No pięknie zawsze wchodzę jak do bajki lub zaczarowanego ogrodu piękne rh i inne kwitnące, moje floksy szydlaste ładnie się rozrastają
pozdrawiam serdecznie
Rutewka jest olbrzymia w porównaniu do ub. roku, czekam na kwiat, i wtedy pokażę. Przymiotno też zielone, i może zakwitnie. Czekamy.
Tymczasem kwitnie kalina.
Zmieniam w tym roku wystrój balkonowy z błękitu na róż, surfinie w kolorze azalii, i chyba już żałuję. Pozdrawiam.
Margaret, widziałam że dużo pracy dostarczy Ci Twoja posiadłość, jak się zmęczysz, zapraszam do mnie. Też wciąż jest praca, ale i obszar mniejszy i już prawie wszystko ma swoje miejsce i jakoś rośnie.
Cierpliwość i czas działa na korzyść ogrodu. Można kupować dużo takich samych roślin, a można po jednej i rozmnażać, w zależności od środków. Ja zaczynałam od aksamitek, marcinków, floksów, które łatwo mieć.
Pozdrawiam.
Las też ma swoje plusy. Nasz lasek.
Prawdę mówiąc, nie przykładam się do ich urody. Nadmiary wchodzące tak gdzie nie trzeba, tnę nożycami, łopatą lub wyrywam na sadzonki. Są bardzo łatwe do pielęgnacji, a wcześnie czynią ogród bajkowym i wiosennym (moim zdaniem).
Floks kanadyjski, niebieski tworzy znacznie wyższe poduchy niż szydlasty. Mam go od Ani asc.