Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

00:21, 08 sie 2013
No i co ja mam napisać? Że siedzę z rozdziawioną gęb...oczy okrągłe jak spodki...
Danusiu co Ty chcesz zmieniać? U Ciebie sam perfekcjonizm,każdy detal to majstersztyk...
atena35 07:37, 08 sie 2013

Gardenarium napisał(a)
Troszkę porannych (wcześnie koło 6) zdjęć. U nas popadało malutko po południu, a cały dzień skwar. Pozdrawiam gorąco

Dziękuję kochana za te widoczki
Lukas 09:54, 08 sie 2013

Świetnie, stożki z cisów przy wejściu robią niesamowite wrażenie, podobnie jak limka. Żeby się tylko nie położyła od takiego ciężaru. I kanciki też chyba robiłaś? Ostre jak brzytwa
Welka 10:13, 08 sie 2013

Mam ostatnio rewolucję w ogrodzie i praktycznie na nic nie mam czasu, ale tak sobie pomyślałam, że u Szefowej to cudne zdjęcia pooglądam i się nie zawiodłam Hortensja przepiękna! Ogród cudny!
Lukas 12:17, 08 sie 2013

Danusiu jak suszyć kwiaty hortensji? mam ogrodową w donicy, już przekwita i chciałbym ją wysuszyć, może przydałaby się na dekoracje jesienne
Debra 21:01, 08 sie 2013

Szefowo Danusiu, żyjesz?
Cisza taka, pewnie przemeblowanie ogrodowe, ale przy tej pogodzie...

No Afryka w Warszawie, powietrze parzy...

Pozdrawiam i życzę siły przetrwania.

A, na ugryzienia dobrze jest to miejsce wstawić pod gorąca wodę. Działa tak, jak przy zastrzale.
Gabisia 21:13, 08 sie 2013

Danusiu,
zdjęcie domku z mieszkańcami (chyba) dla Ciebie:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2260-ogrod-dla-roslin-o-mocnych-nerwach?page=131#post_3
Cleo 21:49, 08 sie 2013

Danusiu, widziałam Twój ogród już kilkanaście razy i wciąz się nie mogę napatrzeć..
Podpowiedz mi proszę, czy tuja wschodnia Aurea Nana poradzi sobie w cieniu i będzie ładnie rosnąć? Czytałam, że powinno się ją sadzić w słońcu wtedy igły wyglądają najpiękniej. Jeśli znajdziesz chwilkę to zajrzyj do mnie proszę, spojrzysz swoim okiem na to co stworzyłam
Gardenarium 21:53, 08 sie 2013

Lukas napisał(a)
Danusiu jak suszyć kwiaty hortensji? mam ogrodową w donicy, już przekwita i chciałbym ją wysuszyć, może przydałaby się na dekoracje jesienne

Suszenie kwiatów hortensji

Kwiaty hortensji wspaniale zdobią dom. Oprócz kwiatów ciętych w sezonie, mogą być również suszone, tak aby ich piękno było zachowane przez długi czas. Z suchych kwiatostanów wykonujemy kompozycje florystyczne.

Wycinamy je pod koniec sezonu, w przeciwnym wypadku zmarznięte nie zaschną w odpowiedniej formie. Najlepsze są gatunki o kulistych kwiatostanach. Podczas suszenia ( w chłodnym i przewiewnym, suchym miejscu, w cieniu) hortensje stają się "papierowe" zachowując wyblakły kolor.

Tutaj jest o suszeniu https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/199-hortensje-sadzenie-i-pielegnacja

Instagram Ogrodowiska
Kondzio 21:57, 08 sie 2013

Danusiu buziam i ściskam bardzo mocno hi hi hi