Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

Flower1 21:23, 17 maj 2016

Bajkowo u Ciebie )
Donia72 21:29, 17 maj 2016

Weroniko, piękne floksy.
Widziałam troszkę podziurawione listki na różaneczniku
Marysia 20:38, 21 maj 2016

Bardzo bajkowo , pięknie -

jola_antoszczyk 17:41, 09 sie 2016

Weroniko gdzieś Ty się zagubiła? Odezwij się,napisz co u Ciebie i u Kajtusia.Pokaż swój piękny ogród.Pozdrawiam Jola
JoannA 21:11, 17 wrz 2016

Weroniko
Miło było Cię spotkać w Skierniewicach.
Bukiecik ze święta dla Ciebie zostawiam.
weronika77 21:06, 09 paź 2016

JoannA napisał(a)
Weroniko
Miło było Cię spotkać w Skierniewicach.
Bukiecik ze święta dla Ciebie zostawiam.

Dziękuję Joasiu, i moje wspomnienie Skierniewic dla Ciebie z ciepłym pozdrowieniem.

W tym roku wystawa Kwiatów powiązana z wystawą tkanin artystycznych, co mnie jako byłą projektantkę zawsze interesuje.

Jednak przyznam, że bardziej zaciekawiły mnie tkaniny dekoracyjne i użytkowe na tym stoisku, niż wystawione kilimy.
Ze Skierniewic przywiozłam Kwiat Pustyni, hortensję Vanillę, niebieski zawciągowiec, różowy Rh, różową chryzantemę do domu by mi oczyszczała powietrze, i parę cebul tulipanowych.
weronika77 22:33, 09 paź 2016

Flower1 napisał(a)
Bajkowo u Ciebie )

Brakuje mi czasu na Ogrodowisko, ale spróbuję zaglądać w jesienne dłuższe wieczory. Pozdrawiam.

Będąc w Krynicy podkurowałam troszkę zdrowie i przy okazji odwiedziłam Ogród Biblijny i Sensoryczny w Muszynie Zdroju.
Oto fotki z Krynicy, z kwiatami też.

weronika77 23:24, 09 paź 2016

Jeszcze kwiaty Krynicy...znanej z wód leczniczych, koncertów operetkowych,
miejsc związanych z malarstwem Nikifora, i słynnego tenora Jana Kiepury (uwielbiam operetkę).

Cerkiewki w okolicach Krynicy.

Wnętrze cerkwi z ikonostasem.
weronika77 00:25, 10 paź 2016

Ogrody Biblijne w Muszynie Zdroju symbolicznie przedstawiają treść Pisma Sw.

W głębi żelazna rzeźba z wodą, która ustępuje przy przejściu symbolizuje ucieczkę Izraelitów z Egiptu,w czasie której ustąpiły wody M. Czerwonego.

Ukryta w trzcinach kobiałka symbolizuje narodziny Mojżesza, co wyjaśnia tabliczka.

Stos dla Izaaka przygotowany przez ojca Abrahama iw krzakach ukryta owieczka ofiarna i tabliczka z cytatem biblijnym to symbole przedstawiające Miłość do Boga.

I jeszcze jeden przykład symbolicznych języków ognia...podczas Zesłania Ducha Sw. Taki ogród i czas na przemyślenia bardzo zbliża i poucza jak czytać Pismo Sw. które "w czasach ostatnich będzie głoszone po całej ziemi"...
weronika77 00:48, 10 paź 2016

Przyznam się, ze zabrakło mi sił na Ogród Sensoryczny, który wymaga spaceru całodziennego. Myśleliśmy, że jest blisko Ogrodów Biblijnych i poszliśmy pieszo, a potem jeszcze na górę. Ogród jest rozległy z wygodnymi ścieżkami spacerowymi, gdzie nawet osoby niepełnosprawne mogą wyczuć Ogród Zapachów, dotknąć roślin o specyficznej strukturze w Ogrodzie Dotyku, a zmysłem smaku spróbować poziomek w Ogrodzie Smaku, itp. Wniosek, nie planować obu ogrodów w jednym dniu.

Muszyna

Wspomnę, że zajrzeliśmy do Wysowej, by z bliska zobaczyć Ogród Richiego z Ogrodowiska. Zadbany bardzo. Właściciela nie mieliśmy okazji spotkać, ale pozdrawiamy serdecznie.