Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 18:55, 25 wrz 2012

malkul napisał(a)
Marzenka mam pytanie o lampy stojące na tarasie te prostokątne, poprosze namiar(może byc priv) i chciałam jeszcze zapytac o wady i zalety żaluzji fasadowych. przymierzam sie do tematu i sama nie wiem. będę wdzięczna za opinie

Lampę zaraz wyślę
Żaluzje fasadowe - same plusy: fajnie przesłaniaja wnętrza, można niby odsłonić a jednak zasłaniają, firan ani zasłon nie potrzeba, okien nie trzeba myć, brudu nie widać , chronią przed nagrzaniem pomieszczeń w upalne lata, nadają nowoczesny wygląd oknom
Minus - jeden - sterowanie elktorniczne przy silnych podmuchach wiatru (co u nas nie jest rzadkością) powodują automatyczne podnoszenie.... Więc bez zasłon przy zapalonym świetle w wichury jesteśmy jak na patelni na widoku
W sypialni - hałasują przy otwartym oknie i wietrze szeleszczą... Więc muszę sobie zasłony do sypialni kupić

Generalnie bardzo jestem z nich zadowolona i dziwię się, że ich się tak mało w Polsce montuje w przeciwienstwie np do Niemiec ??? Otworzysz jakąkolwiek gazetę o budownictwie domów w tym kraju i na co drugim zdjęciu są żaluzje fasadowe U nas wszyscy na początku myśleli, że budujemy biurowiec..... Ale już przywykli
Madzenka 19:06, 25 wrz 2012

Daneczka69 napisał(a)
Hej Marzenko

ale się u Ciebie dzieje a to wyż demograficzny cebulkowy a to podlewanie z konewki w deszczu ojojojj a ja i tak czekam już na wiosenkę u Ciebie aż te wszystkie cebuleczkowe rozkwitną podczytując poczynania Twe na bieżąco, ofkors

Wszystkiego miłego

Daneczko zapraszam na wyż demograficzny już za 7 miesięcy czyli wcześniaki będą
Madzenka 19:06, 25 wrz 2012

malkul napisał(a)
czy te lampy to Spotline CUBIC PATH LIGHT ?

Tak już wysłalam namiary a teraz doczytałam
Madzenka 19:11, 25 wrz 2012

asc napisał(a)

]

To tulipany???? Ale chyba te botaniczne bo albo małę cebulki, albo porównianie do innych roślin myli...... ależ gęsto to posadziłaś... efekt wiosną powai na kolana...... strasznie gęsto....

Czosnki widzę, że nie lubia gliny..... tam gdzie na górce lub skalniaku czyli dużo piachu...to łądnie rosną, a na zwykłych grządkach byle jakie i chorują... liście majądużę, jak zaczynająkwitnać to liście szybciutko zółkną wiec można je urwać... Plus dal czosnkó taki, że którko straszą żółtymi liscmi w odrózneiniu do pozostałych cebulowych ...... teraz było wiecej niż uśmiech.....

Nie botanicznych nie sadziłam , kwestia zbliżenia aparatu
Zdjęcia jeszcze sprzed wtykania w pionie i pogłebiania niektórych dziurek pikownikiem
Zawsze sadzę gęsto, więc nawet jak jakieś wyginą to dziur nie będzie
Czosnki będę sadzić na lżejszej glebie. Liście gdy żółkną obrywam Ania Art obcięla jeszcze zielone Pamiętasz nie pomyślalam o górce ale i intuicyjnie wybrałam miejsce w słońcu na lżejszej ziemi
Uśmiech posyłam
waska 20:26, 25 wrz 2012

Pozdrawiam i ślad zostawiam
malkul 20:53, 25 wrz 2012

Marzenko dzięki za opinię o żaluzjach. czekam na wyceny od firm i zobaczę co i jak.
Madzenka 20:58, 25 wrz 2012

malkul napisał(a)
Marzenko dzięki za opinię o żaluzjach. czekam na wyceny od firm i zobaczę co i jak.

Wysłalam Ci namiary
Koniecznie ze sterowaniem centralnym
Madzenka 20:58, 25 wrz 2012

waska napisał(a)
Pozdrawiam i ślad zostawiam

Pozdrawiam i dziekuję za odwiedziny
gusiarz 20:58, 25 wrz 2012

Marzenko - cudne czosnkowe inspiracje. Ja też sadziłam czosnki w hostach. Zobaczymy co urosnie i jak to będzie wyglądać wiosną.
Marzenko - mam pytanie o Twoją ścianę wodną. Czy robiłaś fotorelację z jej wykonania? Nie mogę przebrnąć przez tyle stroniczek... może pamiętasz mniej więcej kiedy to było?
U nas w ogrodzie ma cuś takiego powstać, ale w bliżej nieokreślonej przyszłości (czyt. kiedy M wygospodaruje trochę czasu) i na razie dziura w ziemi straszy uuuuuu! Wciąż się zastanawiamy czy ściankę pionową wytynkować, czy jakimiś kamieniami obłożyć??
anna_studio 21:07, 25 wrz 2012

......idę do Twojego banku.....bo tam jeszcze nigdy nie byłam...
Zostawiam buziaka...