Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

viva 23:25, 29 maj 2014

agniecha973 napisał(a)
I ja przyleciałam zwabiona wpisami, ale już się załapałam na kilka zdjęc. Czekam na resztę, bo z tonu głosu wnioskuję, że będą
Moje Louise O. mają trochę cienia do południa i jeszcze w pąkach, ale czekam cierpliwie, lada dzień pękną.

Agnieszko, moja ma też słońce dopiero od 13 ale rośnie blisko domu, ma cieplej. Ona należy do tych szybciutkich. Lubię jej kwiaty w tej fazie

viva 23:29, 29 maj 2014

akanta napisał(a)
Wpadłam na piękności no i się nie zawiodłam.Posłonek mi podmarzł i jeszcze nie kwitnie ...a pięknie ci sterczy Przetacznik.Też go kupiłam z ciekawości i dla pięknej barwy ale podejrzewałam,że się będzie pokładał.

Aniu, ja na swoje posłonki zawsze kładę gałązki iglaste, bo inaczej tez bardzo podmarzałyby
przetacznik też kupiłam dla koloru , pięknie stoi. Bardzo się wyróżnia na rabacie

monteverde 23:30, 29 maj 2014

viva napisał(a)
Najwyższa pora nadrobić zaległości Bardzo dziękuję, że zaglądacie do mnie jeszcze. U mnie notoryczny brak czasu
Róże zaczynają dopiero kwitnienie. Szaleństwa nie ma, w większości w pąkach.
W tej chwili największą radość sprawia mi Louise Odier. Taki mam widoczek nad poręczą przy ganku. Zapachu niestety nie mogę przekazać

Pierwsze kwiatki Winchester Cahtedral
-

Kwitną piwonie, ta miała być Coral Chram

I jedna i druga róża u mnie jeszcze w pakach zapach znam posłonka też nigdy nie sadziłam ale będę oglądała u Ciebie ja kiedys kupilam chyba z 6 odmian ITOHA jeszcze w rajskim a przysłali mi jak sie potem okazało chińskie Coral Charm nie masz ale ta też piękna
viva 23:35, 29 maj 2014

monteverde napisał(a)

To się będzie działo na rabacie a piwonia z rutewka pięknie wygląda Coral Fay śliczna a ten mak też ładny

Aniu, mak może i ładny ale on jest posadzony na rabacie gdzie taki kolor absolutnie mi nie pasuje.
Jest to chyba inny gatunek maku niż te, które miałam dotychczas. Bardzo gruba, silna sadzona i pojedyncze kwiaty trzymają się długo.
Te przekwitają bardzo szybko

viva 23:42, 29 maj 2014

EPODLAS napisał(a)
A mnie zauroczyły posłonki. Śliczne kwiatki, warto by je mieć w ogrodzie. Pięknie u ciebie, ale chyba się powtarzam

Bożenko, mnie też się podobają posłonki, a jak je pszczółki uwielbiają. Jest ich zawsze mnóstwo i słychać je z daleka. Kwiaty mają otwarte od 6 rano do 13.
Dla Ciebie biały

monteverde 23:46, 29 maj 2014

viva napisał(a)

Aniu, mak może i ładny ale on jest posadzony na rabacie gdzie taki kolor absolutnie mi nie pasuje.
Jest to chyba inny gatunek maku niż te, które miałam dotychczas. Bardzo gruba, silna sadzona i pojedyncze kwiaty trzymają się długo.
Te przekwitają bardzo szybko

a te z tego zdjęcia miałam w rajskim, nawet gdzieś nasionka mam na tym zdjęciu kolor wyszedł pomarańczowy ale są czerwone chcesz? a tamtego przesadź
viva 23:53, 29 maj 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Ach, Vivo! Same śliczności! Trudno opisać, co czuję patrząc na te fotki. Twój ogród wzorcowy

Pięknie wyglądają irysy wśród bylin, chyba odgapię ten sposób sadzenia, może zdrowsze będą?
Podpierasz piwonie?
Jak tam rutewka mniejsza? Wzeszła? U mnie jakby ruszyła się, ale równie dobrze mogą to być jakieś chwaściki. Czekać trzeba

Ach Basiu!, jaka jesteś miła
Tutaj ile ogrodów tyle wzorów, każdy ma swój
Irysy sadzę między bylinami, bo przekwitnieniu nie dużo pustego miejsca. Nie sądzę by z tego powodu miały mniej chorować. Zauważyłam, że to zależy od odmiany. Najbardziej chorują te stare odmiany jak te moje żółte w dużej kępie. Już w tej chwili liście są w plamy, inne zdrowe.
Dla piwonii mam zrobione metalowe obręcze. Te, które maja po kilka kwiatów przywiązuję do patyczków (staram się zamaskować )
Z rutewką klops ale się nie poddam, będę jeszcze szukać informacji o sianiu
viva 00:01, 30 maj 2014

monteverde napisał(a)

I jedna i druga róża u mnie jeszcze w pakach zapach znam posłonka też nigdy nie sadziłam ale będę oglądała u Ciebie ja kiedys kupilam chyba z 6 odmian ITOHA jeszcze w rajskim a przysłali mi jak sie potem okazało chińskie Coral Charm nie masz ale ta też piękna

Tak to jest z tymi zakupami. Nie sposób wszystko kupić kwitnące i jest kot w worku.
Moja pomylona (niestety nie jedna) jest śliczna, ma kolor ciemnego wina, mój aparat przekłamuje ten kolor
viva 00:04, 30 maj 2014

monteverde napisał(a)

a te z tego zdjęcia miałam w rajskim, nawet gdzieś nasionka mam na tym zdjęciu kolor wyszedł pomarańczowy ale są czerwone chcesz? a tamtego przesadź

Aniu, bardzo dziękuję ale to jest ten sam mak, który już mam. Kolor też jest ciemniejszy niż na zdjęciu
agniecha973 00:07, 30 maj 2014

Ja kupiłam w tym roku kłącza maka Bolero. Czekam na kwitnienie. Ciekawe czy to będą te