Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

viva 23:20, 05 cze 2014

Agnieszka_B napisał(a)
Cudne te twoje rabaty . Przeglądam je "tam i nazad".

pozdrawiam

Agnieszko muszę fotografować swoje rabaty w dwóch kierunkach abyś nie musiała się tak "nachodzić"
viva 23:29, 05 cze 2014

agniecha973 napisał(a)
A mi się udało upolować u pana P. piwonię Coral Sunset. Zakwitła tylko jedna, ale cudna jest. Ten kolor bombowy. Mam nadzieję, ze pozostałe też tej samej odm. Okaże się może za rok.
Vivo, już nie zagaduję, czekam na zdj. Nie odpisuj, tylko wklejaj.

Widziałam Twoją Coral i zamarzyłam o takiej, może jeszcze mi się uda tej jesieni.
Agnieszko
zdjęcia z dzisiejszego poranka. Już pisałam, że to moje najprzyjemniejsze
chwile

agatanowa 23:34, 05 cze 2014

viva napisał(a)

Agatko, tę hostę kupiłam jako Love Pat i myślę, że nią jest. Rośnie wolno.
Jeśli swoją sadziłaś tej wiosny to nic dziwnego, że jest mała. Hosty dopiero po kilku sezonach osiągają właściwe swoje rozmiary.

Tak, vivo, tak moze być. Bo Love Pat ponoć podobna do Abiqua Drinking Gourd. Czy też odwrotnie W każdym razie dziękuję za uspokojenie, bo ja już z tymi małymi hostkami byłam niespokojna, ze oszukane lub po prostu pomylone. To czekam spokojnie

Tak to jest z żołtodziobami ogrodowymi

edit: piękne zdjęcia z poranka. Też uwielbiam te chwile. Widać srebrzystości od rosy. Piękne, nostalgiczne widoki
monteverde 23:34, 05 cze 2014

viva napisał(a)

Widziałam Twoją Coral i zamarzyłam o takiej, może jeszcze mi się uda tej jesieni.
Agnieszko
zdjęcia z dzisiejszego poranka. Już pisałam, że to moje najprzyjemniejsze
chwile

Piękne zdjęcia o poranku a ta przestrzeń rośliny się pięknie prezentują
zostawiam zdjęcie pączek Queen of Sweden i wiadomy krwawnik może tak byćpozdrawiam serdecznie
viva 23:35, 05 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)
Rabata przy cisach, rabata z hostami, mogę patrzeć codziennie. Telima? O Lagunie odpowiedziałam u siebie, wspomnę tylko, że jako jedyna z kupowanych wiosną nie ruszyła w ogóle Buziaki w niedzielny poranek

Mariolu, telima to prawie tak jak żuraweczka tylko inny kwiat.
Szkoda tej róży, że nie wystartowała ale jeśli będziesz zdecydowana na Lagunę (gorąco polecam )to nabędziesz z pewnego źródła.
Mnie też w tym roku pierwszy raz się zdarzyło, że się róża nie przyjęła.
Dziękuję
agatanowa 23:37, 05 cze 2014

viva napisał(a)

... jeśli będziesz zdecydowana na Lagunę (gorąco polecam ...

vivo, już mi kiedyś polecałaś gorąco Lagunę. Proszę napisz mi jeszcze, jak ze stanowiskiem, czy może być półcien? (tak z 6 h słońca w ciągu dnia)
viva 23:39, 05 cze 2014

agatanowa napisał(a)

Tak, vivo, tak moze być. Bo Love Pat ponoć podobna do Abiqua Drinking Gourd. Czy też odwrotnie W każdym razie dziękuję za uspokojenie, bo ja już z tymi małymi hostkami byłam niespokojna, ze oszukane lub po prostu pomylone. To czekam spokojnie

Tak to jest z żołtodziobami ogrodowymi

edit: piękne zdjęcia z poranka. Też uwielbiam te chwile. Widać srebrzystości od rosy. Piękne, nostalgiczne widoki

Agatko tak piszą, że mają być podobne i nasze zdjęcia to pokazują
A niepokój o pomyłkę jest uzasadniony, bo jakże często ich doświadczamy, niestety
viva 23:42, 05 cze 2014

monteverde napisał(a)

Piękne zdjęcia o poranku a ta przestrzeń rośliny się pięknie prezentują
zostawiam zdjęcie pączek Queen of Sweden i wiadomy krwawnik może tak byćpozdrawiam serdecznie

Aniu, dziękuję
Nie spodziewałam się, że ten krwawnik tak szybko wystartuje. Dobrze mu Ciebie
Pytasz mnie o zdanie Będzie bardzo dobrze
viva 23:46, 05 cze 2014

agatanowa napisał(a)

vivo, już mi kiedyś polecałaś gorąco Lagunę. Proszę napisz mi jeszcze, jak ze stanowiskiem, czy może być półcien? (tak z 6 h słońca w ciągu dnia)

Agatko, ja mam z dwóch stron domu, od południowej i zachodniej gdzie słońce jest od godz. trzynastej do wieczora i widzę, że mają się dobrze.
Literatura podaje, że sześć godzin wystarcza
viva 23:51, 05 cze 2014

karolina_nowak napisał(a)
Na wiosnę siałam rutewki, wzeszły ładnie, część sadzonek posadziłam do gruntu i były tak delikatne że spaliło je słońce ledwie żyją. czy one mogą być w pełnym słońcu czy wolą być w lekkim półcieniu. Pozdrawiam

Karolino, moje rutewki rosną w pełnym słońcu i dają radę. Trzeba je tylko podlewać jak jest bardzo sucho. Swoje zbyt wcześnie wysadziłaś do gruntu, pewnie były jeszcze słabe.
Którą rutewkę siałaś?. Gratuluje sukcesu, bo ja z nimi mam pecha albo brak wiedzy