Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

barbara_kraj... 23:51, 01 cze 2014

Weroniko, cieszę się, że spodobało jej się u Ciebie. Faktycznie wysoka jest Widać na dobry grunt trafiła
A Tobie podoba się ta fioletowa chmurka?
Jak dojrzeją nasiona, to od razu wysiej, one potrzebują stratyfikacji i dobrze, jak przez zimę w ziemi pozostaną Na wiosnę będziesz miała nowe roślinki, które dopiero za jakiś czas zakwitną
monteverde 00:07, 02 cze 2014

weronika77 napisał(a)

Basiu, Twoja rutewka kwitnie i ma wiele pąków. Wzrostem chciałaby dogonić 10-letnie rh. Przymiotno pokażę wkrótce.
Pozdrawiam.

Weroniko jak zwykle ślicznie w Waszym "bajkowym" ogrodzie pięknie kwiaty kwitną, ten drugi liliowiec z ciemniejszymi zewnętrznymi płatkami jak się nazywa? a rutewka przepięknaco jej tam zapodałaś?pozdrówka serdeczne
weronika77 00:20, 02 cze 2014

Widziałam u Ciebie rutewkę w towarzystwie kolorku żółtego, i myślę że żółte liliowce będą dla niej odpowiednim tłem, chyba przesadzę. Rośnie koło żółtych rudbekii ale te zakwitną w sierpniu, więc miną się kolorki.
Widziałam u kogoś różową rutewkę, też ciekawą. Basiu, czy tylko z nasion mogą istnieć, czy można je dzielić.

Podziwiałam Twoje piwonie, lilię, która tak szybko zakwitła.
U mnie jeszcze kwitną azalie japońskie, a te wysokie nawet zaczynają kwitnienie, myślałam, że przemarzły całkiem.

Nad azaliami króluje ognik, pięknie obsypany w tym roku kwiatami.
Aneczka 07:19, 03 cze 2014

Dziękuję Weroniko, bardzo lubię goździki, zwłaszcza brodate, które bardzo długo stoją w wazonie
A pamiętasz może nazwę tego liliowca, bo dostałam takiego, ale nazwy nie znam?
weronika77 napisał(a)

Bogdzia 07:50, 03 cze 2014

weronika77 napisał(a)

Dedykuje Ci kwiaty z rabaty mojego M ( z jednej z 3 rabat M).

Te żółte iryski cudne.Prześliczna rabata Twojego M i goździki masz ciekawe kolory. Pięknie. Pozdrówka.
weronika77 20:52, 06 cze 2014

irena_milek napisał(a)
Weroniko! no jest bajkowo, te twoje rh powalają! uważam, ze powinnaś zjazd jakiś organizowac, warto te cuda na żywo zobaczyć, u ciebie każda roślina jest piękna! pozdrawiam

Irenko, poczekamy aż te małe Rh trochę podrosną i może czymś będzie można się pochwalić. W tym roku słabo się popisały azalie, jedynie Rh w jednym kolorze dały popis.
M dziękuje Ci za niespodziankowy podarunek szkarłatki amerykańskiej. Ciekawa roślinka.

weronika77 21:04, 06 cze 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Weroniko, cieszę się, że spodobało jej się u Ciebie. Faktycznie wysoka jest Widać na dobry grunt trafiła
A Tobie podoba się ta fioletowa chmurka?
Jak dojrzeją nasiona, to od razu wysiej, one potrzebują stratyfikacji i dobrze, jak przez zimę w ziemi pozostaną Na wiosnę będziesz miała nowe roślinki, które dopiero za jakiś czas zakwitną

Basiu, chmurka rutewki ładnie faluje nad margerytkami wczesnymi, które na taką wysokość wyrosły w tym roku pierwszy raz.
W głębi liliowiec wczesny FLAVA, o którego pytałaś.

Margerytki różowe do kompletu.

weronika77 21:15, 06 cze 2014

Aneczka napisał(a)
Dziękuję Weroniko, bardzo lubię goździki, zwłaszcza brodate, które bardzo długo stoją w wazonie
A pamiętasz może nazwę tego liliowca, bo dostałam takiego, ale nazwy nie znam?

To liliowiec wczesny FLAVA.

weronika77 21:30, 06 cze 2014

Bogdzia napisał(a)

Te żółte iryski cudne.Prześliczna rabata Twojego M i goździki masz ciekawe kolory. Pięknie. Pozdrówka.

Bogdziu, goździki pachną.Jak coś zechcesz, daj znać, może spłacę długi wdzięczności. Dzisiaj pokazuję Twoje parzydło, a będzie piękniejsze. Buziaki.

A to bliżej nowa peonia, która miała być żółtą Prima Verą, a nie jest. I tak ją lubię.

Parzydło od Bogdzi nawet w pączkach jest piękne.

weronika77 21:53, 06 cze 2014

monteverde napisał(a)

Weroniko jak zwykle ślicznie w Waszym "bajkowym" ogrodzie pięknie kwiaty kwitną, ten drugi liliowiec z ciemniejszymi zewnętrznymi płatkami jak się nazywa? a rutewka przepięknaco jej tam zapodałaś?pozdrówka serdeczne

Aniu, Liliowiec z ciemniejszymi od spodu płatkami to Flava.
Rutewka rośnie jak na drożdżach, i nie tylko ona taka wysoka w tym roku. Może podlewanie pokrzywą, albo nawóz pieczarkowy miał wpływ...
Teraz u mnie sezon peoniowy w pełni, pachnący i romantyczny w obrazkach.
Sara Bernhardt najpiękniejsza, chyba. Pozdrawiam cieplutko.