Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

anna_pisalska 11:13, 09 sie 2013

Witaj Danusiu Przeczytałam w artykule "Co robimy w ogrodzie w sierpniu", że powinnam mocno przyciąć Wisterię. Podpowiedz mi proszę jak to zrobić

W tym roku pierwszy raz wypuściła mały mizerny kwiat
Debra 11:15, 09 sie 2013

Gardenarium napisał(a)

Żyję i pracuję, pomimo upału, a dziś wyglądam jak upiór w operze po całym dniu na słońcu, co prawda posiedziałam trochę pod parasolem z drzewa i polewałam sobie od spodu mgiełkę z węża ogrodowego. Chłodziło świetnie

Oooo, to ten fotel i ten wiąz

Taka mgiełka z wody pomaga najlepiej. Tez tak robie, oprócz prysznicowania w ogrodzie. Fotel bardzo elegancki i w swietnym kolorze.

A suchy murek piękny, będzie jeszcze pewnie obsadzony. Uwielbiam murki
Miłego dnia życzę.
12:25, 09 sie 2013
anna_pisalska napisał(a)
Witaj Danusiu Przeczytałam w artykule "Co robimy w ogrodzie w sierpniu", że powinnam mocno przyciąć Wisterię. Podpowiedz mi proszę jak to zrobić Moja wygląda tak

W tym roku pierwszy raz wypuściła mały mizerny kwiat

Mam też glicynię,męczy się w donicy już drugi rok.Zastanawiam się czy posadzić przy trejażu bo to silnie rosnące pnącze,kratę raz dwa oberwie czy szykować jakąś konstrukcję raczej metalową,sama nie wiem..
Gabisia 14:55, 09 sie 2013

Danusiu, pomocy - co o tym myślisz:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/483-cis-taxus?page=43#post_2
Ewkakonewka 16:44, 09 sie 2013

Witam pięknie, podziwiam ogród i niesamowitą wiedzę od dawna
Od momentu jak zobaczyłam 'Ogród nie tylko bukszpanowy", a potem Ogrodowisko mam rewolucję w głowie i .... idzie ta rewolucja małymi krokami do ogrodu.
Dziękuję za ogrom wiedzy z której mogę korzystać i gratuluję stworzenia tak wspaniałego miejsca.
Pozdrawiam i dalej będę 'podglądać"
Milka 16:53, 09 sie 2013

Danusiu, to siedzenie na fotelu i migiełka na pewno fajna ja się taplałam w błocie, a potem myłam pod szlaufem, też fajnie było buziam
Gardenarium 16:57, 09 sie 2013

anna_pisalska napisał(a)
Witaj Danusiu Przeczytałam w artykule "Co robimy w ogrodzie w sierpniu", że powinnam mocno przyciąć Wisterię. Podpowiedz mi proszę jak to zrobić

ucinasz wszystkie gołe "witki" i skracasz pędy na 4-6 oczek.

Instagram Ogrodowiska
kaisog1 16:58, 09 sie 2013

"Gołe Witki" hihihihiihihiih
dorciabe 17:00, 09 sie 2013

Danusia cudnie u Ciebie i jak upał i jak pada.
Gardenarium 17:01, 09 sie 2013

Anulka napisał(a)

Mam też glicynię,męczy się w donicy już drugi rok.Zastanawiam się czy posadzić przy trejażu bo to silnie rosnące pnącze,kratę raz dwa oberwie czy szykować jakąś konstrukcję raczej metalową,sama nie wiem..

Glicynia potrafi byc naprawdę niebezpieczna, może spowodować katastrofę budowlaną. Nie dawaj jej na słabe podpory

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies