Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Magda70 20:59, 06 lis 2012

popcarol napisał(a)
Ja lubię robić innym prezenty; a te które dostaję... hmm rzadko kiedy trafione... pod choinkę roślinki nie dostanę - nie sezon trudno!!

No właśnie... ja też lubię robić komuś prezenty, ale u nas nawet się tak utarło, ze każdy mnie pyta co komu kupić więc dają kasę i kupuję 1 konkretny prezent od wszystkich - bo wiem co ten ktoś chce - bo slucham i pytam. Ale jakoś w drugą stronę to nie działa - na razie mam nadzieje

Roślinki nie dostanę ani pod choinkę ani na urodziny bo jestem listopadowa hehe o ja biedna i pokrzywdzona
barbara_kraj... 21:02, 06 lis 2012

Prezenty? Tylko wnuczętom szykuję!
Gabisia 21:24, 06 lis 2012

A ja najbardziej lubię prezenty - niespodzianki. W tym roku jednak będzie wyjątkowo inaczej, bo rozesłałam wszystkim link do sklepu Ogrodowiska i zażyczyłam sobie cała kolekcję narzędzi A co!
Gardenarium 21:38, 06 lis 2012

Gabi, masz rację, chyba że jest to nowy obiektyw, albo wypasione narzędzia... lubię te swoje zabawki ogrodnicze

A dziś właśnie robiłam nowe zamówienie na to czego brakuje i nowości z Bentleya - seria GOLD CUT

Instagram Ogrodowiska
Basia32 21:45, 06 lis 2012

Danusiu, czy należy krzewy okrywać na zimę? Jeśli tak, to które? Ostatnio usłyszałam od pana w szkółce, żeby tego nie robić, bo na wiosnę rośliny pod okryciem się "zaparzają".... Mnie to najbardziej chodzi o krzewuszkę, hibiskusa, wiśnię ozdobną, pęcherznicę, kosodrzewinkę, wierzbę hakuro i coniki. Czy coś z tego powinnam otulić białą zimową agrowłukniną? Taki ze mnie laik
Gardenarium 21:50, 06 lis 2012

Hibiskusa tylko owiń, ale nie teraz, jak przyjdą mrozy, no i kopczyk z kory na bryłę jemu zrób.

O okrywaniu masz dużo u nas

https://www.ogrodowisko.pl/szukaj?utf8=%E2%9C%93&q=przygotowanie+ogrodu+do+zimy

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/214-jak-przygotowac-ogrod-do-zimy

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1044-okrywanie-roslin-na-zime

Instagram Ogrodowiska
monteverde 21:52, 06 lis 2012

Gardenarium napisał(a)
Gabi, masz rację, chyba że jest to nowy obiektyw, albo wypasione narzędzia... lubię te swoje zabawki ogrodnicze

A dziś właśnie robiłam nowe zamówienie na to czego brakuje i nowości z Bentleya - seria GOLD CUT

Z tego co już mam z Ogrodowiskowego sklepu jestem bardzo, ale to bardzo zadowolona,bez kadzenia a zbieram na następne narzędzia, nie tak dawno ukradziono mi mezzalunę z Friskarsa to mus kupić z Bentleya pozdrawiam Danusiu
Magda70 22:18, 06 lis 2012

Gabi napisał(a)
A ja najbardziej lubię prezenty - niespodzianki. W tym roku jednak będzie wyjątkowo inaczej, bo rozesłałam wszystkim link do sklepu Ogrodowiska i zażyczyłam sobie cała kolekcję narzędzi A co!

Dobre! Też tak chyba zrobie Tylko, ze znając życie sama będę musiała zamówić bo akurat jestem tą , która robi wszystkim zakupy internetowe. Reszta nie lubi bawić się w te klocki.
Ale przynajmniej będzie gwarancja fajnych prezentów...
Danusiu mam nadzieję, że masz wystarczającą ilość narzędzi w sklepie?!
Gardenarium 22:21, 06 lis 2012

Nigdy nie wiem czy wystarczy, ale zamówiłam brakujące mam nadzieję że szybko przyjdą

Dodatkową reklamą będzie pismo Magnolia, gdzie pojawi się skrzyneczka z narzędziami, wysyłałam też zdjęcie noża szpadelka do kantów.

Instagram Ogrodowiska
Dorka 23:16, 06 lis 2012

Gardenarium napisał(a)
a właściwie to wcale nie chcę prezentów, wolę pojechać gdzieś. A jak u Was?

Eeeeeeeeeeeeeeeeee, prezenty to prezenty, ale Ty piszesz Danusiu, że w Święta wyjechać ??? wiem, że dużo ludzi wyjeżdża z Polski w Święta a ja uważam, że nasze spotkania rodzinne w Święta są cudowne !!!