Danusiu doszłam do strony 500 i nie umiem znaleść informacji co to za buk, jest tak zjawiskowy , że zachorowałam na niego, plis podaj nazwę muszę go mieć
To okaz dla kolekcjonerów, w ogrodzie powinien być wyeksponowany, ale moim zdaniem ozdobą ogrodu powinno być co innego, raczej rośliny kwitnące, hortensje, różaneczniki, żurawki i inne takie.
Ja tam się za bardzo tymi iglastymi rarytasami nie zachwycam. To jest to samo co zwykły świerk, tylko młode przyrosty są żółte. Jako soliter ? - zbyt mało atrakcyjny, a jako żółty żywopłot? bo ja wiem, wolę zwykłe świerki i zieleń.
Buka ucinałam delikatnie na rozgałęzieniach pędów, podobało mi się potem jak ślicznie przyrastał i zwisały młode gałązki. Jednak w tym roku cięcie musi być radykalne, bardzo radykalne, nie wiem il.e będę czekać na nowe listki, aż się tego boję, bo zostanie goły pieniek(
Chyba tą akcję pokażę w Mai w ogrodzie jeśli zechcą przyjechać akurat, no i podnośnik być może się wynajmie, to i przy okazji zrobię fotki z "nieba" jak planowałam.