"Spacerkiem po ogrodzie" po Twoim, zrobiłam przegląd budowy murków z kowalską sztuką, ładnie kwitnących w 2013r. hortensji, pergoli, ogrodowych mebli, by podsumować: podoba się!
Moje ścieżki spacerowe z góry, nie tak kręte jak Twoje.
Zawsze mnie cieszy Twoja wizyta, wiem że o ogrodach masz wielki zasób wiedzy, podczytuję na innych wątkach. Pozdrawiam Aniu bardzo ciepło.
Od strony warzywnika.
Pachną konwalie.
Wciąż kwitną tulipany.
Bogdziu M kupił Rh i azalie bez nazw, a ja nie mogłam jechać bo mam bolącą rękę i ratuję się tabletkami i unieruchomieniem, na ile się da. (Cieśń nadgarstkowa albo reumatyzm).
Bukszpany przycięte przed przymrozkiem, i to widać. Chcę je ciąć jako jeden ciąg rozszerzający i coraz wyższy w jedną stronę, (na wzór tego przy goryczkach). Po drugiej stronie ścieżki zamieniliśmy duże kule na płaskie koła bukszpanowe.
Podglądam codziennie wisterię, gdyby nie przymrozek byłaby piękna.
Głóg kwitnie a potem ustąpi miejsca róży obok.
U Ciebie w obu ogrodach pięknie i perfekcja w każdym calu. Pozdrawiam!
Głóg jest piękny, codziennie mu to mówię.
Kalinę też lubię.
Rh się starają. Przed nimi za blisko posadziłam tamaryszek, i piwonie tez tu niepotrzebne, muszę przenieść.
Irysy w pąkach.
Zakwitły pierwszymi kwiatami Prezydent i Dr Ruppel
Pachną bzy.
Tulipany Angeliki mają zmienną urodę, codziennie ciekawsze. Najpierw białe, potem delikatny róż, teraz takie w odcieniach
Twój też mi się podoba, dojrzewał w przyspieszonym tempie dzięki Twojej pracy.
Narzekałaś, że trawki wolno rosną, ja mam na to lekarstwo. Sadzę w ich towarzystwie liliowca żółtego Stella de Oro, i kosaćce niebieskie, wyglądają jak duże trawy, potem kwitną, a potem przypominam sobie że za nimi są duże trawy, i wtedy już są całkiem duże.
Ja na moje trawki nie narzekam, te największe za liliowcami i kosaćcami, a kosaćce już przyciągają uwagę.
Jeszcze raz wklejam tulipany Angelique z ważnego powodu. Dzisiaj odkryłam ich subtelny, piękny zapach. Cały czas mnie wabią, długo kwitną, zmieniają barwy i jeszcze ten zapach. Muszę ich dokupić, i fankom tulipanów je polecam.
Różowe margerytki też w pąkach.