Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

nieszka 11:46, 02 mar 2013

I jeszcze się chciałam pochwalić że w zeszłą niedzielę nacięłam gałązek hortensji i derenia. A dziś przy świetle dziennym dojrzałam że pąki hortensji się zielenią. Może po tym nieudanym eksparymencie z pelargoniami jeszcze będzie ze mnie hodowca

nieszka 11:47, 02 mar 2013

vita napisał(a)

No, Aga, nie dobijaj mnie. Dużo śniegu i ani jednaj połaci od niego wolnej. Chyba nie zajrzę na forum przez dwa tygodnie.

A czy Ty czasami nie masz swojego ogrodu lekko w dolinie??
kraania 12:49, 02 mar 2013

nieszka napisał(a)
I jeszcze się chciałam pochwalić że w zeszłą niedzielę nacięłam gałązek hortensji i derenia. A dziś przy świetle dziennym dojrzałam że pąki hortensji się zielenią. Może po tym nieudanym eksparymencie z pelargoniami jeszcze będzie ze mnie hodowca

Nieszka a jaką hortensję rozmnażasz? Ja swoich Anabellek jeszcze nie ruszam, może za tydzień? W ogóle myślałam, że dzisiaj coś zrobię w ogrodzie, ale dzisiejszy dzień zaczęliśmy od wizyty u lekarza. A teraz siedzę w domu z Oskarkiem i czekam na telefon od lekarki z wynikami badań...
Milka 13:05, 02 mar 2013

A mnie psiaki odgryzły gałązki z pakami, więc wsadziłam w grunt, może też coś będzie
życzę powodzenia
Ewa4 13:46, 02 mar 2013

Aga na pocieszenie powiem Ci że moje pelargonie też cos licho w tym roku sie ukorzeniają na 20 sadzonek zostało mi 8 nigdy mi tego nie robiły a w tym roku taki numer ale masz hortensje w wodzie mnie nigdy nie udaje się ich ukorzenić ale kilka dni temu załatwiłam sobie hortensje sadzonkę i czekam żeby ziemia odmarzła co mi znajoma wykopie oby się tylko nie rozmyśliła.Pozdrawiam
ewa004 15:37, 02 mar 2013

A jakie hortensje ty w taki sposób rozmnażasz ?
gusiarz 19:18, 02 mar 2013

Aga - jak chcesz rozmnożyć derenia - ja dzisiaj ciachałam i też zostawiłam gałązki do hodowli - to po prostu wepchnij patyk 30 cm do ziemi na 4/5 jego długości. Patyczek utnij skośnie u góry a prosto u dołu. Można szpadel wbić w ziemię i po jego wyjęciu w tę szczelinkę patyczki wsadzić. I gotowe...
Nie wiem czy masz program Domo - jeśli tak to obejrzyj program Gardener's World pn-pt 20:40. Super program o ogrodach angielskich. Cudna wiosenka u Ciebie
Gosiniak 14:04, 03 mar 2013

nieszka napisał(a)

Ja to jeszcze się muszę jakieś mądrej głowy podpytać jak to zrobić żeby w jednym poście kilka postów zacytować jednocześnie. Wiesz może???

Ja to robię za pomocą kopiuj-wklej
Robię cytuj, odpowiadam, kopiuję całą treść, znowu cytuj na kolejnym poście, wklejam poprzedni do otwartego i znowu piszę, następnie kopiuję, itd.
Gosiniak 14:09, 03 mar 2013

Ogród super wygląda po zimie,
czuję, że ja też w tym roku poeksperymentuję z rozmnażaniem hortensji, szkoda tych patyków wyrzucać, a nóż widelec coś będzie
Buziaki
margi 09:25, 04 mar 2013

Gosiu poeksperymentuj jak coś się przyjmie chętnie przygarnę