viva
11:44, 10 lut 2012
Witam miłych gości, widzę, że moje zdjęcie z agapantem narobiło trochę zamieszania, to tylko złudzenie, że rośnie w gruncie. Uprawiam je w donicach i mimo trudu z przechowywaniem nie narzekam, bo bardzo mi się podobają. Pozostały jako jedne z niewielu roślin, które przechowuję przez zimę, teraz kiedy już rabaty zapełniły się roślinami coraz bardziej odchodzę od donic. Agapanty na tyle podobają mi się, że mam już wyhodowanych następnych 10 z własnego siewu i w tym roku zakwitły.
Drugą rośliną, którą bardzo lubię mimo trudu wykopywania jest eukomis, wymyślam co roku dla niej inne miejsce, w tym roku było tak
Eukomis jest ozdobna przez cały rok, od momentu wyjścia rozet liści z ziemi, poprzez kwiaty, aż do przymrozków, wtedy wykopuję.
Łucjo, może z tymi wężami coś jeszcze wymyślimy.
Monteverde, o warzywniku trudno mi nawet wspominać,, bo marchewki, czy pietruszki już nawet nie próbuje wysiewać, udaje mi się tylko fasolka szparagowa niska, cukinia, rukola no i truskawki, będę jeszcze próbować może jeszcze jakieś warzywo polubi nasz ogród.
Wejście do domu, widok z okna kuchennego, róża flamentarz
rabaty przy domu
rabaty przed domem
Drugą rośliną, którą bardzo lubię mimo trudu wykopywania jest eukomis, wymyślam co roku dla niej inne miejsce, w tym roku było tak
Eukomis jest ozdobna przez cały rok, od momentu wyjścia rozet liści z ziemi, poprzez kwiaty, aż do przymrozków, wtedy wykopuję.
Łucjo, może z tymi wężami coś jeszcze wymyślimy.
Monteverde, o warzywniku trudno mi nawet wspominać,, bo marchewki, czy pietruszki już nawet nie próbuje wysiewać, udaje mi się tylko fasolka szparagowa niska, cukinia, rukola no i truskawki, będę jeszcze próbować może jeszcze jakieś warzywo polubi nasz ogród.
Wejście do domu, widok z okna kuchennego, róża flamentarz
rabaty przy domu
rabaty przed domem