Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Milka 15:58, 08 maj 2013

Tulipany szaleją, slicznie

edit; jaśminowce tniemy po przekwitnięciu, zawiązują kwiaty jak forsycja
gierczusia 11:16, 09 maj 2013

nieszka napisał(a)

Z tą kierowniczką to pewnie mój M. by się z łatwością z Tobą zgodził

Chyba większość mężczyzn tak ma
gierczusia 11:17, 09 maj 2013

Skarżą pod tarasem zapiera dech w piersiach .. Gratuluję ,jest supi
aniula 14:20, 09 maj 2013

Ale tulipany u Ciebie szaleją. Te fioletowe bardzo mi się podobają.
Coraz piękniej masz.
A u mnie coraz większy bałagan - przesadzanie, prace rozbiórkowe się zaczynają, znowu pełno rupieci...
beta 14:48, 09 maj 2013

Aguś...ślicznie u Ciebie...ten Twój ogród to taki wyczesany, taki zadbany i czyściutki...a kanciki pierwsza klasa...dodały mu elegancji....ja tez się zapytowuję, jak Ty to robisz?
eliza3 15:50, 09 maj 2013

Tulipany piękne, zresztą wszystko wymuskane
Debra 20:04, 10 maj 2013

nieszka napisał(a)

Warto warto. Jedyny ich feler to zasychające liście...Najlepiej posadzić gdzieś koło host albo liliowców.

No właśnie te liście! Może na jesieni pomyslę, jak liliowce się rozrosną.
A gdzie Ty ?
nieszka 21:28, 10 maj 2013

Debra napisał(a)

No właśnie te liście! Może na jesieni pomyslę, jak liliowce się rozrosną.
A gdzie Ty ?

Koniecznie przemyśl! Tulipany w liliowcach to jak dla mnie lepsza z opcji żeby liście zasychające jakoś ukryć
nieszka 21:35, 10 maj 2013

Eliza, dziękować

Betka, zwyczajnie, jestem maniaczką

Aniula, a widziałaś co się dzieje w okolicy mojego nowego garażu??? Minął tydzień i roboty anie drgnęły

Ela, przez te upały w ostatnich dniach tulipany na skarpie się szybciej kończą...

Irenka wiem wiem, tylko mi jaśminowiec jeszcze nigdy nie zakwitł. Aż do tego roku po obejrzałam już go sobie i ma pączki Ale się ciesze!
nieszka 21:44, 10 maj 2013

Margarete napisał(a)
Witaj Nieszko,
kolejny ogród z naszego forum który mnie zachwycił to twój. Przebiegłam przez twój wątek, sledziłam twoje plany, zmiany w układzie roslin, pozbycie sie palisady, zmniejszenie powierzchni kostki itd...podziwiam konsekwencje z jaka to wszystko robisz, umiejętnośc komponowania fajnych zakątków... super! A poza tym widze w twoim ogrodzie ogrom pracy, masz taki porzadek, takie kanciki... gratulacje!
Kompozycje u ciebie na pewno bedą dla mnie inspiracja, ja dopiero jestem na poczatku drogi ze swoimi zmianami choc ogód mój juz klika lat ma.... ale pod wpływem Ogrodowiska odkrywam w sobie jakiś taki zapał i chęć do zmian.

Mam pytanie techniczne bo własnie zamówiłam rozplenice (3 szt) i nie wiem i.e razem ich posadzic aby uzyskac taka łada kępe jak u ciebie na tej kwadratowej wysepce obok kamienia - na jednej z pierwszych fotek ?
Pozdrawiam goraco i na pewno jeszcz etu wpadnę.

Ależ mi się miło czyta takie opnie Dziękuję Ci bardzo! To podbudowuje i motywuje do działania

Co do rozplenic i tego zdjęcia o którym pisze to niestety są już one ŚP Poprzedniej, bezśnieżnej zimy mi wymarzły. Kupił co prawda w to miejsce nową, jedną ale chyba inny gatunek i nie jest już tak okazała.
Myślę że trzy rozplenice koło siebie to wystarczające na niezły efekt. Zaraz do Ciebie zajrzę