Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

MilenaP 17:11, 28 sty 2013

Ku pamięci - wpadły mi w oko tulipany Madonna i Sapporo I Wiśnia Kiku Shidare Zakura

A temat tych róż koniecznie muszę jeszcze raz zgłębić
- Abraham Darby
- Alnwick
- Andre le Notre
- Aphrodite
- Ashmed Fairy
- A Shropshire Lad
- Astrid Grafin von Hardenberg
- Augusta Luise
- Ballerina
- Barock
- Biedermeier
- Blaze
- Bonica
- Cardinal Richelieu
- Claire Renaissance
- Claude Monet
- Colette
- Comte de Chambord
- Concerto
- Cottage Rose
- Charles Austin
- Charles de Gaulle
- Dolly
- Eden Rose
- Elfe
- Emotion
- Excelsa
- Falstaff
- Fellowship
- First Lady
- Gartentraume
- Giardina
- Graham Thomas
- Granny
- Gruss Aachen
- Hansa
- Heidi Klum
- Heritage
- Home&Garden
- Honore de Balzac
- Julia Child
- Kosmos
- Kórnik
- Kronenburg
- Laguna
- La Reine Victoria
- Lavender Dream
- LD Braithwaite
- Ledreborg
- Leonardo da Vinci
- Louise Odier
- Lykkefund
- Mme Isaac Pereire
- Maizner Fastnacht
- Maria Antoinette
- Maria Curie
- Mary Rose
- Meichavrin
- Moje Hammarberg
- Mozart
- New Dawn
- Octavia Hill
- Othello
- Parade
- Pastella
- Paul’s Himalayan Musk
- Perennial Blue
- Pilgrim
- Pink Hit
- Pink Pin’s
- Pirouette
- Polka
- Queen of Sweden
- Red Eden Rose
- Reine des Violettes
- Rhapsody in Blue
- Ritausma
- Rosarium Uetersen
- Sangerhäuser Jubiläumsrose
- Schneewittchen
- Sea Foam
- Sebastian Kneipp
- Serenade
- Sharifa Asma
- Stanwell Perpetual
- Swany
- Super Dorothy
- Tchaikovsky
- The Fairy
- The Fairy Komsta
- Veilchenblau
- Warwick Castle
- White Fairy
- White New Dawn
- White Rose
- Whilliam Morris
- William Shakespeare
- Winchester Cathedral
grazyna 20:16, 28 sty 2013

quote=MilenaP napisał(a)... liczone chyba w setkach róże angielskie Pani waścicielka dworku co rusz to przywoziła do ogrodu nowe nabytki w ilości sztuk kilku do kilkunastu ..., że ta Pani na pewno zna Ogrodowisko, bo przy nowych drzwiach stanęły kule bukszpanowe i białe hortensje A w ogrodzie zagościły stożki bukszpanowe, żywopłot z cisa i miskanty no i oczywiście pastelowe róże -)

------------------------

Milenko, w poprzednim, moim, wpisie miałam na myśli: Tą Panią i chyba wcześniej (niż wczoraj) oglądałam ten dworek i ogrom róż, a nie sprzedawcę z allegro

A przebieg sadzenia Twoich róz już oglądałam

A ta lista róż, to co to ? Twoje zachciewajki ? Wiesz, gdzie będziesz kupować ? To wszystkie ? Czy jeszcze coś dobierzesz
aneta230972 20:28, 28 sty 2013

Milenko- moja rozmowa ze starszym synkiem.
Antoś: mam nową koleżankę u starszaków
Ja: taaak? jak ma na imię?
Antoś: Milena
Ja: fajnie a jak się poznaliście?
Antoś: normalnie

Nie ma to jak rozmowa z 5-cio latkiem.
A ponieważ znam tylko jedną Milenkę ( Ciebie) więc tak jakoś mi się zabawnie zrobiło
beta 20:35, 28 sty 2013

