Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Rench 15:29, 05 lip 2013

ogród zaprasza mnie do pracy

Pospacerowałam i ja u Ciebie Piękne róże.może i mój ogródeczek będzie kiedyś taki gęsty jak Twój.
Czy ta trawka pod drzewkiem to ostnica?

danuta_szwajcer 09:39, 07 lip 2013

Śliczny ten Twoj ogrod Tez lubie floksy w ogrodzie i ich zapach ale masz cudne kwiaty katalpy.Pozdrawiam serdecznie
Gabriela 19:37, 07 lip 2013

mira napisał(a)

Ryśku chyba Ci się pomyliło nie angielski tylko anielski hehe bo jak się wykładam na leżak to myślę że jestem w niebie, żeby tak jeszcze w ogrodzie angielski ogrodnik pracował - za to dziś osobiście 1/3 ogrodu w kanciki wyposażyłam i super się robi w mokrej ziemi

Kanty po Anglii chyba wszyscy chcą mieć. Przydałby się ogrodnik na stałe, nawet niekoniecznie angielski, żebyśmy mogły sobie leżeć i wąchać tylko w naszych ogrodach i ewentualnie paluszkiem pokazywać co gdzie ma być. Zwłaszcza jak tak wściekle całymi dniami tną komary i inne dziadostwo.
popcorn 19:49, 07 lip 2013

Mira kwiatuszek na 20tkę! pięknie u ciebie, jak bujnie!

pozdrawiam!

mira 21:19, 07 lip 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Pokażemy na co stać nas i nasze ogrody! Fajnie, że byłyście. Lada moment wkleję zdjęcia. Dopiero teraz lekko się ogarnęłam.

pozdrawiam angielskie dziewczyny - bagaż wspomnień dla mnie na długo
mira 21:30, 07 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
Jak się ten angielski nabytek nazywa? Ja swoje dyptamy wyrzuciłam bo obydwoje z M pracujac przy nich (pieląc) byliśmy poparzeni od ich łodyg i nasion, długo się goiło i nie chce go już w moim ogrodzie.[/quote

ten angielski nabytek

a dziś ma już pędzelek kolorowy i chyba za kilka dni zakwitnie - banalna roślina ale zachwyciły mnie liście które w dużych kępach widziałam w jednym z ogrodów - sa bardzo dekoracyjne - z bordowym brzegiem

z nabytków angielskich jeszcze taka odżywka do róż - zasiliłam już róże i ciekawa jestem efektów

w upale i z towarzystwem komarów zasilałam moje krzaczki aż mi przygrzało i popadłam w małą depresję ogrodową

mira 21:33, 07 lip 2013

jotka napisał(a)
Ładny ten dyptam ale o jego złej opinii tez słyszałam

a teraz kwiatostany wyglądają groźnie a dawniej tego nie widziałam

Gardenarium 21:37, 07 lip 2013

Wpadam MIreczko i pozdrawiam. Persicaria świetny ma kolorek. mocny

Instagram Ogrodowiska
mira 21:46, 07 lip 2013

asc napisał(a)
Czy angielsko czy anielsko - pięknie.....

Ja też już granulowałam, bo szaszłyki sie znudziły.. ile można

Też lubię dyptam.. i teraz na niego uważam, muszę go przesadzić w miejsce gdzie sie mniej chodzi.. kiedy najlepiej? Mój jest biały.

Podpórki z XV wieku ale fajne.... a ja w sobotę czyściłam pręty z rdzy.. widzisz jaka głupia jestem... trza było zostawić i by było angielsko, a tak tylko anielsko

Ania nie wiem kiedy lepiej przesadzić dyptam ale myślę że na wiosnę - bo na wiosnę baby na rynku sprzedają sadzonki

a jeśli chodzi o podpórki do bylin to widziałam ostatni w Gardeners World jak zrobić

przepis na podporkę
kupuje się 2.5 m drutu stalowego o śr 6 mm i zgina się np. na koszu albo dużej donicy i powstaje pętelka
potem układa się na ziemi i na pętelkę nakłada się deseczkę, staje się na deseczce na tej petelce tyłem do niej i odgina się wystające 2 druty do góry i w ten sposób powstaje podpórka

i jak tak prawie uczyniłam
kupiłam 6m drutu bo takie były za 48 zł - i ucieli mi na miejscu po 2,5 m i zostały metrowe
więc ma 10 podpórek i 10 metrowych drutów
ja nawet nie dygnę tego drutu ale faceci wyginają bez problemu

to mój zakup po przywiezieniu ze sklepu - a teraz czekam na wykonanie właściwych podpórek

mira 21:49, 07 lip 2013

Gardenarium napisał(a)
Wpadam MIreczko i pozdrawiam. Persicaria świetny ma kolorek. mocny

o Danusia na moich salonach - tak pewnie jest - tak pisze na karteczce i widać już że kolorek z charakterem będzie - to pewnie świetnie wygląda jak jest taka masa pędzelków w takich dorodnych liściach