Zegrzynka
10:31, 09 lut 2012

No i raz kozie śmierć.
Witam wszystkich serdecznie
Podczytuje forum od długiego czasu. Od dwóch lat mam domek z ogródkiem w podwarszawskiej miejscowości. Dom kupiony został na działce na której rośnie w sumie 15 sosen, które kocha mój M. Mam małe dzieci i tym samym mało czasu na ogród ale małymi kroczkami coś tam sobie planuje i obmyślam. W nadchodzącym sezonie bardzo chciałabym odsadzić otoczenie tarasu by przyjemniej spedzało się tu czas. No i powstaje problem. Zastanawiałam się długo nad koncepcją tarasu- czy odgradzać się czy stworzyć niskie rabaty.Obecnie jestem na etapie by od strony drogi posadzić ze dwa trzy wieksze iglaki a cześć ogrodową obsadzić czymś niskim i dekoracyjnym jak najdłużej. Taras mniej więcej do połowy ma światło potem kolejne sosny skutecznie go zacieniają. Kilka roślinek posadziłam ale nie ma to ani ładu ani składu. Powczytaniu sie w Ogrodowisko chciałabym to uporządkować...wystarczy że moje dzieciaki bałaganią na potęge
Poniżej zdjecie - wybaczcie dopiero sie ucze jak wstawiać.
Będę wdzięczna za linki tarasowe - do typowo tarasowych się nie dokopałam i rady.
Za zarośnięte kamienie przepraszam - zakupiłam już u Danusi szpadelek do wiosennego porządkowania. Trzeba od czegoś zacząć.
Witam wszystkich serdecznie

Poniżej zdjecie - wybaczcie dopiero sie ucze jak wstawiać.
Będę wdzięczna za linki tarasowe - do typowo tarasowych się nie dokopałam i rady.
Za zarośnięte kamienie przepraszam - zakupiłam już u Danusi szpadelek do wiosennego porządkowania. Trzeba od czegoś zacząć.