Milenko

cóż to za lista!? chciejstw? i co znaczy -jeszcze raz zagłębić?-czyżbyś czytał już o tych wszystkich pięknościach?
MilenaP 22:37, 28 sty 2013

grazyna napisał(a)
quote=MilenaP napisał(a)... liczone chyba w setkach róże angielskie Pani waścicielka dworku co rusz to przywoziła do ogrodu nowe nabytki w ilości sztuk kilku do kilkunastu ..., że ta Pani na pewno zna Ogrodowisko, bo przy nowych drzwiach stanęły kule bukszpanowe i białe hortensje A w ogrodzie zagościły stożki bukszpanowe, żywopłot z cisa i miskanty no i oczywiście pastelowe róże -)

------------------------

Milenko, w poprzednim, moim, wpisie miałam na myśli: Tą Panią i chyba wcześniej (niż wczoraj) oglądałam ten dworek i ogrom róż, a nie sprzedawcę z allegro

A przebieg sadzenia Twoich róz już oglądałam

A ta lista róż, to co to ? Twoje zachciewajki ? Wiesz, gdzie będziesz kupować ? To wszystkie ? Czy jeszcze coś dobierzesz

Ależ się uśmiałam To się dwie baby dogadały a do tej listy to jeszczę dorzucę z 200 szt.
MilenaP 22:42, 28 sty 2013

aneta230972 napisał(a)

A ponieważ znam tylko jedną Milenkę ( Ciebie) więc tak jakoś mi się zabawnie zrobiło

Mileny są fajne, wiem coś o tym małe dzieci fajnie rozmawiają
Moje dziecko np. wiedząc o tym, że kompletnie nie umiem rysować, postanowiło zmienić ten stan rzeczy. Proponował zacząć się uczyć, rysując samochody! Później stopniowo obniżał poprzeczkę. W końcu stwierdził " nie bój się. Spójrz na to z innej strony. Rysowanie to jest tylko ruszanie kredką." no i jak Go nie kochać?
aneta230972 22:49, 28 sty 2013

MilenaP napisał(a)

Mileny są fajne, wiem coś o tym małe dzieci fajnie rozmawiają
Moje dziecko np. wiedząc o tym, że kompletnie nie umiem rysować, postanowiło zmienić ten stan rzeczy. Proponował zacząć się uczyć, rysując samochody! Później stopniowo obniżał poprzeczkę. W końcu stwierdził " nie bój się. Spójrz na to z innej strony. Rysowanie to jest tylko ruszanie kredką." no i jak Go nie kochać?

I dla takich chwil warto...... wszystko warto
MilenaP 23:04, 28 sty 2013

beta napisał(a)
Milenko

cóż to za lista!? chciejstw? i co znaczy -jeszcze raz zagłębić?-czyżbyś czytał już o tych wszystkich pięknościach?

Beta ja o nich czytałam, oglądałam strony polskie i zagraniczne, blogi, czaiłam się na "katalog róż" - żeby go kupić i autentycznie śniłam o nich po nocach I zrobiłam sobie taki mój własny katalog ze spisem odmian. Ma chyba z 60 stron w wordzie myślę jak Ci tą lekturę przemycić, żebyś miała o czym myśleć do wiosny buźka
grazyna 09:11, 29 sty 2013

"szalona" różomaniaczko masz ten zapał po swojej Mamie?

Kupuj, będziemy oczy cieszyć

beta 09:12, 29 sty 2013

MilenaP napisał(a)

Milenko

Beta ja o nich czytałam, oglądałam strony polskie i zagraniczne, blogi, czaiłam się na "katalog róż" - żeby go kupić i autentycznie śniłam o nich po nocach I zrobiłam sobie taki mój własny katalog ze spisem odmian. Ma chyba z 60 stron w wordzie myślę jak Ci tą lekturę przemycić, żebyś miała o czym myśleć do wiosny buźka

boszszszsz....Milenko....60 stron!...tosz to szok...to się napracowałaś Kobietko ...ale Ty z tych pracujących jeżeli chodzi o mnie to ja bardzo chętnie bym z niego skorzystała (nie wiem tylko czy mogę), ale tak sobie myślę, że to by mogła być niezła dawka wiedzy również dla innych pomyśl o tym! a na maila może być?