Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..?

nieszka 18:34, 22 sie 2013

AlicyaLK napisał(a)
Witaj Nieszka, u Madżenki pisałać o eko opryskach... możesz podać bardziej szczegółowy opis przygotowania takich mikstur? Bardzo mnie to interesuje

Alicja doczytałam że już Cię Debra skierowała do właściwego miejsca w kwestii Eko oprysków Bo tak naprawdę to Debra podawała mi przepisy na te mikstury
nieszka 18:35, 22 sie 2013

Debra napisał(a)

Za nic nie wiem co tu niedoskonałego
A co do miskantów, to masz rację, też by mi tutaj nieco przeszkadzały, chociaż same w sobie są przepiękne.

I chcesz powiedzieć że nie widzisz tej sterty desek??
nieszka 18:44, 22 sie 2013

agniecha973 napisał(a)

I mnie zainteresował oprysk z sodą.

Soda na czarną plamistość też zasłyszana od Debry aczkowiek nie zanotowałam proporcji i musiałam później szukać w internecie. I trafiłam na taką stronkę z chorobami róż:

http://www.oczarjk.pl/?act=258
Czyli do 1l wody dodajemy 1/4-1/5 łyżeczki sody + 1/2 łyżeczki oleju. Wstrząsamy i pryskamy.
Ja jednak zrobiłam tylko raz ten oprysk a tam podają że trzeba dwa razy w odstępie dwóch tygodni i nie jestem do końca zadowolona z efektów.
Natomiast mleko z wodą na mszyce rewelacja
nieszka 18:45, 22 sie 2013

jambosana napisał(a)
Ogród masz taki cudnie świeży, kolorowy, jakby to nie koniec lata i jakby nie było tych upałów i suszy. Pięknie !

Bo to jeszcze nie koniec lata Ja tam nie przyjmuję tego do wiadomości.
Sebek 18:55, 22 sie 2013

Coś ty dała tym miskantom???? Podziel się Moje chyba mają za mało ziemi, bo rosną na betonie....Ale przynajmniej żyją
Debra 19:09, 22 sie 2013

nieszka napisał(a)

I chcesz powiedzieć że nie widzisz tej sterty desek??

Nie widziałam!!! Dopiero jak napisałas, wróciłam oglądac te zdjęcia - malownicze te deski, to dlatego !
ewa004 20:22, 22 sie 2013

Agus u Ciebie tradycyjnie pięknie
Doczytałam że jakieś plany budowy altanki się rodzą ......mam nadzieję że Ty urodzisz wcześnie a później weźmiesz się za altankę
Dbaj o siebie i nie lataj z łopatą !!!!!
nieszka 20:25, 22 sie 2013

Sebek napisał(a)
Coś ty dała tym miskantom???? Podziel się Moje chyba mają za mało ziemi, bo rosną na betonie....Ale przynajmniej żyją

Właśnie nic im specjalnego nie dałam. Jakiś nawóz uniwersalny wiosnę jak pod całą resztę ogródka. Ale reszta dziwnie jakoś tak nie wyrosła
nieszka 20:27, 22 sie 2013

Debra napisał(a)

Nie widziałam!!! Dopiero jak napisałas, wróciłam oglądac te zdjęcia - malownicze te deski, to dlatego !

Oj bardzo malownicze. Zmieniają tylko co chwila miejsce swego zalegiwania. W tym roku jeszcze posłużą jako szalunek pod fundamenty do ogrodzenia a ostatecznie skończą jako ścianki szopki i obramówki do warzywniaka. Pełen recykling
nieszka 20:30, 22 sie 2013

ewa004 napisał(a)
Agus u Ciebie tradycyjnie pięknie
Doczytałam że jakieś plany budowy altanki się rodzą ......mam nadzieję że Ty urodzisz wcześnie a później weźmiesz się za altankę
Dbaj o siebie i nie lataj z łopatą !!!!!

Plany altanki są w mojej głowie od zimy. Ale muszą poczekać do przyszłego roku. Grunt że już jest podłoga.
Wykopałam dziś tylko dwa dołki pod świeżo zakupione hortensje