Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

JulkAd 21:51, 13 lip 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

. bardzo lubię wjeżdżać do domu samochodem i obserwowac moją rabatę

Dlaczego wjeżdżasz samochodem do domu? Nie masz jeszcze garażu????

Marzenko to zdanie z tych, które słyszę często w pracy od uczniów "Czy mogę usiąść na komputer"

Ale też często jak proszę mojego syna - wstaw wodę na herbatę - to widzę jak stawia butelkę wody mineralnej na puszkę herbaty

brawa dla syna!!

Uśmiałam się z tych powiedzonek. Każdy ma chyba takie w użyciu. Ja widziałam kiedyś nad morzem: "Ryby smażymy na oczach klienta" A co, jeśli ktoś ma okulary???

Marzenk! Życzę wspaniałych wakacji i oby nikt nie chciał Ci smażyć ryb na oczach

Ja kiedyś przeczytałam na drzwiach wejściowych u szewca - "Uwaga z powodu przewlekłej choroby zakład nieczynny do ..., buty należy odbierać pod numerem telefonu..."

Miłego wypoczynku
Madzenka 10:44, 14 lip 2012

Dziękuję za odwiedziny troszeczkę mniej aktywna będę, bo lekko zarobiona jestem, na szczęście weekend ale przygotowanie do wyjazdu. Nie opuszczę Was nawet na urlopie bo będę miala dostęp do netu
Madzenka 10:45, 14 lip 2012

irenka, Gabik, Finka, Grrupa trzymająca, Julakad, Pszczołko, Sebek, Evchen, Enya, Anna, Ana dziękuję za wizytę
Madzenka 10:48, 14 lip 2012

Bogdzia napisał(a)

Bożenko ja teź żartuję z siebie
I śmieszy mnie jak ktoś mówi na posesji a ostatnio ochrona zameldowala, że "piesek jest na obiekcie "

Dobrze jak jest się z czego posmiac.

Bożenko cieszę się, że jesteś, zaglądasz i komentujesz
Madzenka 10:48, 14 lip 2012

asc napisał(a)
Taki nowoczesny dom... wiec i może można wjechać do domu... u Marzenki wszystko możliwe

Aniu a lotnisko mam na dachu garażu
Madzenka 10:54, 14 lip 2012

anna_studio napisał(a)
....a, od wielu dni nie siedziałam na kompie....

Ania siadaj na kompa i chodź po posesjach Miło że przy balansie znajdujesz czas aby do mnie zajrzeć
Ja też potrzebowalam trchę balansu. W pracy przed urlopem istne szaleństwo, dlatego trochę sobie w domu poleniuchowalam
Ogród leży odłogiem, tylko napawam oczy widokiem jak wszystko rośnie po deszczach i wreszcie poszalałam na zakupach przed urlopem Z powodu ogrodu wygląd zewnętrzny poszedł na dalszy plan, ale teraz urlop czeka musiłam zawartość walizki odświeżyć i poczuć się kobietą a nie tylko ogrodnikiem przyznam się że poczułam balans
Madzenka 10:55, 14 lip 2012

GabiK napisał(a)
Marzenko, jest pięknie. Pewnie żal Ci wyjeżdżać teraz.

Nie Gabi nie żal mi... , będę szalec z obiektywem w innej strefie klimatycznej. Napawać się tropikalną zielenią w czasie pory deszczowej.....
Madzenka 10:57, 14 lip 2012

irena_milek napisał(a)
Jest pięknie u Marzenki, ale urlop i tak jest potrzebny oderwie się od wszystkiego i z radością wróci
a my za Marzenką będziemy tęsknić

Irenko ja bez ogrodowiska i mojego ipada bym nie wypoczęła zatem będę z Wami. Wybór hotelu byl uzależniony od dostępu do ineternetu
Madzenka 11:12, 14 lip 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Marzeno, Górski Krysztale, bardzo mi się podobają Twoje szarości i nowoczesność. Nie wiem, czy to mówiłam, teraz sobie obejrzałam "schritt fuer schritt". Jest u Ciebie na obiekcie masa zieleni, będącej obiektem pożądania wielu.
Ja pożądliwie spoglądam na Twoje stojaki (jak to się nazywa?) na powojniki i zapytuję czy są stabilne (czy się oprą powiewom mistrala i innego halnego zwanego foenem w Alpach). Czy to gotowce przemalowane przez Ciebie?

Wypoczywaj!

Ewuś Pszółko Polskich Sudetów dziękuję za komplimenta.
Stojaki zwane potocznie trejażami. kupione na allegro w kolorze zielonym
http://allegro.pl/stozek-ogrodowy-pergola-kwietnik-super-cena-i2430103605.html

Stożki przemalowane na szaro lakierem samochodowym w spreyu nie wiem czy bedą stabilne. Wkopalam je na 15 cm w ziemię i na razie się trzymają. Gdy rośliny oblepią je pnączami i będą stanowić opór dla wiatrow mogą być niestabilne. Szukalam takich szpilek jak do namiotów aby je dodatkowo wbić w grunt ale nie znalazłam....
Madzenka 11:16, 14 lip 2012

Enya73 napisał(a)

Witaj Marzenko! Wirusem ogrodowym, to ja jestem porażona już kilkanaście lat, ale na Ogrodowisku faktycznie jestem nowa, choć już wcześniej szukając inspiracji, podglądałam Wasze wspaniałe ogrody.
Ogrodowisko znalazłam przypadkiem, szukając nożyc do cięcia bukszpanów i generalnie ładnych narzędzi ogrodowych (bo ja jestem straszna gadżeciara).
Jakiś rok temu albo nawet więcej, widziałam program z Mają Popielarską, w którym występowała Pani Danusia. Bardzo podoba mi się jej styl i podziwiam jej pracę, również tutaj. Zazdroszczę tym, którym zakładała ogrody, bo na pewno są piękne.
Ja sama uważałam z kolei, że nie mam nic ciekawego do pokazania. Dopiero za namową męża, po wspólnym obejrzeniu ostatniego występu Pani Danusi u Maji, postanowiłam dołączyć się do Waszego doborowego towarzystwa.
To naprawdę fajne miejsce, w którym dużo można się nauczyć i przy okazji nawiązać ciekawe kontakty. Widziałam, że spotykacie się już nawet w realu Super! Mam nadzieję, kiedyś dołączyć do tego wesołego grona ogrodniczek
Pozdrawiam serdecznie

Enya zatem jesteś nieuleczalnie chora i choroba z nami będzie się pogłębiać
Co do gadżetów ogrodowych rozumiem Twoją miłość i właśnie myśle jakby tu nożyce do cięcia kancików Yammona wymienić na Bentley... Tylko jak M się dowie gołymi rękoma mnie udusi!!!
Pokazuj co masz, na pewno juź jest pięknie a dzięki ogrodowisku zdobędziesz mnóstwo nowych inspiracji.