Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

barbara_kraj... 00:16, 04 maj 2013

No tak, to musi być chmiel. Mira, on ci na dach wlezie!
mira 07:47, 04 maj 2013

asc napisał(a)
Mira.... wystarczy podlac na przełomie kwietnia/maja i w połowie maja.. wtedy kiedy muchy sie mnożą.. w innym okresie nie ma sensu

o dzięki dzięki to jest konkretna informacja - to kupuję ten specyfik i z bolącym sercem eko podleję bo już wiem co może ta mucha narcyzowa
mira 07:53, 04 maj 2013

asc napisał(a)
Ja wielgaśną fuksję kupiłam na giełdzie.. chyba 25 zł.. ale olbrzym gigant.... śrrednica 80cm i tyleż z wyokości, dobrze, że przed nawałnicą zdążyłam ja schować do domu... Synuś zadzwonił i ostrzegł by chować co się da.. bo idzie w naszą stronę..

Fuksje będę mieć od Izabeli Cieszyńskiej i pelargonie i krwawniki - zamówiłam jak mnie w marcu zima dusiła - ciekawa jestem bardzo tego eksperymentu - dostałam wczoraj info że już moja przesyłka przygotowana więc spodziewam się w poniedziałek - porównamy - na pewno maleńka będzie ale za to wybrana z kilkuset odmian i w trakcie delektowania się obrazkami w marcu

wczoraj lało moje petunie strzaskane - ale się podniosą cały tydzień ma być ładnie

pozdrawiam
ell 07:59, 04 maj 2013

Piękne tulipki i bratki i .... a hiacyntowo mnie powaliło. Cudnie. Dzisiaj złapałam wolną chwilę, więc zaglądam.
mira 08:02, 04 maj 2013

Joasiu no tak chmiel a wg metki Humulus lupulus "Aureus" -

to bylina i dorasta do 6 m
Basiu jak wlezie na dach to o to chodzi niech łazi - do skrzyni są przyczepione druty żeby miał dobre warunki wspinania się,

kiedyś mialam już jedną sadzonkę ale jakąś lichą i wmarzla te są okazałe i dobrze się zpowiadają
mira 08:06, 04 maj 2013

to jest skrzynia na tarasie do której wsadziłam chmiel choć tu miała być kobea - teraz nie wiem gdzie dam kobę,
mam nadzieję, że chmiel pozostanie na dłużej a kobea to 1 sezon no i mam jej dość bo od 5 lutego się z nią zabawiam
mira 08:07, 04 maj 2013

ell napisał(a)
Piękne tulipki i bratki i .... a hiacyntowo mnie powaliło. Cudnie. Dzisiaj złapałam wolną chwilę, więc zaglądam.

Elu witaj, hiacyntowo to już wspomnienie i już trzeba planować nowe - miejsca i które wykopać - dlatego chyba się na narcyze przebranżowię
jotka 10:49, 04 maj 2013

Kiedyś u rodziców na ogrodzeniu ogródka piął się taki chmiel Pamiętam jego leciutkie szyszki
Milka 13:56, 04 maj 2013

Mira, dzięki za Irenkę
Gabriela 15:57, 04 maj 2013

Piękne masz narcyzy, też mam dużo odmiany Thalia w tym roku.
Bardzo jestem ciekawa tych nowych fuksji.
Kupiłam sobie nasiona chmielu i będę sadzić przy altanie, oby był wielki. Bardzo podobają mi się chmielowe szyszki. Ale ja dopiero go wsieję, mam nadzieję że naprawdę szybko rośnie.