Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » zielonastrefa

zielonastrefa

MilenaP 17:14, 27 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Zobacz u Ani - mimo woli, ona ma to samo, nie wiadomo jak zareagują, trzeba być dobrej myśli, w końcu to zima i takie rzeczy się zdarzają.

U Ani rzeczywiście to co u mnie. Porobiłam nowe zdjęcia i przypłaciłam to anginą, bo oczywiście nie chciało mi się ubierać w kurtkę
Gosiniak 17:34, 27 sty 2013

Milena- bez kurtki biegasz, ja sobie nie wyobrażam, dobrze że zapalenia płuc nie dostałaś.
Dbaj o siebie, ogród nie zając nie ucieknie, kurtkę koniecznie zakładaj- to rozkaz
A ja z ciekawości zajrzę na all zaraz, nie rozumiem takich sprzedawców i klientów ich też nie, ja nawet jak bym była największą ignorantką, nie kupowałabym kota w worku. Raz jeden skusiłam się i kupiłam przez all róże, bo koło mnie nie było, później już się pojawiły i resztę dokupiłam na miejscu, różnica była ogromna, te z allegro były ze 3x mniejsze, do tej pory czyli po 2 latach nie mogą dorównać tym ze szkółki, więcej tak nie kupuję. A zapomniałam dodać, że cenowo minimalnie się różniły.
MilenaP 19:49, 27 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Milena- bez kurtki biegasz, ja sobie nie wyobrażam, dobrze że zapalenia płuc nie dostałaś.
Dbaj o siebie, ogród nie zając nie ucieknie, kurtkę koniecznie zakładaj- to rozkaz
A ja z ciekawości zajrzę na all zaraz, nie rozumiem takich sprzedawców i klientów ich też nie, ja nawet jak bym była największą ignorantką, nie kupowałabym kota w worku. Raz jeden skusiłam się i kupiłam przez all róże, bo koło mnie nie było, później już się pojawiły i resztę dokupiłam na miejscu, różnica była ogromna, te z allegro były ze 3x mniejsze, do tej pory czyli po 2 latach nie mogą dorównać tym ze szkółki, więcej tak nie kupuję. A zapomniałam dodać, że cenowo minimalnie się różniły.

Gosiu ja mam wszystkie rabatowe z Allegro. Kupiłam je za jednym zamachem, niewiele wtedy wiedząc o różach. Jedynym założeniem było to, by były ładne i w miarę niskie. Udało mi się, bo płaciłam za nie wtedy coś ok. 5 zł/szt. i w mojej paczce, w miksie, który kupiłam znalazły się Chopin, Peace, Queen ELizabeth. Tylko, że sama musiałam moje róże rozpoznać, bo sprzedawca powiedział mi że wybierał mi różne rabatowe Niby zgodziłam się na miks, ale myślałam, że dostanę info z nazwami, lub może będzie w stanie podać mi nazwy róż, które ma w hodowli, bo to też by mi co nieco ułatwiło sprawę Dobrze chociaż, że rośliny przyszły zdrowe, ładnie ukorzenione i bezproblemowe (z 20 krzaczków po 5 latach, dopiero zeszłoroczna zima podmroziła 1 różę Mam nadzieję, że ta zima jej nie dobije)
Posłucham Twojego rozkazu Gosiu i nie będę już wybiegać "na chwilę" bez kurtki, bo to złudne jest pozdrawiam i lecę na strony szkółek róż angielskich
aneta230972 20:14, 27 sty 2013

A Ty Milenko buszujesz w różach Super.
Jak będziemy na tym etapie to pomęczę Cię pytaniami
Na takie zimno bez kurtki i czapki na zewnątrz nie wychodzimy nawet w celu zrobienia fajnych ogrodowych fotek.
gusiarz 20:20, 27 sty 2013

Milenko - przyszłam sprawdzić co u Ciebie - a tu angina??? No ładnie. Ja też kiedyś tak wybiegałam, ale po problemach z zatokami ubiegłego roku już się ciepło ubieram - nawet jeśli to chwilka i po drewno do kominka idę . Pozdrawiam Ciebie i Twoją rodzinkę
beta 21:47, 27 sty 2013

zdrówka życzę
Asia 23:15, 27 sty 2013

Witam, Milenko masz piekny ogród i prawdziwy dar rozmnażania roślin , ja spróbuję w tym roku, idąc za Twoim sposobem. Pozdrawiam cieplutko
MilenaP 16:07, 28 sty 2013

Dziewczęta melduję, że z moim gardłem już lepiej Udało mi się wywinąć choróbsku To na pewno dzięki Wam i Waszym życzeniem powrotu do zdrowia dzięki, dzielne kobiety
Wczoraj przeleżałam w łóżku cały dzień i czytałam na innym forum dziennik budowy dworku. Dla mnie najważniejszy był jednak ogród i tamtejsze, liczone chyba w setkach róże angielskie Ależ się naoglądałam. Pani waścicielka dworku co rusz to przywoziła do ogrodu nowe nabytki w ilości sztuk kilku do kilkunastu Ależ to była uczta dla oczu! I muszę Wam powiedzieć, że na koniec okazało się, że ta Pani na pewno zna Ogrodowisko, bo przy nowych drzwiach stanęły kule bukszpanowe i białe hortensje A w ogrodzie zagościły stożki bukszpanowe, żywopłot z cisa i miskanty no i oczywiście pastelowe róże
grazyna 16:09, 28 sty 2013

Milenko

Róże z all. takie ładne !

Znajomy sprzedawca czy na chybił trafił ?

Ja kupowałam w szkółce i myślę coś dokupić

Edytuję, przeczytałam co napisałaś, chyba u tej samej pani byłyśmy (tylko ja dużo wcześniej )
MilenaP 16:23, 28 sty 2013

grazyna napisał(a)
Milenko

Róże z all. takie ładne !

Znajomy sprzedawca czy na chybił trafił ?

Ja kupowałam w szkółce i myślę coś dokupić

Edytuję, przeczytałam co napisałaś, chyba u tej samej pani byłyśmy (tylko ja dużo wcześniej )

Grażynko kupowałam u pana, nie pani, zresztą on nadal sprzedaje. Ładne mi się trafiły, to fakt pamiętam jak przyszła paczka i wzięłyśmy się z mamą do sadzenia tych róż. Najpierw wycinałyśmy pasek w darni, a samo sadzenie to już była przyjemność. Całe ubrudzone w błocie, bo to było przedwiośnie, ale szczęśliwe, że już mamy Spełniło się wtedy marzenie mojej mamy o całym różanym rzędzie