Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 23:46, 18 maj 2012

Pasztetowej jeszcze nie zakopywałam bo i tak Tytus by ją wygrzebał
Kupiłam dzisiaj sosnę varella - stać mnie było tylko na jedną a powinnam mieć trzy... Tzn w projekcie mam zwykłą kosodrzewinę ale podejrzałam u Domi ....Jak posadzę pokażę
Kupiłam jeszcze jak zwykle surfinie, nie mam gdzie je wsadzić, tzn nie mialam... Ale jak wróciłam okazało się że już nie mam begoni z powodu mrozu, więc chyba mam gdzie posadzić
Ginger 23:57, 18 maj 2012

Marzenko u Danusi pisałaś, że mróz nawiedził Śląsk i Dolny Śląsk, a jak Twoje winobluszcze bo gdzieś mi tak świta, że jakieś nadprogramowe masz u siebie? Ja chyba z tym winobluszczem się poddaje bo od roku próbuje i nic już trzecią roślinkę sz.... trafił. Mam co prawda kupioną kolejną tak na szelki wypadek miała być i chyba wykrakałam (bo mi się tak podoba szczególnie jesienią ) no ale ile można próbować . Ta którą teraz opłakuję posadzona na jesień zimę przetrwała wypuściła nowe listki cieszyłam się i co.... i 17 maj, a tu mróz i liście wiszą, a ja proszę żeby wstały.
Ginger 00:02, 19 maj 2012

I jeszcze jedno co mam zrobić oderwać te listki czy co? No i jeszcze perukowiec też padł tzn listki padły cóż z nim zrobić? Może pomożesz
Domi 05:58, 19 maj 2012

Marzenko, moje begonie też powalił mróz, podobnie jak: azalie japońskie, winorośl, złapał nawet młode listki klona Odessanum
ana_art 06:31, 19 maj 2012

czytam o przymrozkowych stratach i współczuję, chociaż u nas nie było tak zimno to cieszę się że posłuchałam mamy i nie sadziłam begonii... bo w projekcie mam duuuużo
Madzenka 06:50, 19 maj 2012

Ginger napisał(a)
Marzenko u Danusi pisałaś, że mróz nawiedził Śląsk i Dolny Śląsk, a jak Twoje winobluszcze bo gdzieś mi tak świta, że jakieś nadprogramowe masz u siebie? Ja chyba z tym winobluszczem się poddaje bo od roku próbuje i nic już trzecią roślinkę sz.... trafił. Mam co prawda kupioną kolejną tak na szelki wypadek miała być i chyba wykrakałam (bo mi się tak podoba szczególnie jesienią ) no ale ile można próbować . Ta którą teraz opłakuję posadzona na jesień zimę przetrwała wypuściła nowe listki cieszyłam się i co.... i 17 maj, a tu mróz i liście wiszą, a ja proszę żeby wstały.

Ginger odbije, daj jej szansę, winobluszcze s piękne. Taka pogoda to cholerstwo. Moje pzretrwaly.
Perukowiec niestey nie wiem, pewenie tak samo trzeba obciąć wymrożone pędy.
Madzenka 06:52, 19 maj 2012

ana_art napisał(a)
czytam o przymrozkowych stratach i współczuję, chociaż u nas nie było tak zimno to cieszę się że posłuchałam mamy i nie sadziłam begonii... bo w projekcie mam duuuużo

Ania begonie pal sześć, rh i azalie i tak będą ozdabiać liśćmi, ale jeśli rodgersja nie odbije będę miała puste palcki w najbardziej wyeksponowanych miejscach w ogrodzie....
Czy odbije z korzeni???
Madzenka 06:55, 19 maj 2012

Domi napisał(a)
Marzenko, moje begonie też powalił mróz, podobnie jak: azalie japońskie, winorośl, złapał nawet młode listki klona Odessanum

Więcej bnegonii nie bedzie surfinie i pelargonie przeźyły.
Madzenka 07:07, 19 maj 2012

Do zobaczenia u BOŻENKI. Jadę napawać wzrok pieknymi widokami
ana_art 07:13, 19 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

Ania begonie pal sześć, rh i azalie i tak będą ozdabiać liśćmi, ale jeśli rodgersja nie odbije będę miała puste palcki w najbardziej wyeksponowanych miejscach w ogrodzie....
Czy odbije z korzeni???

nie mam zielonego pojecia... aż wlazlam w google i szukałam rodgersje.... gdzie mialas je posadzone?