacDodam ,ze czesto było u nas troche dzieci z sasiedztwa.Czas leciał a my tylko troche iglakow posadzilismy,głownie zywopłot i przed wejsciem mix ładnych roslnek zimozielonych.No i na tym sie skonczyło.Dodam ,ze moj men ciagle mnie przekonywal ,ze koszenie bedzie niewygodne wiec najlepiej jak zostanie tak jak jest...Ale w tym roku skonczyło sie!Jak weszłam na portale o ogrodach to uznałam ze koniecznie musze miec przed domem kolorowo a byc moze jak sie uda bajkowo
No wiec zabrałam sie do roboty i posadziłam w tm roku cos 130 roznych roslinek i ponad 200 cebulek i juz wiosny nie moge sie doczekac!
Mąż smieje sie ,ze mnie z wiekiem do ziemi ciągnie...ale juz mu prawie wybaczyłam ten niecny zarcik
Na razie nie dodam fotek,bede sobie jeszcze jakis czas podgladać i moze koło wiosny..
Pozdrawiam wszystkich na forum
B
Milka 16:54, 12 paź 2012

Weroniko, ta oszroniona róża u Ani...bosko wygląda