Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

as226 14:30, 07 lis 2013

Małgosiu piekne zakupy poczyniłaś Widzę, że u Ciebie też roślinki pogubiły się trochę przez tą pogodę, ale nie ma co, aby, jak najdłużej było ciepełko

pozdrawiam w ten ponury dzionek
dajana 14:45, 07 lis 2013

malgocha1960 napisał(a)
Dziękuję wam serdecznie w imieniu młodych.Mam nadzieję,że będą żyli sobie w miarę szczęśliwie.
Skręciłam sobie nogę i byłam trochę uziemiona,na pocieszenie kupiłam fontannę i donicę.Facet wyjeżdża na dłużej do Anglii i zjechał trochę z ceny.Donica byłą niestety tylko jedna,jeżeli wiosną będzie dalej prowadził działalność to chciałabym zamówić kolumnę pod donicę.Nie wiem jak będę stałą finansowo po elewacji wiosną,a chciałabym zrobić altanę na kolumnach czterech i nie wiem jaki dach.Szukałam nieco w necie altan na kolumnach właśnie,ale jest bardzo mało zdjęć.Może macie jakieś ciekawe fotki?

Ja cie krecę ale zakup ubiegłas mnie troszke hi.Moja przyszła fontanna bedzie podobna lecz biała i troszke inna ale rozmiarowo mniej wiecej taka sama .Zmieniasz swój styl ogrodu Małgosiu na romantyczny? Napisz proszę na priv czy bardzo sie zrujnuje podobną fontanną i jakiej ona jest wielkosci?Masz co robic kochana, ale ty tez lubisz grzebac w ziemi wiec to nie przymus lecz przyjemnośc.Sliczne tez donice a altana na kolumnach to juz przechodzi moje wyobrazenie ..Rób prosze zdjecia z montazu fontanny i zapisuj dokładnie bo ja sama bede to robiła i nie wiem jak sie do tej sprawy zabrac.Przyda mi sie twoja wiedza ..Wieczorkiem jeszcze cie odwiedze bo musze spadac do domu zamkna mnie jak nie wyjdę .Tymczasem pa!
malgocha1960 15:14, 07 lis 2013

Asiu,faktycznie rośliny są zagubione.Zakwitł mi rumianek z samosiejki i kosmos.Oby nic więcej nie budziło się do życia.Jeden nowy rh ma bardzo nabrzmiałe pąki,widać kolor w nich już,nie mówię już o pierwiosnkach,które kwitną nagminnie.

Dajanko,fontanna stoi już zmontowana,panowie ją złożyli,pompka jest w środku i lada dzień okryją ją plandeką,żeby nie mokła.Wysokości jest jakieś 150 cm,może deko więcej.Tak działała u właściciela zakładu.

dajana 18:53, 07 lis 2013

Już zamontowana? ależ ty jesteś szybka .Młodym Małgosiu przekaz najlepsze życzenia na nowej drodze życia a tobie gratuluję teściowo,
Bogdzia 22:28, 07 lis 2013

Faktcznie szybka z Ciebie dziewczyna, myślałam że montaz dopiero na wiosnę. Pewnie tak lepiej bo już wiosna będzie jak znalazł. Pozdrawiam serdecznie.
eliza3 22:37, 07 lis 2013

Małgosiu, teraz już wiem dlaczego pytałaś u mnie o rzeźbę z awataru? Pasowała by Ci do fontanny i donic
Odpisałam u siebie, ale tutaj też wspomnę, że nie znam producenta, bo rzeźba- anioł stoi w ogrodach Kapiasów, zdjęcie robiłam na spotkaniu ogrodowiskowym.
Kasiek 00:56, 08 lis 2013

,,Aniu,ale takie omszone kamyki jakby z nutką czasu tez romantyczne.´´- o tak Gosiu
malgocha1960 12:37, 08 lis 2013

Dajanko,jak to dziwnie brzmi =teściowo=Jak będziesz jechała następnym razem od mamy skręć chociaż ,żeby zobaczyć to,co ma wystawione.

Bożenko,Fontannę złożyli mi od razu panowie,ale to żaden problem,bo nie potrzeba żadnego podkładu.Teraz tylko owinę na zimę i to wszystko.

Elizo,będę stopniowo upiększała w takie rzeczy ogród,tym bardziej,że szlaban z roślinami,bo musiałabym piętrowo je sadzić.

Kasiu,tak jak w wątku u Hrabiego wyczytałam on specjalnie postarza wszystko,zeby było trącone nutką czasu.Dobrze czuję się wśród staroci nie z tego wieku.

an_tre 12:41, 08 lis 2013

Wypatrzyłam twoją małą rewolucję ogrodową Fontanna super a i kolumny zapowiadają się ciekawie
pozdrawiam Gosiu
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
dajana 13:05, 08 lis 2013

Brzydko brzmi to fakt i bardzo nie lubię tego okreslenia Małgosiu nie obiecuje skrętu bo nigdy nie jestem sama i zawsze gnam na złamanie karku .Najczęsciej zaliczam mandaty albo fotki z radaru .Poza tym głowa pełna mysli z innej bajki .Gdyby to były wyjazdy rekreacyjne to co innego .Nie wątpie jednak ze któregos dnia zawitam do twego ogrodu, choc trudno przewidziec ten czas to mam nadzieję że ten dzień kiedys nadejdzie .Miłego weekendu zyczę