Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

monteverde 00:58, 18 kwi 2013

Danusiu piękne porządki, wspaniali pomocnicy, aż miło popatrzeć jaka fajna praca rodzinna mam smutna wiadomość, moje kordyliny padły całą zimę ładnie wyglądały, aż nagle na listkach pokazały się czarne plamy, listki zaczęły schnąć i odpadać, a potem pióropusze się złamały, nie wiem co się stało, może miały za ciemno stały w kancelarii
Ewa 06:30, 18 kwi 2013

Danusiu pozdrawiam również
O moje kordyliny też się martwię
Milka 11:27, 18 kwi 2013

Danusiu, jak będzie chwilka, nigdzie nie znalazłam info, w jakim miesiącu przycinać głogownik, jedne będą w formie żywopłotu, dotarły wcześniej i te na pniu?
i ile razy?
pozdrawiam, u nas prawie lato, dziewczyny i chłopcy szaleją, gremialne rozbieranie
Eve 11:52, 18 kwi 2013

Irenko głogowniki będą teraz kwitły Więc cięcie później zdecydowanie, we Włoszech tną je po kwitnieniu, tak widziałam

Witaj Danusiu

Też czekam na Twoje zdjęcia. Jak zobaczyłam te ze sprzątania ogrodu po zimie to powiedziałam do M, no teraz to już na pewno wiosna do nas zawitała, u Danusi posprzątane, koniec zimy

Pozdrówka z gorącego Opola! U nas teraz + 23 w cieniu oczywiście
Milka 12:44, 18 kwi 2013

Ewcia, dzięki
czyli u was jak i u nas
Kondzio 22:11, 18 kwi 2013

Danusiu kofam i ściskam hi hi hi
ana_art 22:37, 18 kwi 2013

Danusiu wiem, że teraz pewnie nie wiesz jak się nazywasz ale czytałam o fotkach z prac i sobię myśle gdzie one? buziaki
asiast 11:12, 19 kwi 2013

Witam
Jestem zupełnie nowa na ogrodowisku. Ogród mam od niedawna więc szukam inspiracji i jestem pod wrażeniem zdjęć Danusi (a raczej ogrodu
Od razu zapytam jeśli można. Danusiu jak nazywają się te ogromne kwiaty w donicach. Podejrzewam hortensje, ale czy to jest jakaś specjalna odmiana do donicy bowiem wszędzie gdzie oglądam to hortensje są wielkimi krzakami , a ja też chciałabym umieścić je w donicy.
Z góry dziękuję za pomoc i lecę czytać wcześniejszy wątek
Gardenarium 11:41, 19 kwi 2013

monteverde napisał(a)
Danusiu piękne porządki, wspaniali pomocnicy, aż miło popatrzeć jaka fajna praca rodzinna mam smutna wiadomość, moje kordyliny padły całą zimę ładnie wyglądały, aż nagle na listkach pokazały się czarne plamy, listki zaczęły schnąć i odpadać, a potem pióropusze się złamały, nie wiem co się stało, może miały za ciemno stały w kancelarii

A czy czasem je mróz jesienią za bardzo nie przyłapał? Może za mokro miały. Jak nic choróbsko grzybowe się wdało. Ja swoje dwie czerwone też to samo i wyrzuciłam, moje podmarzły jesienią.

Instagram Ogrodowiska
AgnieszkaW 11:43, 19 kwi 2013

Danusiu, zaglądam i pozdrawiam. Pewnie jesteś teraz mocno zapracowana, no i jeszcze ten sprzęt. Słoneczka i ciepełka, i chwiluni relaksu życzę.