Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

EPODLAS 13:50, 21 paź 2014

Małgosia, fotek mało, dużo było poruszonych, ale to co jest wstawiam.

I na koniec ten piękny las, będę tam wracać, mam nadzieję że ty też. Pozdrawiam ciebie i Romana.

ANIA 13:55, 21 paź 2014

Jak fajna wyprawa na grzybobranie. A jakie właściwie były zbiory?
yolka 14:19, 21 paź 2014

EPODLAS napisał(a)
Małgosia, fotek mało, dużo było poruszonych, ale to co jest wstawiam.

I na koniec ten piękny las, będę tam wracać, mam nadzieję że ty też. Pozdrawiam ciebie i Romana.

Ja miło widzieć miłych znajomych. Pozdrawiam wszystkich
bogumila 16:56, 21 paź 2014

Małgosiu...trochę zabawiłam u Ciebie.Fotki piękne...i poczułam się jak u siebie.
Dla porównania fotka Twoja i moja.Klimaty bardzo zbliżone...pozdrawiam.
malgocha1960 09:14, 22 paź 2014

Jola,mam nadzieję,ze ten bezczynny czas szybko zleci,musimy po prostu przeczekać te pół roku.
Bożenko,jak będę z M na giełdzie staroci we Włocławku to dam znać i wtedy spotkamy się.Można nieraz na takich targach za grosze dostać coś do ogrodu.
Zawitko,już po obiedzie,bo ja miałam tą laurowiśnię w pierwszym roku robienia ogrodu,jakieś 4 lata temu i jak nie odbiła,po prostu ją wyrzuciłam.
Bogusiu, odległość jest nieduża od działki Bożenki i faktycznie można dzięki temu nawet wpaść na godzinę na kawusię.
Kasiu,dziękuję za rewizytę.Ogród twój zachwycił mnie bardzo,te dopasowane rośliny rosnące piętrowo to bajka.
Irenko, psiaki to 3 dziewczynki,powarczą na siebie,ale w miarę się tolerują.
Aniu,grzybów było tyle,ze zmieściły się w kieszeni kamizelki,ale smak był.
Jolu,mam nadzieję,ze w przyszłym roku zwiedzimy Bozenki tereny w szerszym gronie.Wygodne buty i można chodzić cały dzień,bo naprawdę są piękne tereny.
Bogusiu,faktycznie tereny zbliżone,może uda nam się kiedyś spotkać.Mam koleżankę w Gdyni.

Dziewczyny doniczkom w przyszłym sezonie mówię stanowczo NIE.Wczoraj częściowo je wnosiłam,wykopywałam begonie, to juz jest ponad moje siły.Muszę zjechać do maksimum 50 sztuk,bo te 140 co miałam w tym roku to zwyczajne samobójstwo.
dorkow0 12:57, 22 paź 2014

Małgosiu, widoki wspaniałe...
Grzybobranie, to świetny relaks, a jak jeszcze kilka grzybków, było, to już rewelacja...
Co do doniczkowców, to muszę Ci przyznać rację, już w tym roku miałam mniej, ale w przyszłym będzie jeszcze mniej... Z Koleusów pocięłam po jednej gałązce i wstawiłam do słoika z wodą... Mam nadzieję, że zostaną tam na zimę, bo takie ilości doniczek, spowodują moją eksmisję...
Jeden na pniu formowany, mam nadzieję, że przezimuje i trzy takie najpiękniejsze, zostały w doniczkach... Ale to tyle w domu...
Pelargonie i Fuksje trafią do piwnicy...
A, jeszcze Dalie ograniczę, w znacznym stopniu... Komuś część podaruję, a sobie tylko kilka zostawię...
EPODLAS 20:44, 22 paź 2014

Małgosiu, nie wierzę że zrezygnujesz z doniczek i begonii. Może 140 sztuk to rzeczywiście za dużo. Małgosia, zdjęcia robiłam w biegu i dużo było nieudanych. Mam taką zasadę że publikuje w miarę dobre zdjęcia. Będzie jeszcze nie jedna okazja żeby popstrykać.
EPODLAS 19:57, 27 paź 2014

Małgoś, macham do ciebie, macham. Buziale.
yolka 08:19, 31 paź 2014

Gosiu co nowego słychać, ja miałam gości, można zobaczyc na 185
malgocha1960 11:54, 31 paź 2014

Dorotko,kiedyś prowadziłam koleusa na pniu,ale on był ładny tylko w sezonie,bo przeniesieniu do domu nic z niego już nie było.Jestem ciekawa czy tobie się uda.W ogóle przeglądając zdjęcia z poprzednich lat sporo koleusów straciłam,a były piękne.W to miejsce przyszły inne zdobyczne,ale prawda jest ,że one zajmują prawie wszystkie parapety i to jest bardzo męczące.
Bożenko,Joluś, troche pokomplikowało mi się życie.Jak poukładam sobie w głowie zadzwonię do was,na razie nie chcę o tym mówić.

Moje wiazanki na jutro na groby.Wszystko ze skarbów ogrodowych.

W biedronce jest duża przecena chryzantem.Kupiłam dwie sztuki i spróbuję je przechować przez zimę,a wiosna wysadzę do ogrodu.Mam już jedną wielką kępę w ten sposób wyhodowaną.Myślę,że po swiecie będzie jeszcze głębsza przecena,bo jest sporo tych kwiatów.