Kanty po Anglii chyba wszyscy chcą mieć. Przydałby się ogrodnik na stałe, nawet niekoniecznie angielski, żebyśmy mogły sobie leżeć i wąchać tylko w naszych ogrodach i ewentualnie paluszkiem pokazywać co gdzie ma być. Zwłaszcza jak tak wściekle całymi dniami tną komary i inne dziadostwo.
Ania nie wiem kiedy lepiej przesadzić dyptam ale myślę że na wiosnę - bo na wiosnę baby na rynku sprzedają sadzonki
a jeśli chodzi o podpórki do bylin to widziałam ostatni w Gardeners World jak zrobić
przepis na podporkę
kupuje się 2.5 m drutu stalowego o śr 6 mm i zgina się np. na koszu albo dużej donicy i powstaje pętelka
potem układa się na ziemi i na pętelkę nakłada się deseczkę, staje się na deseczce na tej petelce tyłem do niej i odgina się wystające 2 druty do góry i w ten sposób powstaje podpórka
i jak tak prawie uczyniłam
kupiłam 6m drutu bo takie były za 48 zł - i ucieli mi na miejscu po 2,5 m i zostały metrowe
więc ma 10 podpórek i 10 metrowych drutów
ja nawet nie dygnę tego drutu ale faceci wyginają bez problemu
to mój zakup po przywiezieniu ze sklepu - a teraz czekam na wykonanie właściwych podpórek
o Danusia na moich salonach - tak pewnie jest - tak pisze na karteczce i widać już że kolorek z charakterem będzie - to pewnie świetnie wygląda jak jest taka masa pędzelków w takich dorodnych liściach