Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

ana_art 12:27, 05 lis 2012

Jak w stolicy przestało padać to jest nadzieja , ze u mnie przestanie padać wieczorem, bo póki co masakra totalna...
Gardenarium 12:28, 05 lis 2012

Chyba szybciej przejaśni się niż wieczorem.

Instagram Ogrodowiska
ana_art 12:36, 05 lis 2012

U Ciebie tak u mnie raczej nie, przeważnie mamy pół dnia różnicy w pogodzie
Justyna 12:44, 05 lis 2012

Witaj serdecznie Danusiu (pozwalam sobie na taką bezpośredniość, wnioskując, że taki model komunikowania obowiązuje na forum, jeśli się mylę popraw mnie)!

Po pierwsze dziękuję za to robisz, za Twoje liczne aktywności - ogrody, forum, publikacje. Dostarczasz wiedzy, inspiracji, stwarzasz możliwosci wymiany doświadczeń, radości i problemów. Podziwiam!
Zanim trafiłam na forum widziałam efekty Twojej pracy w mediach. Twój ogród po raz pierwszy widziałam u Mai. Bardzo mi się spodobał. Jest taki przemyślany, dopieszczony, ciepły i uporządkowany. Bardzo podobają mi się formy kuliste, to jedne z moich ulubionych motywów w ogrodzie. No i mam duży sentyment do bukszpanów, kojarzą mi się z babcią, to najstarsza ozdobna roślina, jaka rośnie w moim ogrodzie.
Powiedz jak sie ma u Ciebie Stewarcja (kwitła, jak po zimie, kora się łuszczy)? Widziałam, jej jesienne zdjęcia, ładnie się przebarwiała.
Serdecznie
Milka 13:06, 05 lis 2012

Sesja hortensji ..bajeczna! niesamowite, że jedna roślina ma aż tyle wcieleń i cieszy o każdej porze roku, ale bezsprzecznie opcja biała najbardziej mi się podoba, biała - kwitnąca

a teraz idę pooglądać trawy, na pewno nie jedna mnie zachwyci; wiem przynajmniej jakich traw już nie chcę, np. Miłki Okazałej, bardzo się pokłada a kwiatostan lekko się wybarwia, chyba carex evrgold i hakone najmniej mnie rozczarowały;
u nas wczoraj miało być słońce, a w końcu cały czas siąpiło; dziś też burawo, ale ciepło, oby dalej bez śniegu i mrozu, to już jestem przeszczęśliwa
zatem życzę słońca
bea_ta 13:24, 05 lis 2012

Witam Danusiu,
niezmiennie u Ciebie jest pięknie
Dorka 13:30, 05 lis 2012

Gardenarium napisał(a)
Jeśli masz dużo miejsca, to mogą być większe niż moje nawet Ja swoje mocno ograniczam z powodu wielkiego zagęszczenia.

oj będę eksperymentować wiosną, jestem niesamowicie ciekawa efektów ale patrząc na Twoje wydaje mi się, że będzie to wyglądać bosko
Gardenarium 13:59, 05 lis 2012

Justyna napisał(a)

Powiedz jak sie ma u Ciebie Stewarcja (kwitła, jak po zimie, kora się łuszczy)? Widziałam, jej jesienne zdjęcia, ładnie się przebarwiała.
Serdecznie

Stewarcja ma dwa owoce, ma się dobrze, ale będę ją wysadzać, jednak nie spełniła moich oczekiwań co do kwitnienia. Pąków było dużo, ale kwitnienie z nich jakieś pojedyncze, tylko jeden dzień kwiatek, tak że spektakularnego efektu, jakiego się spodziewałam - nie było

Kora jeszcze nie odpada, ale drzewko ma ładny pokrój. Liście się przebarwiają też ładnie.

Instagram Ogrodowiska
Urszulla 15:02, 05 lis 2012

Danusiu, dziękuję za fajerwerki. Spełniasz wszystkie życzenia nasze Jestem pełna podziwu dla Ciebie
Ginger 19:04, 05 lis 2012

Noooo Danusiu Horti jako modelka ideał