Wiele radości, spokoju, zdrowia i pięknych chwil ze słoneczkiem i zapachem wiosennego ogrodu
na czas Świąt Wielkanocnych
dla wszystkich odwiedzających mój wątek
życzy Mira
życzenia dla wszystkich Ogrodowiczan składm też na wątku życzeniowym
Zauważyłam ciekawy pomysł z rojnikami posadzonymi w "rozbitej' donicy Tawuły też mam i obcinam je zawsze po kwitnieniu, ale tylko kwiatostany, czasem odmładzam i przycinam drastyczniej - bardzo je lubię. U Ciebie, Miro, pięknie już kwitną, u mnie zaczynają. Śliczne te tulipanki z obrzeżonymi listkami Pozdrawiam ciepło
Mela, Kondzio,Bogdzia Agnieszak dzięki za pozdrowienia i życzenia.
Rozpoczął się sezon tulipanowy już na całego i trudno w ogrodzie się skupić na pracy bo tulipany mogę oglądać non stop - nowe zachwycają a niektóre stare wkurzają.
Dzisiaj się nie wkurzam na liście starych a pokażę te które kwitną albo będą.
narcyzy thalia są same sobie mniej ciekawe ale razem z tulipanami fajnie się komponują
niezapominajki mam w ogrodzie w różnych miejscach bo je lubię
po całym ogrodzie niesie się zapach kaliny angielskiej - jest cudnie
dziś mąż przesadził mi zaplanowane zmiany miejsc mega dużych kęp liliowców czyli z prawy do lewego - aż mi lepiej , jeszcze trochę zostało przesadzania no i plewienie rabat i wsadzenie tego co kupione i trzeba leżak rozlozyć i poleżeć hehe
Moje narcyzy identycznie pachną bo są przesadzone z opuszczonych działek i pewnie mają z 50 lat, kwiatki mają drobniutkie, zapach cud i delikatna uroda, własnie na jesieni zrobiłam rewoltę i powsadzałam na moją bylinową różne narcyzy i m.in te zabrałam z innego miejsca i tez wsadziłam.
A teraz się martwię hmmm
doczytałam, że narcyzy najlepiej rosną na lekko wilgotnym miejscu również w lecie a moja rabata bylinowa w lecie potrafi być jak skała jak 3 miesiące nie pada a podlewanie nic nie daje
zobaczymy
moje rajska jabłoń tez przesadzona była pod ścianą domu i ładnie mi na jasnym się prezentowała ale jej to nie pasowało i widziałam takie suche maleńkie ciemne jak listki jabłuszka a teraz widzę że ma więcej przewiewu zakwitła uroczo i spodziewam się jakiś plonów - nie wiem jak się nazywa bo kupowałam w szkółce w trybie
myśl - błysk - szybko- zaraz - szkółka - a niech będzie ta - i do ziemi - myśl zrealizowana
Super, że realizujesz szybko zaplanowane zmiany.................zachwycam się twoimi tulipankami i narcyzami, też jak najbardziej są w moim guście..............przejście z myśli do realizacji to jest to, u mnie na razie dużo wilgoci, pielę na bylinówce i wypatruję mojego świeżo posadzonego sadźca, jeszcze go nie widzę, może jutro coś nowego się pokaże