Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

justi 16:56, 01 lut 2013

A ja ciągle się opieram pokusie kupienia róż, po pierwsze nie wiem gdzie posadzić, a po drugie boję się że zmarnuję, bo nie lubię wykonywać oprysków, a róże bez tego to na mszyce narażone.
MilenaP 20:29, 02 lut 2013

justi napisał(a)
A ja ciągle się opieram pokusie kupienia róż, po pierwsze nie wiem gdzie posadzić, a po drugie boję się że zmarnuję, bo nie lubię wykonywać oprysków, a róże bez tego to na mszyce narażone.

Justi nie opieraj się tylko kupuj. Od czasu do czasu trzeba prysnąć, ale nie ma przy tym dużo roboty, za to zapach i widok, wszystkie trudy Ci wynagrodzi
gusiarz 20:51, 02 lut 2013

Milenko - pozdrawiam już w lutym. Lista różana powalająca. A wiśnia Kiku Shidare Zakura chodziła za mną...ale jednak bałam się, że przemarznie.
Gosiniak 21:03, 02 lut 2013

justi napisał(a)

Jak się boisz zacznij od okrywowych są praktycznie bezproblemowe Ja tak zrobiłam i się przekonałam że warto mieć w ogrodzie róże
Gosiniak 21:04, 02 lut 2013

Milenko pozdrawiam i miłego wieczorku życzę
MilenaP 19:25, 03 lut 2013

Wczoraj byłam na pierwszym obchodzie ogrodu w 2013 roku Na szczęście poza dziurami pokopanymi przez psa, odkryłam też coś fajnego są już na powierzchni szczypiorki nabytych na jesieni, przebiśniegów. Są też w drodze tulipany, narcyzy i żonkile Jeszcze miesiąc i zacznie się nowe życie!!!!
justi 21:07, 03 lut 2013

Milenko, jutro chyba ja pójdę na obchód u siebie, ale śnieg na rabatach leży więc nie wiem czy coś ujrzę. No i dużo błota po wykopach kanalizacyjnych , trzeba w tym roku od nowa o wszystko zadbać, a już byłam bliżej zakończenia. No nic trudno.
Gosia okrywowych też się obawiam, one duże i szerokie raczej? a rabaty juz wyznaczone mniej wiecej i nie wiem gdzie mialabym je wsadzic, chyba ze w drugiej czesci podwórka, ale tam to sajgon na razie .... dylematy kobiety no i blondynki

MilenaP 21:18, 03 lut 2013

justi napisał(a)
Milenko, jutro chyba ja pójdę na obchód u siebie, ale śnieg na rabatach leży więc nie wiem czy coś ujrzę. No i dużo błota po wykopach kanalizacyjnych , trzeba w tym roku od nowa o wszystko zadbać, a już byłam bliżej zakończenia. No nic trudno.
Gosia okrywowych też się obawiam, one duże i szerokie raczej? a rabaty juz wyznaczone mniej wiecej i nie wiem gdzie mialabym je wsadzic, chyba ze w drugiej czesci podwórka, ale tam to sajgon na razie .... dylematy kobiety no i blondynki

Justi piszesz o błocie po rozkopach kanalizacyjnych u mnie jeszcze wszystko przede mną oj, już widzę ile będzie z tym roboty Na razie też wszędzie mokro i brzydko. Ani grama śniegu. Oby do wiosny i do rozkopów, bo później to już będzie można to wszystko ogarniać.
Gosiniak 20:11, 04 lut 2013

A nie wzięłaś aparatu na pierwszy obchód, trzeba było uwiecznić te zieloniutkie kiełki, to wielka radość, jak już coś tam z ziemi wychodzi, koniecznie to nadrób
Zeta 20:20, 04 lut 2013

Gosiniak napisał(a)
A nie wzięłaś aparatu na pierwszy obchód, trzeba było uwiecznić te zieloniutkie kiełki, to wielka radość, jak już coś tam z ziemi wychodzi, koniecznie to nadrób

Dokladnie no...nie zrobiłas zdjęć?? Ja tu wiosny wyczekuje pstrykaj jej foty moze do mnie szybciej przyjdzie