ewaglen
19:59, 30 sty 2012

Kochani, Wasza pomoc jest bezcenna. Miejsce, które chcę zmienić to rabata na bazie trójkąta w północno-zachodniej odsłonie. W samym narożniku jest najmniej słońca, generalnie słońce jest tu po południu. Część poza obrysem domu jest zdecydowanie bardziej nasłoneczniona. Najbliżej domu, w narożniku rosną trzy jałowce Blue Arow, potem cisy wybarwiające się na żółto, potem cisy ciemnozielone Repandens, dalej trzmielina zielono-miętowa, a przy samym chodniku rosły ubiegłego lata pelargonie. Jałowce urosły już do dachu, co nie bardzo mi odpowiada.
Moje rozmyślania i wątpliwości dotyczące tej rabaty:
1. Co zrobić z jałowcami? Rozważam ich przycięcie lub usunięcie z tego miejsca. Jeśli je usunę, to czym je zastąpić?
2, Cisy mam zamiar przycinać, ale nie wiem jak mocno. Ciemnozielone raczej płasko rosną, żółte wymagają wg mnie korekty.
3, Na miejscu pelargonii chce posadzić coś innego. Myślałam żeby dosadzić jeszcze tej samej trzmieliny i między nią jakieś kwitnące.
4. Sama nie wiem co mam robić, dlatego proszę Was bardzo o radę
A oto ten zakątek:
Moje rozmyślania i wątpliwości dotyczące tej rabaty:
1. Co zrobić z jałowcami? Rozważam ich przycięcie lub usunięcie z tego miejsca. Jeśli je usunę, to czym je zastąpić?
2, Cisy mam zamiar przycinać, ale nie wiem jak mocno. Ciemnozielone raczej płasko rosną, żółte wymagają wg mnie korekty.
3, Na miejscu pelargonii chce posadzić coś innego. Myślałam żeby dosadzić jeszcze tej samej trzmieliny i między nią jakieś kwitnące.
4. Sama nie wiem co mam robić, dlatego proszę Was bardzo o radę

A oto ten zakątek: