Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Ana 22:41, 29 cze 2012

Gratulacje!!! Teraz możecie już z Sylą odetchnąć w pełni

Lena 22:51, 29 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)

Nie wiem, czy widziałaś Marzenko, bo już prawie wszystko przycięłaś, ale Danusia odtrąbiła czas na cięcie topiarów
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1154-kalendarz-ogrodnika-co-robimy-teraz-w-ogrodzie?page=6#post_0
Zwróć uwagę na zdjęciu, na którym Witek tnie kulkę - za nim stoją w donicach cisy. Ale jakie cisy!!! Giganty jakieś!!!

A wiesz co mi utkwiło??? Stoźek z graba.... Jak moje graby tak wystożkować ????

Marzenko nieśmiało napiszę że sama też formuję stożka z graba i wygląda super-aczkolwiek mój musi jeszcze dołem się uformować
Diana 01:26, 30 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)

Marzenko śliczna ta różyczka

Diana muszę przyznać, że się w nich zakochałam zawsze kochalam róże ale wielkokwiatowe mnie denerowały, że takie nieregularne ..... Potem odkryłam tarasowe - czyli te niskie źólte, ktore wcześniej pokazałam.
A okrywowe kwitną jak szalone i jeszcze tak ładnie zarastają powierzchnię. Sama jestem ciekawa jak te biale będą się rozrastać ???

też jestem ciekawa bo mam u siebie the fairy okrywową pierwszy rok i oczywiście czytałam że pędy mają do 60 cm............ale byłam pewna że okrywowa to będzie leżeć..........a teraz stoja takie długie kikuty fakt piękny kolorek-dopiero otwierają się, no ale stoja a nie leżą mam nadzieje że pod ciężarem kwiatów położą się: troszkę Zasłaniają inne rośliny !
Zobacze po sezonie jak te moje będą się zachowywały...jak coś to wymienię je na jakieś niższe.Może faktycznie te tarasowe-lub te bialutkie
Ale sie rozpisałam.......
Diana 01:28, 30 cze 2012

Marzena2007 napisał(a)
I mój ulubiony RH który sam się kulkuje

śliczny, piękna kulka.Wierzyć się nie chce że sam sie tak formuje
Madzenka 07:33, 30 cze 2012

Diana napisał(a)

Marzenko śliczna ta różyczka

Diana muszę przyznać, że się w nich zakochałam zawsze kochalam róże ale wielkokwiatowe mnie denerowały, że takie nieregularne ..... Potem odkryłam tarasowe - czyli te niskie źólte, ktore wcześniej pokazałam.
A okrywowe kwitną jak szalone i jeszcze tak ładnie zarastają powierzchnię. Sama jestem ciekawa jak te biale będą się rozrastać ???

też jestem ciekawa bo mam u siebie the fairy okrywową pierwszy rok i oczywiście czytałam że pędy mają do 60 cm............ale byłam pewna że okrywowa to będzie leżeć..........a teraz stoja takie długie kikuty fakt piękny kolorek-dopiero otwierają się, no ale stoja a nie leżą mam nadzieje że pod ciężarem kwiatów położą się: troszkę Zasłaniają inne rośliny !
Zobacze po sezonie jak te moje będą się zachowywały...jak coś to wymienię je na jakieś niższe.Może faktycznie te tarasowe-lub te bialutkie
Ale sie rozpisałam.......

Diana z czasem bedzie bardziej płożąca, moja dopiero w tym roku bardziej zadarnia niż stoi. Ale podobno okrywowe wcale nie oznacza płożące....
Madzenka 07:36, 30 cze 2012

Lena napisał(a)

Nie wiem, czy widziałaś Marzenko, bo już prawie wszystko przycięłaś, ale Danusia odtrąbiła czas na cięcie topiarów
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1154-kalendarz-ogrodnika-co-robimy-teraz-w-ogrodzie?page=6#post_0
Zwróć uwagę na zdjęciu, na którym Witek tnie kulkę - za nim stoją w donicach cisy. Ale jakie cisy!!! Giganty jakieś!!!

A wiesz co mi utkwiło??? Stoźek z graba.... Jak moje graby tak wystożkować ????

Marzenko nieśmiało napiszę że sama też formuję stożka z graba i wygląda super-aczkolwiek mój musi jeszcze dołem się uformować

Lena jestem przed strzyżeniem moich, ale u mnie będą na wysokiej nóżce
Madzenka 07:37, 30 cze 2012

Ana napisał(a)
Gratulacje!!! Teraz możecie już z Sylą odetchnąć w pełni

Aniu odetchne po 10 lipca wówczas okaże się czy się dostala na wybrany kierunek
Madzenka 07:39, 30 cze 2012

Syla napisał(a)
Pozdrowienia dla KOIID!!! ucałowania i gratulacje dla córci !!!

A dziękuję
KOIID wczoraj spokojnie posiedział i pogadał i zakazałyśmy mojemy M robić zdjęcia
Madzenka 08:03, 30 cze 2012

Diana napisał(a)

I mój ulubiony RH który sam się kulkuje

śliczny, piękna kulka.Wierzyć się nie chce że sam sie tak formuje

Nie potrafię oddać zdjęciami jego urody. Uwielbiam się na tę wielką półkulę patrzeć kwitł na bladoróżowy a nawet biało-różowy kolor niestety w tym roku górne pąki wymarzły i kwitł tylko po bokach. Ale tej zimy gabiony będą go chronić przed mroźnymi wiatrami i licze na szaleństwo kwitnienia
Lena 08:12, 30 cze 2012

Graby na pniu to będzie super widok - koniecznie wstaw zdjęcia przed cieciem i po