Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

grembosia 22:54, 13 maj 2014

Tytuł wątku idealnie oddaje jego nastrój, bajka, po prostu bajka!
Krys 23:13, 13 maj 2014

Weronika jak zwykle podziwiam kolorowe poduchy,bardzo mi sie podobają czy i jak je odmładzasz ?
monteverde 00:54, 14 maj 2014

agata19762 napisał(a)

widzę Twojego pupilka

mojego w ubiegłym tygodniu obcy kot zaatakował ...zauważyłam, że ma zamglone oko i szramę w środku
aż się martwię ...od kilku dni dziwnie za mną chodził jakby chciał coś powiedzieć ....
jutro obowiązkowo wizyta u weterynarza

No pięknie zawsze wchodzę jak do bajki lub zaczarowanego ogrodu piękne rh i inne kwitnące, moje floksy szydlaste ładnie się rozrastają
pozdrawiam serdecznie
Margaret_ka 11:53, 14 maj 2014

Witam,
O jeny jeny, jak tutaj pięknie. Jak kolorowo, jak dopieszczone wszystko.... tutaj można odpocząć i nacieszyć oczy. Reczywiście... jak w bajce.
popcorn 12:05, 14 maj 2014

Weroniko, jak zwykle u Ciebie - jak w bajce Tyle kolorów! Ależ tam musi pachnieć u Ciebie!
pozdrawiam!!
weronika77 21:40, 14 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Wpadam dowiedzieć się, jak się mają rutewka i przymiotno, żyją? U mnie rutewka zbliża się do okresu kwitnienia.

Rutewka jest olbrzymia w porównaniu do ub. roku, czekam na kwiat, i wtedy pokażę. Przymiotno też zielone, i może zakwitnie. Czekamy.
Tymczasem kwitnie kalina.
Zmieniam w tym roku wystrój balkonowy z błękitu na róż, surfinie w kolorze azalii, i chyba już żałuję. Pozdrawiam.

Bogdzia 21:45, 14 maj 2014

Bukszpany pięknie przyciete, ktoś sie napracował. Szkoda ze nie byłas z M w Piotrkowie moze byśmy sie spotkały.Co M kupił?
weronika77 21:53, 14 maj 2014

Margaret_ka napisał(a)
Witam,
O jeny jeny, jak tutaj pięknie. Jak kolorowo, jak dopieszczone wszystko.... tutaj można odpocząć i nacieszyć oczy. Reczywiście... jak w bajce.

Margaret, widziałam że dużo pracy dostarczy Ci Twoja posiadłość, jak się zmęczysz, zapraszam do mnie. Też wciąż jest praca, ale i obszar mniejszy i już prawie wszystko ma swoje miejsce i jakoś rośnie.
Cierpliwość i czas działa na korzyść ogrodu. Można kupować dużo takich samych roślin, a można po jednej i rozmnażać, w zależności od środków. Ja zaczynałam od aksamitek, marcinków, floksów, które łatwo mieć.
Pozdrawiam.

Las też ma swoje plusy. Nasz lasek.
weronika77 22:20, 14 maj 2014

Krys napisał(a)
Weronika jak zwykle podziwiam kolorowe poduchy,bardzo mi sie podobają czy i jak je odmładzasz ?

Prawdę mówiąc, nie przykładam się do ich urody. Nadmiary wchodzące tak gdzie nie trzeba, tnę nożycami, łopatą lub wyrywam na sadzonki. Są bardzo łatwe do pielęgnacji, a wcześnie czynią ogród bajkowym i wiosennym (moim zdaniem).

Floks kanadyjski, niebieski tworzy znacznie wyższe poduchy niż szydlasty. Mam go od Ani asc.

barbara_kraj... 23:28, 14 maj 2014

weronika77 napisał(a)

Floks kanadyjski, niebieski tworzy znacznie wyższe poduchy niż szydlasty. Mam go od Ani asc.

Bardzo ładny ten floks kanadyjski, nie znałam go. Uwielbiam niebieskie kwiaty