Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960

Danusza 17:14, 15 kwi 2012

Małgoś u mnie tez pada ale dobrze bo posiałam,sezon spotkań sie rozpoczyna
andziulka 21:27, 15 kwi 2012

Małgosiu, u mnie jeszcze mniej kolorków. Kwitną tylko krokusy i przylaszczki na tulipany muszę trochę zaczekać. Pogoda taka sama. Zimno i deszcz. Cierpliwie więc czekajmy na słoneczko
majkel0326 21:32, 15 kwi 2012

malgocha1960 napisał(a)
Witam wszystkich niedzielnie.Wczoraj była u nas iście letnia pogoda,piekne słońce,więc rozpoczęłam sezon grilowy.Mozna było siedzieć na tarasie do samego wieczora.

Małgosiu,my też razem z sąsiadami rozpoczęliśmy wczoraj sezon grillowy Ładnie i ciepło było,dziś zimno i deszcz.Pooglądałam sobie Twoje zdjęcia,mamy część roślin w podobnych fazach rozwoju
aldonaz 21:37, 15 kwi 2012

Witaj Małgosiu, fajna ta Twoja szklarenka. U mnie zimno i mokro i nie mam czasu na ogród. A z zawodem dobrze się domyśliłaś. Pozdrawiam
EPODLAS 21:42, 15 kwi 2012

Małgosiu, po mojej wizycie na działce też stwierdziłam, że jest wyraźne opóźnienie w kwitnieniu kwiatów, jedynie moje tulipany botaniczne niezawiodły. Nie zakwitł jeszcze żaden narcyz, sasanki mają pąki. No i niektóre tulipany też w pąkach. Szafirki malutkie główki schowały w liściach. W zeszłym roku już chyba kwitły.
malgocha1960 09:50, 16 kwi 2012

Danusiu,u mnie wczoraj cały dzień padało,całą noc i do tej pory,ale niech jeszcze trochę popada,bo nawet wody w studni miałam mało.Trawę mam tragiczną,a ten deszczyk jest zbawienny dla niej.

Andziu,u mnie z tulipanów kwitna tylko 3 sztuki miniaturek,a nie mogę doczekac się kwitnienia leśnych,bo mam je pierwszy rok.W ubiegłym roku o tej porze było bardziej kolorowo,jesteśmy opóznieni o jakieś 2 tygodnie.

Maja, ja juz wystawiłam meble ogrodowe przy grilu,dobrze,że plastikowe to nic im nie będzie.Na tarasie mam juz parasol i moknie niepotrzebnie.Przyroda naigrywa się z nas.

Aldonko,szklarenka zdałaby egzamin jezeli nie byłoby u nas takich wiatrów.Jak kiedys bedą w biedronce to kupię jeszcze jedną,bo mam w obydwu podarte folie.

Bożenko,w zeszłym roku dużo więcej roslin kwitło o tej porze,szafirki na pewno, narcyzy i wysokie tulipany tez.
EPODLAS 10:52, 16 kwi 2012

Małgosiu, w naszych stronach susza. Ja wczoraj na działce stwierdziłam, że takiej suchej wiosny dawno nie było. Najbardziej było sucho na skarpie, ale wiadomo tam drzewa i korzenie. Też cieszę się z deszczu, tym bardziej, że posiałam niektóre warzywa, i tak niektóre za późno, ale nieraz tak wychodzi. Małgosiu, w sprawie spotkanie wysłałam ci wiadomość na pw. Może się uda i się poznamy.
malgocha1960 10:54, 16 kwi 2012

Bożenko,myślę,że spotkanie dojdzie do skutku,fajnie tak poznawać się w realu.Ja mam juz za soba dwa spotkania u Szmita z f.o. i po takim osobistym zapoznaniu się zupełnie inaczej sie piszę z dana osoba jak wiesz do kogo sie zwracasz.
Milka 12:37, 16 kwi 2012

Ale macie fajnie, w perspektywie spotkanie bawcie się dobrze, a ta wiosna w końcu przyjdzie! Z deszczu się cieszę, oby nie za długo padał, bo rwę się do sadzenia
Martek 13:38, 16 kwi 2012

Małgocha1960,a pamiętasz jakiej wielkości miałaś te cebule pustynnika ?
Ja kupiłam dwie tak sądzę,że z mniejszej "dzieci"nie będzie,ale ta druga jest większa i ma troszkę uśpione kiełki dwaMała też ma taki jeden,ale nie wiem czy zbytnio nie za suchy.