Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w lesie

Ogród w lesie

Evchen 15:47, 03 lip 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
U mnie niewiele się dzieje, to i fotografować nie ma czego.
Witaj Ewciu! U nas tez plucha. Ciągle siąpi a wczoraj była burza z piorunami i silnym wiatrem.
Takie lato!
Jak się bardzo uprzesz, to zrobię zdjęcie moim pomidorom. chcesz?

Bardzo chcę Mogą być i pomidory tylko nie rzucaj nimi w monitor z moimi wiadomościami ..
grupa_trzyma... 15:54, 03 lip 2012

Gdzież bym śmiała! Zrobione! Będą zdjęcia pomidorów. Już nie mogę się ich doczekać.
Oglądam właśnie kompozycje do skrzynek. Mam takie okno - kuchenne, które jest dość ciemne, bo znajduje się w takim podcieniu, hmmm, jak to nazwać? Takie coś drewniane ze słupami

Zastanawiam się, jak obsadzić taką skrzynkę, żeby było ładnie i kolorowo. Doradźcie coś, dziołchy.
Evchen 15:57, 03 lip 2012

A patrzyłaś tutaj?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1760-letnie-skrzynki-balkonowe-i-donice
A wiesz co jeszcze?... Danusia pokazywała w relacji Ogrodów z Anglii fuksje z trawami Fajnie to wyglądało. Są też fajne zestawienia u Marzenki - białe surfinie i czarna trawa.
A długą masz tą skrzynkę?
grupa_trzyma... 16:05, 03 lip 2012

Okno ma około 100 cm. Skrzynkę dopasuję. A fuksja da sobie radę w cieniu?
Zestawienia Marzenki bardzo mi się podobają, ale na moim zadupiu nie ma ani czarnych traw ani białych surfinii nie mówiąc o petuniach...są tylko we fiolecie a ja nie przepadam za kwiatami w tak intensywnych kolorach. Lecę zobaczyć relację Danusi z ogrodów w Anglii.
Evchen 16:15, 03 lip 2012

Fuksje lubią zacienienie Moja w słońcu ma się jakotako...
Milka 16:33, 03 lip 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Gdzież bym śmiała! Zrobione! Będą zdjęcia pomidorów. Już nie mogę się ich doczekać.
Oglądam właśnie kompozycje do skrzynek. Mam takie okno - kuchenne, które jest dość ciemne, bo znajduje się w takim podcieniu, hmmm, jak to nazwać? Takie coś drewniane ze słupami

Zastanawiam się, jak obsadzić taką skrzynkę, żeby było ładnie i kolorowo. Doradźcie coś, dziołchy.

To ja polecam niecierpki w kolorze bieli i do tego trawki jasnozielone z białym paski, ewentualnie jakieś bordowe dołóż, chociaż niecierpek sam w sobie jest cudny i niczego nie potrzebuje do towarzystwa
grupa_trzyma... 16:38, 03 lip 2012

Irenka, no czytasz w moich myślach chyba. Właśnie oglądałam niecierpiki polecane przez Danusię. Białe są cudne. Lubię niecierpki. A trawkę jaką polecisz?
Milka 16:49, 03 lip 2012

trawki mogą być takie bo niecierpek ma ciemnozielone liście, chyba że byłby taki variegata; ja moim nic nie dołożyłam, rosną solo potem usunę fota

albo taka roślina

a niecierpki takie, one są cały czas w cieniu

grupa_trzyma... 16:58, 03 lip 2012

Super te dodatki, a ta trawa na pierwszym zdjęciu to co to jest?
Mam ją u siebie w ogrodzie i tepię trochę, bo się rozłazi paskudnie. Ona ma takie sztywne liście?
Milka 17:02, 03 lip 2012

To jest ta sama co na ostatnim zdjęciu tylko inny kolor; u mnie sie nie rozłazi, może ty masz mozgę, ponoć ona się rozłazi; ją też mam, dostałam od Eli i akurat cieszę się, że tam gdzie rośnie, będzie jej więcej